NRK Meny
Normal

Botnan mister toppstilling til Djupvik

Per Arne Botnan flyttes fra stillingen som landslagssjef til utviklingssjef før VM på hjemmebane.

Botnan

NY STILLING: Tidligere idrettssjef Per Arne Botnan blir nå utviklingssjef i Norges Skiskytterforbund.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Rauntun

GJØR ENDRINGER: Generalsekretær Rakel Rauntun og Norges Skiskytterforbund endrer ledelseskabalen før VM på hjemmebane.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Djupvik

NY TOPPSJEF: Morten Aa Djupvik blir nå den sportslige lederen for elitelandslagene.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

–Det har vært en prosess rundt dette de siste to årene. For meg så blir dette en ny og spennende oppgave som innebærer mindre reising, sier Per Arne Botnan til NRK.

Botnan, som har hatt lederstillingen i skiskytterforbundet siden 2008, får nå ansvaret for utviklings- og juniorlandslagene, opplyser forbundet i en pressemelding.

Morten Aa Djupvik overtar lederansvaret for elitelandslagene. Det skjer til tross for at Djupvik opprinnelig var tiltenkt en mer markedsrettet stilling.

– Siden Morten ble ansatt i år, var det naturlig å evaluere hvordan vi har jobbet frem til nå og se på en optimal løsning fremover. Det resulterte i denne arbeidsfordelingen, sier generalsekretær Rakel Rauntun til NRK.

– Topper laget

Det ble kun ett VM-gull for skiskytterne i Kontiolahti denne vinteren, og kvinnene har hatt en tung sesong både i sporet og på standplass. Men ledelsesendringen bunner ikke i resultatene denne sesongen, understreker Rauntun.

– Nei, det blir altfor kortsiktig å si. Hvis du ser på resultatene under Botnan, er han den mestvinnende idrettssjefen vi har hatt. Det bunner i en totalvurdering av kompetansen til Per Arne og Morten, og muligheten for å toppe laget for å bruke mer tid og ressurser på rekruttering og utvikling fremover, sier Rauntun.

Flere endringer

Endringen i ledelsen betyr også et tett samarbeid mellom Djupvik og nyansatte Steinar Mundal, som Djupvik selv fikk inn i langrennsledelsen i 2008.

Mundal, som skal hjelpe kvinnelandslagstrener Stian Eckhoff frem mot Kollen-VM, kommer fra jobben som assistenttrener på langrennslandslaget.

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde ser på den nye arbeidsfordelingen som en degradering for Botnan.

– Samtidig har Botnan vært sportssjef i mange år, og det kan være fornuftig å få inn nye krefter. Djupvik har masse erfaring, og han tar nok med seg mange ideer. Det er viktig å beholde trøkket på hele apparatet, sier Lunde.

På spørsmålet om Botnan føler at han har blitt degradert,svarer han følgende:

– Nei. Dette var noe jeg selv ønsket og en prosess jeg har vært en del av over tid. Dette vil helt klart styrke forbundet og jobben med å utvikle unge skiskyttere, sier Botan.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal