Hopp til innhold

Djupvik: – Lettere å lykkes internasjonalt for skiskyting enn langrenn

Den tidligere landslagstreneren mener det er konsekvensen av den den norske langrennsdominansen. Mandag ble Morten Aa Djupvik presentert som ny skiskyttersjef.

Morten Aa Djupvik

Fra ski til skiskyting: Tidligere landslagstrener i langrenn blir idrettssjef for skiskytterne

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Den tidligere landslagstreneren i langrenn er ansatt som ny idrettssjef i skiskytterforbundet. Det opplyste forbundet mandag formiddag.

Da ble han også presentert for pressen, og han fikk lov å prøve seg på skytebanen. – Det må være vindforholdene, konstaterte han etterpå.

– Jeg er ikke god på skyting. Men moro var det, la han til.

– Skiskyting mer internasjonal i dag

Morten Aa Djupvik

Ski kan han, men skyting er nytt for Morten Aa Djupvik, skiskytternes nye idrettssjef

Foto: Norges Skiskytterforbund

Han tror at hans nye idrett per i dag har bredere internasjonal interesse enn hans forrige. Det har blant annet å gjøre med den nesten totale norske dominansen i langrenn.

– Slik det er akkurat nå, tror jeg skiskyting har et større forutsetning for å fenge internasjonalt enn det langrenn har, sier Djupvik.

– Men det går i bølger. Norsk langrenn står veldig sterkt nå, og Norge preger alle resultatlistene. Men det vil jevne seg ut, legger han til.

Nå skal han konkurrere med sin gamle idrett.

– Langrenn er den største idretten her i landet regnet i volum. Vi skal konkurrere – og jeg skal konkurrere – med mine gamle kollegaer om å gjøre skiskyttersporten enda mer populær i Norge, sier Djupvik.

– Vi kan bare gratulere dem med en ny flott idrettssjef. Ham får de mye glede av, sier skipresident Erik Røste.

Han tror ikke den norske langrennsdominansen ødelegger internasjonalt på sikt.

– Jeg vil snu problemstillingen, og sette fokus på hva vi må gjøre for å utvikle langrennssporten internasjonalt, sier Røste, som er enig med Djupvik i at dette går i bølger.

– Vi skal være best

Han tiltrer i jobben 1. mars, og har kontrakt ut 2018-sesongen.

– Jeg tok denne jobben fordi jeg er glad i idrett, og det er en utrolig spennende oppgave å få jobbe i eit sterkt prestasjonsmiljø. Jeg gleder meg, og jeg går til jobben med en ydmyk holdning. Det knyttes store forventninger til norsk skiskyting, sier Djupvik.

Han sier at målet er å være på toppen som en ledende organisasjon. – Vi skal være best, vi skal være innovative og vi skal prege skiskyttersporten i mange år framover, sier han.

– Og VM her på hjemmebane neste vinter blir et naturlig mål. Da håper vi å kunne lage en skikkelig folkefest.

Djupvik er nemlig mest kjent fra tiden som landslagstrener for langrenn for menn fra 2006 til 2011. Han overtok langrennsløperne etter OL i Torino, og ledet landslaget fra Petter Northugs gjennombrudd.

Denne vinteren er han ekspertkommentator i langrenn for NRK, en jobb han fortsetter med til sesongen er over.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal