Hopp til innhold

Djupvik: – Lettere å lykkes internasjonalt for skiskyting enn langrenn

Den tidligere landslagstreneren mener det er konsekvensen av den den norske langrennsdominansen. Mandag ble Morten Aa Djupvik presentert som ny skiskyttersjef.

Morten Aa Djupvik

Fra ski til skiskyting: Tidligere landslagstrener i langrenn blir idrettssjef for skiskytterne

Foto: Anders Rove Bentsen / NRK

Den tidligere landslagstreneren i langrenn er ansatt som ny idrettssjef i skiskytterforbundet. Det opplyste forbundet mandag formiddag.

Da ble han også presentert for pressen, og han fikk lov å prøve seg på skytebanen. – Det må være vindforholdene, konstaterte han etterpå.

– Jeg er ikke god på skyting. Men moro var det, la han til.

– Skiskyting mer internasjonal i dag

Morten Aa Djupvik

Ski kan han, men skyting er nytt for Morten Aa Djupvik, skiskytternes nye idrettssjef

Foto: Norges Skiskytterforbund

Han tror at hans nye idrett per i dag har bredere internasjonal interesse enn hans forrige. Det har blant annet å gjøre med den nesten totale norske dominansen i langrenn.

– Slik det er akkurat nå, tror jeg skiskyting har et større forutsetning for å fenge internasjonalt enn det langrenn har, sier Djupvik.

– Men det går i bølger. Norsk langrenn står veldig sterkt nå, og Norge preger alle resultatlistene. Men det vil jevne seg ut, legger han til.

Nå skal han konkurrere med sin gamle idrett.

– Langrenn er den største idretten her i landet regnet i volum. Vi skal konkurrere – og jeg skal konkurrere – med mine gamle kollegaer om å gjøre skiskyttersporten enda mer populær i Norge, sier Djupvik.

– Vi kan bare gratulere dem med en ny flott idrettssjef. Ham får de mye glede av, sier skipresident Erik Røste.

Han tror ikke den norske langrennsdominansen ødelegger internasjonalt på sikt.

– Jeg vil snu problemstillingen, og sette fokus på hva vi må gjøre for å utvikle langrennssporten internasjonalt, sier Røste, som er enig med Djupvik i at dette går i bølger.

– Vi skal være best

Han tiltrer i jobben 1. mars, og har kontrakt ut 2018-sesongen.

– Jeg tok denne jobben fordi jeg er glad i idrett, og det er en utrolig spennende oppgave å få jobbe i eit sterkt prestasjonsmiljø. Jeg gleder meg, og jeg går til jobben med en ydmyk holdning. Det knyttes store forventninger til norsk skiskyting, sier Djupvik.

Han sier at målet er å være på toppen som en ledende organisasjon. – Vi skal være best, vi skal være innovative og vi skal prege skiskyttersporten i mange år framover, sier han.

– Og VM her på hjemmebane neste vinter blir et naturlig mål. Da håper vi å kunne lage en skikkelig folkefest.

Djupvik er nemlig mest kjent fra tiden som landslagstrener for langrenn for menn fra 2006 til 2011. Han overtok langrennsløperne etter OL i Torino, og ledet landslaget fra Petter Northugs gjennombrudd.

Denne vinteren er han ekspertkommentator i langrenn for NRK, en jobb han fortsetter med til sesongen er over.

Siste nytt

  • Svensk tennisprofil gjør helomvending – varsler comeback etter dopingutestengelse

    Den svenske tennisspilleren Mikael Ymer la opp etter at han ble utestengt i 18 måneder for brudd på dopingreglene i juli i fjor. Nå åpner han for comeback.

    – Jeg har bestemt meg for å legge opp som profesjonell tennisspiller. Takk alle sammen for fantastiske minner! For en reise det har vært! Jeg ønsker alle mine gamle kollegaer lykke til videre, skrev han på X i slutten av august 2023.

    Ymer ble måneden før utestengt i 18 måneder for å ha misset tre dopingtester i løpet av ett år. Da var han rangert som verdens 51. beste tennisspiller på herresiden.

    Ymer mente selv at utestengelsen var urettferdig og forklarte at han aldri har brukt eller vært mistenkt for å bruke et ulovlig middel.

    Nå kan det imidlertid se ut til at svensken skal gjøre comeback på tennisbanen.

    – Pensjonisttilværelsen var kjedelig, sees om åtte måneder, skriver han på X.

    Det var Idrettens voldgiftsrett (CAS) i Lausanne som landet på 18 måneders utestengelse av svensken. (NTB)

    Britain Wimbledon Tennis
    Foto: Kin Cheung / AP
  • Tre norske skyttere i finalen i OL-kvalfiseringen i Rio

    Jon-Hermann Hegg, Synnøve Berg og Jeanette Hegg Duestad skal skyte finale på 10 meter luftrifle i OL-kvalifiseringen i Rio de Janeiro.

    Jon-Hermann Hegg ble først finaleklar etter 3.-plass i kvalifiseringen med 632,0 poeng. Hegg har kvoteplass fra tidligere og kjemper ikke om dette i finalen.

    Synnøve Berg er en av bare fire finalister som kan ta en kvoteplass i finalen for kvinne. Jeanette Hegg Duestad har fra tidligere, det samme gjelder franske Oceane Müller, mens Iran har fylt opp kvoten med to plasser så derfor er deres to finalister er heller ikke med i kampen om flere kvoteplasser.

    Jeanette Hegg Duestad best av alle i kvalifiseringen med 633,6 poeng. Synnøve Berg ble overraskende nummer fire med 631,3 poeng etter å ha ledet etter at ett av to lag hadde skutt. Pernille Nor-Woll gjorde også en god konkurranse og ble nummer 19 av de 102 deltakerne med 628,5 poeng.

    Det er to kvoteplasser til OL i Paris som deles ut etter finalen. Berg skal kjempe med Manon Herbulot fra Frankrike, Marlene Pribitzer fra Østerrike og Eszter Mezaros fra Ungarn om plassene. (NTB)

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Chelsea-stjerner kranglet heftig om straffespark: – Voks opp!

    Cole Palmer scoret fire mål da Chelsea knuste Everton på hjemmebane. Likevel var det scenene i forkant av straffesparket til 5–0 som ble snakkisen etter kampen.

    Noni Madueke grep bestemt tak om ballen etter at dommeren pekte på straffemerket. Deretter prøvde lagkompis Nicolas Jackson å melde seg på i kampen om å få ta straffesparket.

    Palmer har vært Chelseas faste straffetaker denne sesongen, og i lang tid ble stjernene stående ved 11-metersmerket å krangle om hvem som skulle ta den.

    – Jeg har aldri sett noe lignende. Voks opp! sa tidligere Arsenal-spiller Alan Smith hos Sky Sports.

    – Det er bare dumt å se på. Ordentlig dumt. Når du leder 5-0, har spilt sesongens kanskje beste kamp og har en spiller som har scoret hattrick. Da klapper du bare igjen brødsaksa og lar han ta straffesparket. Dette er pinlig, sa Viaplays ekspert Lars Tjærnås.

    Til slutt grep Conor Gallagher inn og ga ballen til Palmer, som en siste gang dyttet Madueke bort.

    Oppstyret til tross, Palmer satte sikkert inn sitt fjerde mål for kvelden og 20. sesongen. Dermed tangerer han Erling Braut Haaland på toppen av toppscorerlisten i Premier League.

    Jackson og Alfie Gilchrist scoret Chelseas to andre mål i 6-0-seieren over Everton, som bare et to poeng over nedrykksplass. Chelsea er tre poeng bak en plass som gir spill i Serieligaen kommende sesong.

    Premier League - Chelsea v Everton
    Foto: Andrew Couldridge / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal