Bolt trente med Dortmund: – Målet er definitivt å spille i en av verdens største ligaer

DORTMUND/OSLO (NRK): Foran tusenvis av tilskuere og over hundre journalister scoret Usain Bolt (31) på straffe, og slo et par gode innlegg på Dortmund-treningen i dag.

Usain Bolt participates in a training session with Borussia Dortmund

BARNDOMSDRØM: Usain Bolt har hatt en drøm om å spille fotball siden han var liten.

Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters

Usain Bolt

STJERNE: Da NRK møtte Usain Bolt etter fredagens Dortmund-trening sa 31-åringen at han helt seriøst nå skal gå inn for å bli så god fotballspiller at han kan spille i verdens største ligaer.

Foto: Louise Samnøy / NRK

Verdens raskeste mann har lenge sagt at han vil prøve seg som fotballspiller, fredag fikk han omsider mulighet etter at Borrusia Dortmund, som har felles sponsor som Bolt, inviterte han til å bli med på trening.

Bolt var svett og fornøyd etter øka som varte i drøyt 30 minutter.

– Målet mitt er definitivt å spille i en av verdens største ligaer, sier han når NRK får et ekslusivt møte med verdensstjernen etter treningen.

31-åringen sier han prøver å ikke sammenligne seg med de andre Dortmund-spillerne på nåværende tidspunkt, men at han en dag skal bli like gode som dem.

– Det startet på samme måte med løpingen for meg. Jeg var ikke den beste, men presset meg selv, dedikerte meg selv til sporten og jobbet hardt. Nå skal jeg gjøre det samme med fotballen og bli en av de beste.

SCORER (video): Se Usain Bolt score på straffe på Borussia Dortmund-treningen.

Har lenge ønsket å skifte idrett

Mannen fra Jamaica har blant annet verdensrekorden på 100 og 200 meter og åtte OL-gull, men det virker aldri å ha vært nok for Bolt.

Han har ofte snakket om sin store barndomsdrøm. Å spille fotball, og da gjerne på favorittlaget Manchester United.

– Det ville vært en drøm å en dag kunne dratt på meg United-drakten.

– Jeg tror jeg ville gjort det veldig bra. Jeg er godt trent, jeg er rask, jeg kan kontrollere ballen og jeg forstår spillet.

Les også: Nå vil Usain Bolt bli fotballspiller

Fikk sjansen av Dortmund

Selv om United har vært avvisende, så ville den tyske storklubben Borussia Dortmund prøve ut den eksplosive 31-åringen.

Om det kun var et PR-stunt, eller om de faktisk trodde han hadde noe å bidra med vites ikke.

Haugevis med journalister fra hele verden hadde møtt opp for å se på dagens trening, nå skulle vi endelig få svaret. Har det bare vært snakk, eller hadde han virkelig noe å fare med?

Usain Bolt

MEDIA FLOKKET SEG RUNDT BOLT: Usain Bolt sin Dortmund-trening fanget interessen til mange journalister.

Foto: Patrik Stollarz / AFP

Gjorde ingen store feil

Etter å ha varmet opp, så delte spillerne seg i to lag. Bolt ble spiss på laget uten vester. Med en veldig avslappet holdning var han involvert i spillet noen få ganger, uten å utmerke seg særlig.

Han gjorde heller ingen store feil, men det så ut som Dortmund-spillerne var litt reserverte med taklingene da Bolt hadde ballen i beina.

Etter spillet var det straffetrening, Bolt scoret på sitt skudd, til stor jubel fra de fremmøtte journalistene.

Stjernespiller Mario Götze synes han så potensial i sprinteren.

– Han er nødt til å utvikle seg, men han har kvaliter. Man kan se at han har spilt før. Han skal være her i to dager, så vi får se.hvordan det går videre, sier han til NRK.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Forfang hoppet med ødelagt binding

  Johann André Forfang hoppet med knekt binding i første omgang av søndagens renn i Zakopane. – Jeg dobbeltsjekka at bindingen holdt seg i støvelen på toppen, men det er klart det var jo litt vanskelig å skulle slippe bommen og stole på at bindinga satt, sier Forfang til NRK.

  Johann André Forfang
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal