Bolt trente med Dortmund: – Målet er definitivt å spille i en av verdens største ligaer

DORTMUND/OSLO (NRK): Foran tusenvis av tilskuere og over hundre journalister scoret Usain Bolt (31) på straffe, og slo et par gode innlegg på Dortmund-treningen i dag.

Usain Bolt participates in a training session with Borussia Dortmund

BARNDOMSDRØM: Usain Bolt har hatt en drøm om å spille fotball siden han var liten.

Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters

Usain Bolt

STJERNE: Da NRK møtte Usain Bolt etter fredagens Dortmund-trening sa 31-åringen at han helt seriøst nå skal gå inn for å bli så god fotballspiller at han kan spille i verdens største ligaer.

Foto: Louise Samnøy / NRK

Verdens raskeste mann har lenge sagt at han vil prøve seg som fotballspiller, fredag fikk han omsider mulighet etter at Borrusia Dortmund, som har felles sponsor som Bolt, inviterte han til å bli med på trening.

Bolt var svett og fornøyd etter øka som varte i drøyt 30 minutter.

– Målet mitt er definitivt å spille i en av verdens største ligaer, sier han når NRK får et ekslusivt møte med verdensstjernen etter treningen.

31-åringen sier han prøver å ikke sammenligne seg med de andre Dortmund-spillerne på nåværende tidspunkt, men at han en dag skal bli like gode som dem.

– Det startet på samme måte med løpingen for meg. Jeg var ikke den beste, men presset meg selv, dedikerte meg selv til sporten og jobbet hardt. Nå skal jeg gjøre det samme med fotballen og bli en av de beste.

SCORER (video): Se Usain Bolt score på straffe på Borussia Dortmund-treningen.

Har lenge ønsket å skifte idrett

Mannen fra Jamaica har blant annet verdensrekorden på 100 og 200 meter og åtte OL-gull, men det virker aldri å ha vært nok for Bolt.

Han har ofte snakket om sin store barndomsdrøm. Å spille fotball, og da gjerne på favorittlaget Manchester United.

– Det ville vært en drøm å en dag kunne dratt på meg United-drakten.

– Jeg tror jeg ville gjort det veldig bra. Jeg er godt trent, jeg er rask, jeg kan kontrollere ballen og jeg forstår spillet.

Les også: Nå vil Usain Bolt bli fotballspiller

Fikk sjansen av Dortmund

Selv om United har vært avvisende, så ville den tyske storklubben Borussia Dortmund prøve ut den eksplosive 31-åringen.

Om det kun var et PR-stunt, eller om de faktisk trodde han hadde noe å bidra med vites ikke.

Haugevis med journalister fra hele verden hadde møtt opp for å se på dagens trening, nå skulle vi endelig få svaret. Har det bare vært snakk, eller hadde han virkelig noe å fare med?

Usain Bolt

MEDIA FLOKKET SEG RUNDT BOLT: Usain Bolt sin Dortmund-trening fanget interessen til mange journalister.

Foto: Patrik Stollarz / AFP

Gjorde ingen store feil

Etter å ha varmet opp, så delte spillerne seg i to lag. Bolt ble spiss på laget uten vester. Med en veldig avslappet holdning var han involvert i spillet noen få ganger, uten å utmerke seg særlig.

Han gjorde heller ingen store feil, men det så ut som Dortmund-spillerne var litt reserverte med taklingene da Bolt hadde ballen i beina.

Etter spillet var det straffetrening, Bolt scoret på sitt skudd, til stor jubel fra de fremmøtte journalistene.

Stjernespiller Mario Götze synes han så potensial i sprinteren.

– Han er nødt til å utvikle seg, men han har kvaliter. Man kan se at han har spilt før. Han skal være her i to dager, så vi får se.hvordan det går videre, sier han til NRK.

Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Liverpool mot Monterrey

  Meksikanske Monterrey blir Liverpools semifinale-mostandar i klubb-VM i Qatar. I kvartfinalen i dag slo dei heimelaget Al-Sadd 3-2.

  I den andre semifinale skal søramerikanske Flamengo møte Al Hilal frå Saudi-Arabia. Al Hilal slo tunisiske Esperance 1-0 i kvartfinalen.

  Liverpool og Flamengo hadde walkover fram til semifinalen.

  Flamengo - Al Hilal går 17. desember, Liverpool - Monterrey dagen etter. Finalen går 21. desember.

  Monterrey feirer semi
  Foto: Ibraheem Al Omari / Reuters
 • Moe Wold skal til Spania

  LSK-kaptein Ingrid Moe Wold forlater klubben hun har spilt for i ti år til fordel for en spansk klubb. Hvilken spansk klubb det skal være snakk om ønsker hun ikke å kommentere ennå. – Jeg håper at jeg kan utvikle meg på det, sier hun til LSK.

  Toppserien 2018
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Leicester tapte viktige poeng

  Leicester fikk det ikke helt til å stemme i dagens kamp mot Norwich. Med uavgjort 1-1 tok den åtte kamper lange seiersrekken slutt her. Det betyr også at Liverpool nå har fått en ledelse på 10 poeng til «The Foxes». Også Chelsea misset viktige poeng i dagens kamp mot Bournemouth. Joshua Kings lag vant 1-0 på bortebane etter en VAR-avgjørelse. Dermed ligger Chelsea på en foreløpig fjerdeplass på tabellen i den engelske serien, 20 poeng bak serieleder Liverpool som forlenget sin rekke uten tap ytteligere med 2-0 over Watford. De røde er nå ubeseiret i 34 ligakamper.

  Premier League - Leicester City v Norwich City
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal