Bayern München bekrefter: – Ancelotti har fått sparken

Byern Münchens hovedtrener Carlo Ancelotti er sparket. Det melder klubben på sine nettsider.

Carlos Ancelotti

FERDIG: Carlo Ancelotti er ferdig i Bayern Munchen.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

– Bayern München vil annonsere at klubben har skilt lag med hovedtrener Carlo Ancelotti med umiddelbar virkning, skriver klubben. Og opplyser samtidig at avgjørelsen er kommet etter en «intern analyse».

Assistenttrener Willy Sagnol vil ta over ansvaret inntil videre, informerer klubben.

– Lagets prestasjoner under sesonginnledningen har ikke oppfylt våre forventninger. Kampen i Paris viste at vi var tvunget til å gjøre en forandring. Jeg vil takke Carlo for samarbeidet. Han er og kommer alltid til å være min venn, men vi var tvunget til å ta en profesjonell beslutning til Bayern Münchens beste, sier Bayern-toppen Karl-Heinz Rummenigge.

Lekestue

Det ydmykende 3-0-tapet for Paris St. Germain i mesterligaen onsdag fikk altså begeret til å flyte over for Bayern-ledelsen.

Klubbidrektør Karl-Heinz Rummenigge varslet den gang at nederlaget ville få konsekvenser.

– Det vi så i kveld, var ikke Bayern München. Det var et bittert tap. Et vi er nødt til å snakke om. Et vi er nødt til å analysere. Og et som er nødt til å føre til konsekvenser, sa klubbsjefen ifølge ESPN.

– Må snu trenden

I tillegg har klubben hatt en uvanlig svak start på serien med 13 poeng etter seks kamper, tre poeng bak ligaleder Borurssia Dortmund.

Bayern ble utspilt og tapte 0-3 mot Paris St. Germain.

Dani Alves, Edinson Cavani og Neymar scoret for PSG, som har vunnet begge sine kamper i mesterligaens gruppe B. Bayern München slo Anderlecht i den første kampen, men uten å imponere nevneverdig.

– Det er viktig at vi snur trenden og igjen står fram som Bayern München og viser at vi er et lag som hører hjemme i toppen av Europa og Tyskland, sier Rummenigge.

Erstattere

Thomas Tuchel

ERSTATTER?: Thomas Tuchel.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Carlo Ancelotti tok over klubben etter Pep Guardiola i 2016. I sin første sesong tok han klubben til seriegull. I Mesterligaen ble det tap for Real Madrid i kvartfinalen, og i den tyske cupen ble det tap for erkerival Borussia Dortmund i semfinalen.

Ancelotti har hatt en stor trenerkarriere etter at han la opp som spiller, og har trent lag som Juventus, AC Milan, Real Madrid og Chelsea.

Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann blir nevnt som en mulig erstatter for Ancelotti. En annen som blir lansert er tidligere Borussia Dortmund-sjef Thomas Tuchel.

Siste nytt

 • Sjokktap for Real Madrid

  Real Madrid gjekk på ein smell i Champions League kampen mot CSKA Moskva onsdag kveld. Laget tape heile 3–0 heime på Santiago Bernabéu. Islandske Arnor Sigurdsson punkterte kampen for gjestane då han sette inn det tredje målet etter 73 minutt.

  Arnor Sigurdsson
  Foto: Manu Fernandez / AP
 • Klæbo involvert i påkjørsel

  Johannes Høsflot Klæbo var involvert i en trafikkulykke på Byåsen i Trondheim onsdag, skriver VG. Ifølge politiet skal det ha vært mindre personskader etter ulykken.

  – Det er ingen dramatikk i dette. Men vi vil heller ikke legge skjul på at det er Johannes som er involvert, sier far og manager, Håkon Klæbo til VG.

  Verdenscup langrenn
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Jansrud beste norske på trening

  Kjetil Jansrud var raskest av de norske på utfortreningen i Val Gardena onsdag. Han kjørte ned til en sjuende plass, 1,02 sekunder bak Travis Ganong, som hadde best tid.

  Aksel Lund Svindal tapte tid til de beste og havnet sist av de norske. Han passerte målstreken hele 3,10 sekunder bak og endte til slutt som nummer 45.

  Jansrud best i Lake Louise
  Foto: Frank Gunn / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal