Normal

Bayern München bekrefter: – Ancelotti har fått sparken

Byern Münchens hovedtrener Carlo Ancelotti er sparket. Det melder klubben på sine nettsider.

Carlos Ancelotti

FERDIG: Carlo Ancelotti er ferdig i Bayern Munchen.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

– Bayern München vil annonsere at klubben har skilt lag med hovedtrener Carlo Ancelotti med umiddelbar virkning, skriver klubben. Og opplyser samtidig at avgjørelsen er kommet etter en «intern analyse».

Assistenttrener Willy Sagnol vil ta over ansvaret inntil videre, informerer klubben.

– Lagets prestasjoner under sesonginnledningen har ikke oppfylt våre forventninger. Kampen i Paris viste at vi var tvunget til å gjøre en forandring. Jeg vil takke Carlo for samarbeidet. Han er og kommer alltid til å være min venn, men vi var tvunget til å ta en profesjonell beslutning til Bayern Münchens beste, sier Bayern-toppen Karl-Heinz Rummenigge.

Lekestue

Det ydmykende 3-0-tapet for Paris St. Germain i mesterligaen onsdag fikk altså begeret til å flyte over for Bayern-ledelsen.

Klubbidrektør Karl-Heinz Rummenigge varslet den gang at nederlaget ville få konsekvenser.

– Det vi så i kveld, var ikke Bayern München. Det var et bittert tap. Et vi er nødt til å snakke om. Et vi er nødt til å analysere. Og et som er nødt til å føre til konsekvenser, sa klubbsjefen ifølge ESPN.

– Må snu trenden

I tillegg har klubben hatt en uvanlig svak start på serien med 13 poeng etter seks kamper, tre poeng bak ligaleder Borurssia Dortmund.

Bayern ble utspilt og tapte 0-3 mot Paris St. Germain.

Dani Alves, Edinson Cavani og Neymar scoret for PSG, som har vunnet begge sine kamper i mesterligaens gruppe B. Bayern München slo Anderlecht i den første kampen, men uten å imponere nevneverdig.

– Det er viktig at vi snur trenden og igjen står fram som Bayern München og viser at vi er et lag som hører hjemme i toppen av Europa og Tyskland, sier Rummenigge.

Erstattere

Thomas Tuchel

ERSTATTER?: Thomas Tuchel.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Carlo Ancelotti tok over klubben etter Pep Guardiola i 2016. I sin første sesong tok han klubben til seriegull. I Mesterligaen ble det tap for Real Madrid i kvartfinalen, og i den tyske cupen ble det tap for erkerival Borussia Dortmund i semfinalen.

Ancelotti har hatt en stor trenerkarriere etter at han la opp som spiller, og har trent lag som Juventus, AC Milan, Real Madrid og Chelsea.

Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann blir nevnt som en mulig erstatter for Ancelotti. En annen som blir lansert er tidligere Borussia Dortmund-sjef Thomas Tuchel.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen nominert til pris

  Jakob Ingebrigtsen er nominert til årets mannlige utøver av det europeiske friidrettsforbundet etter sin enorme prestasjon under friidretts-EM i sommer. Han tok gull på 1500 meter og 5000 meter i London. Også Karsten Warholm er nominert til prisen.

  Laster Twitter-innhold
 • Olsbu Røiseland vant to på rad

  Marte Olsbu Røiseland tok i dag sitt andre NM-gull på rad under fellesstarten i rulleskisyting på Gautefall. Dermed har jenta fra Froland hatt et strålende NM, med full pott. I går vant hun NM-sprinten, over ett minutt foran Tiril Eckhoff.

  Marte Olsbu Røiseland med andre NM-gull
  Foto: Hans Henrik Løken / NRK
 • Woods nærmer seg etterlengtet seier

  Tiger Woods leder med tre slag før siste runde i PGA-tourmesterskapet i Atlanta. Søndag kan 42-åringen ta sin første turneringsseier på fem år. Det er 1875 dager siden forrige gang han kunne løfte et trofé. Det var i august 2013.

  Tour Championship Golf
  Foto: John Amis / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
VM hestesport: Sprangridning, finale