NRK Meny
Normal

Bayern München bekrefter: – Ancelotti har fått sparken

Byern Münchens hovedtrener Carlo Ancelotti er sparket. Det melder klubben på sine nettsider.

Carlos Ancelotti

FERDIG: Carlo Ancelotti er ferdig i Bayern Munchen.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

– Bayern München vil annonsere at klubben har skilt lag med hovedtrener Carlo Ancelotti med umiddelbar virkning, skriver klubben. Og opplyser samtidig at avgjørelsen er kommet etter en «intern analyse».

Assistenttrener Willy Sagnol vil ta over ansvaret inntil videre, informerer klubben.

– Lagets prestasjoner under sesonginnledningen har ikke oppfylt våre forventninger. Kampen i Paris viste at vi var tvunget til å gjøre en forandring. Jeg vil takke Carlo for samarbeidet. Han er og kommer alltid til å være min venn, men vi var tvunget til å ta en profesjonell beslutning til Bayern Münchens beste, sier Bayern-toppen Karl-Heinz Rummenigge.

Lekestue

Det ydmykende 3-0-tapet for Paris St. Germain i mesterligaen onsdag fikk altså begeret til å flyte over for Bayern-ledelsen.

Klubbidrektør Karl-Heinz Rummenigge varslet den gang at nederlaget ville få konsekvenser.

– Det vi så i kveld, var ikke Bayern München. Det var et bittert tap. Et vi er nødt til å snakke om. Et vi er nødt til å analysere. Og et som er nødt til å føre til konsekvenser, sa klubbsjefen ifølge ESPN.

– Må snu trenden

I tillegg har klubben hatt en uvanlig svak start på serien med 13 poeng etter seks kamper, tre poeng bak ligaleder Borurssia Dortmund.

Bayern ble utspilt og tapte 0-3 mot Paris St. Germain.

Dani Alves, Edinson Cavani og Neymar scoret for PSG, som har vunnet begge sine kamper i mesterligaens gruppe B. Bayern München slo Anderlecht i den første kampen, men uten å imponere nevneverdig.

– Det er viktig at vi snur trenden og igjen står fram som Bayern München og viser at vi er et lag som hører hjemme i toppen av Europa og Tyskland, sier Rummenigge.

Erstattere

Thomas Tuchel

ERSTATTER?: Thomas Tuchel.

Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Carlo Ancelotti tok over klubben etter Pep Guardiola i 2016. I sin første sesong tok han klubben til seriegull. I Mesterligaen ble det tap for Real Madrid i kvartfinalen, og i den tyske cupen ble det tap for erkerival Borussia Dortmund i semfinalen.

Ancelotti har hatt en stor trenerkarriere etter at han la opp som spiller, og har trent lag som Juventus, AC Milan, Real Madrid og Chelsea.

Hoffenheim-trener Julian Nagelsmann blir nevnt som en mulig erstatter for Ancelotti. En annen som blir lansert er tidligere Borussia Dortmund-sjef Thomas Tuchel.

Siste nytt

 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP
 • Son signerte forlenget med Spurs

  Tottenhams sørkoreanske stjerne Son Heung-min har signert en ny kontrakt med London-klubben som gjelder til sommeren 2023.

  26-åringen har scoret 47 mål på 140 kamper for Tottenham siden han ble hentet fra tyske Leverkusen sommeren 2015.

  South Korea Heung-Min Son
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Løkberg til Brann

  Brann har sikret seg Ranheim-profilen Kristoffer Løkberg. Det melder bergensklubben på sin hjemmeside. 26-åringen har imponert på Ranheims midtbane så langt i eliteserien, og vært ønsket i Brann en stund. – Det er litt vemodig, sa han til brann.no

  Eliteserien i fotball 2018. Ranheim møter Sarpsborg.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Street Finale | Dave Mirra's BMX Park beste triks
X Games Minneapolis -- Menn Motorcross Quaterpipe High Air Finale | Menn BMX Big Air Finale | Menn Motorcross Freestyle Finale