NRK Meny
Normal

Bøhn legges inn igjen på sykehus

For 12 dager siden ble håndballtrener Karl Erik Bøhn skrevet ut fra Rikshospitalet i håp om å være kreftfri. I dag fikk han beskjed om at han må gjennom nye cellegiftkurer.

Karl Erik Bøhn

NY RUNDE: Karl Erik Bøhn vet ikke selv om han er kreftfri, men sier at legene ikke ønsket å ta noen sjanser. Dermed blir han igjen lagt inn på sykehus og må gjennom en seks dagers cellegiftkur.

Landslagstrener for Ungarns håndballjenter Karl Erik Bøhn så lyst på tilværelsen da han ble skrevet ut fra Rikshospitalet 20. juni. Siden begynnelsen av februar har han kjempet en tøff kamp mot kreften.

Planen var at han skulle være noen uker hjemme for å restituere og gjøre seg klar for en beinmargstransplantasjon. Slik gikk det ikke.

Legges inn

Tirsdag ettermiddag var Bøhn til kontroll på Rikshospitalet. Der fikk han den kjedelige beskjeden om at han må gjennom nye cellegiftkurer.

– Jeg må legges inn på Tønsberg sykehus på mandag. Da starter jeg en seks dagers cellegiftkur. Deretter blir det to nye uker på sykehuset der. Dette var ikke den opprinnelige planen og jeg hadde håpet å kunne få være hjemme hos meg selv frem til i hvert fall august, sier Bøhn til NRK.no.

Tar en dag av gangen

48-åringen liker ikke å snakke om prognoser og har ikke engang spurt legene om status i sykdomsforløpet. Han aner ikke om han egentlig var kreftfri da han ble skrevet ut fra Rikshospitalet.

– Jeg aner ikke. Jeg spør ikke som det. Jeg bare gjør som fagfolkene sier, det er nok det beste og enkleste for meg. Jeg synes det er greit å ta en dag av gangen. Legene ville ikke ta noen sjanser så da blir det nye runder med cellegift, sier han.

Usikkert

Det er nå usikkert når han får utført beinmargstransplantasjonen. Dette vil det bli tatt stilling til etter tre uker på Tønsberg sykehus.

Etter at han ble skrevet ut av Rikshospitalet har han bodd hjemme hos moren Erna.

Han opplyser til NRK.no at han har informert sine nærmeste om den nye vendingen i sykdomsforløpet.

Siste nytt

 • Pinot-seier i Tour of the Alps

  Franske Thibaut Pinot tråkket inn til 6.-plass på den avsluttende etappen av Tour of the Alps. Det holdt til å vinne rittet sammenlagt.

  Det var ukrainske Mark Padun fra Bahrain-laget som vant etappen.

  CYCLING-AUT
  Foto: REINHARD EISENBAUER / AFP
 • Agüero ute resten av sesongen

  Sergio Agüero har spilt sin siste kamp for Manchester City denne sesongen, sa manager Pep Guardiola fredag.

  – Han kommer til å være ute i fire til fem uker, sa Guardiola på sin pressekonferanse fredag ettermiddag.

  Soccer Man City Aguero
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis også i fredagens 2. runde av turneringen Shamkir Chess torsdag. Nordmannen hadde hvite brikker mot tsjekkeren David Navara.

  Lørdag møter Carlsen hjemmefavoritten Rauf Mamedov fra Aserbajdsjan.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal