Bøhn legges inn igjen på sykehus

For 12 dager siden ble håndballtrener Karl Erik Bøhn skrevet ut fra Rikshospitalet i håp om å være kreftfri. I dag fikk han beskjed om at han må gjennom nye cellegiftkurer.

Karl Erik Bøhn

NY RUNDE: Karl Erik Bøhn vet ikke selv om han er kreftfri, men sier at legene ikke ønsket å ta noen sjanser. Dermed blir han igjen lagt inn på sykehus og må gjennom en seks dagers cellegiftkur.

Landslagstrener for Ungarns håndballjenter Karl Erik Bøhn så lyst på tilværelsen da han ble skrevet ut fra Rikshospitalet 20. juni. Siden begynnelsen av februar har han kjempet en tøff kamp mot kreften.

Planen var at han skulle være noen uker hjemme for å restituere og gjøre seg klar for en beinmargstransplantasjon. Slik gikk det ikke.

Legges inn

Tirsdag ettermiddag var Bøhn til kontroll på Rikshospitalet. Der fikk han den kjedelige beskjeden om at han må gjennom nye cellegiftkurer.

– Jeg må legges inn på Tønsberg sykehus på mandag. Da starter jeg en seks dagers cellegiftkur. Deretter blir det to nye uker på sykehuset der. Dette var ikke den opprinnelige planen og jeg hadde håpet å kunne få være hjemme hos meg selv frem til i hvert fall august, sier Bøhn til NRK.no.

Tar en dag av gangen

48-åringen liker ikke å snakke om prognoser og har ikke engang spurt legene om status i sykdomsforløpet. Han aner ikke om han egentlig var kreftfri da han ble skrevet ut fra Rikshospitalet.

– Jeg aner ikke. Jeg spør ikke som det. Jeg bare gjør som fagfolkene sier, det er nok det beste og enkleste for meg. Jeg synes det er greit å ta en dag av gangen. Legene ville ikke ta noen sjanser så da blir det nye runder med cellegift, sier han.

Usikkert

Det er nå usikkert når han får utført beinmargstransplantasjonen. Dette vil det bli tatt stilling til etter tre uker på Tønsberg sykehus.

Etter at han ble skrevet ut av Rikshospitalet har han bodd hjemme hos moren Erna.

Han opplyser til NRK.no at han har informert sine nærmeste om den nye vendingen i sykdomsforløpet.

Siste nytt

 • Finaletap for Barcelona

  Barcelona hadde sjansen til å sikre «the double» da de møtte Valencia i cupfinalen lørdag. Kevin Gameiro scoret for de hvite etter 21 minutter, før Rodrigo Moreno doblet før pause. Lionel Messi scoret etter hvilen, men Valencia vant til slutt 2-1.

  AFP_1GX4IX
  Foto: JOSE JORDAN / AFP
 • Skarstein tildelt ærespris

  Birgit Skarstein (30) mottok lørdag den prestisjetunge Egebergs Ærespris. Skarstein får prisen som følge av sine prestasjoner i både paralangrenn og pararoing. Idrettsprofilens rolle som forbilde nevnes i begrunnelsen fra komitéleder Børre Rognlien.

  Birgit Skarstein
  Foto: Geir Owe Fredheim / Norges Idrettsforbund
 • Filip Ingebrigtsen meldte avbud

  Filip Ingebrigtsen kom aldri til start på 800-meteren i et internasjonalt friidrettsstevne i belgiske Oordegem lørdag.

  – Det er helt uproblematisk og udramatisk, men vi valgte denne løsningen for å forberede optimalt fram mot Stockholm, Roma og Bislett, sier Gjert Ingebrigtsen.

  Trond Mohn Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal