NRK Meny
Normal

Bøhn legges inn igjen på sykehus

For 12 dager siden ble håndballtrener Karl Erik Bøhn skrevet ut fra Rikshospitalet i håp om å være kreftfri. I dag fikk han beskjed om at han må gjennom nye cellegiftkurer.

Karl Erik Bøhn

NY RUNDE: Karl Erik Bøhn vet ikke selv om han er kreftfri, men sier at legene ikke ønsket å ta noen sjanser. Dermed blir han igjen lagt inn på sykehus og må gjennom en seks dagers cellegiftkur.

Landslagstrener for Ungarns håndballjenter Karl Erik Bøhn så lyst på tilværelsen da han ble skrevet ut fra Rikshospitalet 20. juni. Siden begynnelsen av februar har han kjempet en tøff kamp mot kreften.

Planen var at han skulle være noen uker hjemme for å restituere og gjøre seg klar for en beinmargstransplantasjon. Slik gikk det ikke.

Legges inn

Tirsdag ettermiddag var Bøhn til kontroll på Rikshospitalet. Der fikk han den kjedelige beskjeden om at han må gjennom nye cellegiftkurer.

– Jeg må legges inn på Tønsberg sykehus på mandag. Da starter jeg en seks dagers cellegiftkur. Deretter blir det to nye uker på sykehuset der. Dette var ikke den opprinnelige planen og jeg hadde håpet å kunne få være hjemme hos meg selv frem til i hvert fall august, sier Bøhn til NRK.no.

Tar en dag av gangen

48-åringen liker ikke å snakke om prognoser og har ikke engang spurt legene om status i sykdomsforløpet. Han aner ikke om han egentlig var kreftfri da han ble skrevet ut fra Rikshospitalet.

– Jeg aner ikke. Jeg spør ikke som det. Jeg bare gjør som fagfolkene sier, det er nok det beste og enkleste for meg. Jeg synes det er greit å ta en dag av gangen. Legene ville ikke ta noen sjanser så da blir det nye runder med cellegift, sier han.

Usikkert

Det er nå usikkert når han får utført beinmargstransplantasjonen. Dette vil det bli tatt stilling til etter tre uker på Tønsberg sykehus.

Etter at han ble skrevet ut av Rikshospitalet har han bodd hjemme hos moren Erna.

Han opplyser til NRK.no at han har informert sine nærmeste om den nye vendingen i sykdomsforløpet.

Siste nytt

 • Start nærmer seg opprykk

  Steffen Lie Skålevik ble tomålsscorer da Start tok et nytt steg mot Eliteserien med 2-0-seier over Arendal i 1. divisjon lørdag. Seieren betyr at Start kan feire opprykk søndag om Sandnes Ulf taper borte for Elverum og Mjøndalen avgir poeng mot Kongsvinger.

  Starts administerende direktør Even Øgrey Brandsdal med Henrik Robstad på skuldrene
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Lyn rotet bort opprykket

  Lyn ledet to ganger, men måtte likevel se opprykket til 2. divisjon glippe etter 2–2 hjemme mot Korsvoll på Bislett stadion lørdag. Hjemmeseier mot Korsvoll ville sendt Lyn tilbake på tredje nivå i norsk fotball.

 • Rystede Chelsea slo tilbake

  Chelsea risikerte å gå på sitt tredje strake Premier League-tap da Watford gikk opp i 2-1-ledelse rett etter pausen på Stamford Bridge, men så satte vertene i gang opphentingen. Innbytter Michy Batshuayi utlignet før Cesar Azpilicueta sørget for 3-2 kun tre minutter før slutt. På overtid kronet Batshuayi innhoppet med en dobbel.

  Chelsea
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund