Hopp til innhold

Glimt i møter etter Knutsen-konflikt

Det ble amper stemning på Aspmyra etter kampslutt torsdag kveld. Bodø/Glimt sitter fredag formiddag i møter, og klubben varsler at det snart vil komme mer informasjon.

PDBsWJKsQPY

POLITIET TILKALT: Kjetil Knutsen og José Mourinho havnet begge i søkelyset etter kampen torsdag. En av Mourinhos assistenter skal ha havnet i direkte konflikt med Knutsen.

Foto: Mats Torbergsen / NTB

Glimts 2-1-bragd over Roma dreide seg fort over på munnhuggeriet mellom benkene under kamp.

Så, etter kampslutt, påstod Roma-kaptein Lorenzo Pellegrini at en av lagets assistenttrenere hadde blitt angrepet av Glimt-treneren.

Glimt bekreftet at det lå en sak hos politiet, men klubben ville ikke gi noen ytterligere kommentarer natt til fredag. Etter det NRK erfarer er Glimts versjon av saken at det var Kjetil Knutsen som ble angrepet.

Politiet beskrev det som en «tildragning mellom partene i spillertunnelen» – og ikke vold – og de bekrefter fredag at de ikke vil gå videre med saken.

Samtidig sitter Glimt i møter om bråket fredag formiddag.

Vi skal ha et møte, og så kommer vi tilbake med mer informasjon etter møtet. Det er det jeg kan si, sier pressekontakt Regine Boym til NRK.

Boym legger til at møtet er i gang, men hun vet ikke hvor lenge det vil pågå.

– Det er trist

Det var altså Roma-kaptein Pellegrini som kom med de første anklagene gjennom et intervju med Sky Italia.

Der hevdet han at en av lagets assistenttrenere hadde blitt angrepet av Glimt-trener Kjetil Knutsen.

– Treneren deres angrep keepertreneren vår. Det er trist, for slik oppførsel er en fornærmelse mot Roma, mot spillerne og mot støtteapparatet. Det er helt skammelig, er Pellegrini sitert på.

Overfor Romas egen TV-kanal går han et stykke lenger:

– Vi kom hit med all respekt og har respektert fair play i denne turneringen. De har oppført seg dårlig mot oss. Dette er en turnering som blir sett verden over, så dette er skikkelig usmakelig.

Litt før halv ett natt til fredag gjorde NRK Bodø/Glimts pressekontakt Niklas Aune Johnsen oppmerksom på Pellegrinis uttalelser og tilbød Kjetil Knutsen å svare på beskyldningene.

– Saken ligger hos politiet, sa Johnsen til NRK.

Han ville ikke gi noen ytterligere kommentarer natt til fredag, men etter det NRK erfarer er altså Glimts versjon av saken at det var Kjetil Knutsen som ble angrepet.

Ifølge VG skal bråket ha startet da en i trenerteamet til Roma konfronterte Kjetil Knutsen etter kampslutt. Avisen skriver at en av Romas assistenttrenere skal fysisk ha angrepet den norske treneren.

Politiet bekrefter til NRK fredag at de ikke vil gå videre med saken nå.

Da vi ankom så var situasjonen helt rolig og over. Vi har prata med de involverte parter og landa på at det ikke er noen politisak. Vi tar ikke denne saken videre, sier Ivar Bo Nilsson, operasjonsleder ved Nordland politidistrikt.

Vi fått ulike versjoner, og begge verserer i media, det er en påstand, og en påstand med omvendt fortegn. Dette var storm i et vannglass, forklarer Nilsson.

Les også: Glimt forbauset ekspertene med ny bragd mot Roma

Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.
Bodø/Gimt feirer etter 1-1 mot AS Roma.

Ingen ville anmelde

Politiet skal ha snakket med alle i Romas trenerapparat, og at italiensk politi ble kalt tilbake fra flyplassen på et tidspunkt for å hjelpe til med språkbarrierer. Kjetil Knutsen skal også ha hatt en lengre prat med politiet. Det melder TV 2.

Ingen er skadd, ingen av partene vil anmelde saken og det ender opp med at UEFA vil opprette disiplinærsak. Det er noen fra begge lags støtteapparat som har vært involvert, sier innsatslederen videre.

Karlsen omtaler det som skjedde som «litt knuffing», men at politiet ikke har sett det selv.

– Jeg vil ikke si at dette dreier seg direkte om vold, sier Karlsen, som legger til at det ikke ser ut til at politiet selv vil innlede sin egen etterforskning.

Knutsen: – Kokte over

Da Kjetil Knutsen møtte pressen etter kampen torsdag kveld, var ikke beskyldningene fra Pellegrini kjent. Men Knutsen fortalte selv om amper stemning mellom ham og Roma-benken.

– Det var en assistent som oppførte seg som en tulling. Han hakket på meg før kampen og holder på med det under hele kampen. Det er så lite fair play som det går an å forstyrre min jobb. Det kokte over to ganger, sa Knutsen.

– Du sa det kokte over for deg. Sa du noe til dem? spurte en reporter.

– Ja, jeg var ikke helt uskyldig, jeg heller. Så ærlig må vi være.

– Sa du «fuck off» eller noe slik?

– Det var ikke så langt unna. Det får bli med at det i hvert fall var noe i nærheten. Men hvis en står og hugger på deg i ganske lang tid, da ble det tydelig tale fra Knutsen, synes jeg, sier Knutsen om seg selv.

NRK har sendt en henvendelse til Romas presseavdeling og tilbudt dem å kommentere saken. I skrivende stund har de ikke respondert.

Glimt leder 2-1. Hvilket lag kommer til semifinalen?

Her kan du se målene fra torsdagens kamp:

Europa conference leauge 2022: Bodø/Glimt - AS Roma

Putins talsmann sier til Sky News at krigen kan være over om få dager.

Spilleliste med 9 klipp
Finteskolen
Spiller nå
Finteskolen - McGeady-finten 01:31
Neste

Sportsnyheter

Treneren så ikke Warholm-løp: – Regner med at dere filmet det?

Karsten Warholm (26) tok seg enkelt videre til EM-finalen i München, uten sin trener på tribunen. Leif Olav Alnes var nemlig skråsikker på at eleven skulle gå videre.

Siste nytt

 • Padling: Virik klar for EM-finale på 1000-meteren

  Maria Virik padlet inn til tiden 4.02,816 og sikret seg plass i finalen på singel 1000 meter under EM i München.

  Virik endte 0,923 bak ungarske Noemi Pupp, som vant heatet. De tre raskeste i heatet kvalifiserte seg direkte til finalen. 4.- til 6.-plassen gikk til semifinale.

  Jon Amund Vold var også i aksjon i vannet i München og er klar for semifinale på både 500 og 1000 meter singel. Han kom i mål på 6.-plass på 500-meteren, 4,296 sekunder bak serbiske Bojan Zdelar, som var raskest i heat to. På 1000-meteren endte han på 5.-plass, 5,224 sekunder bak portugisiske Fernando Pimenta, som vant det andre heatet.

  Hedda Øritsland tok seg også videre til semifinalen på singel 500 meter. Øritsland padlet inn til 5.-plass i sitt heat, 4,677 sekunder bak vinneren.

  De norske duoene bestående av Kristine Amundsen/Anna Sletsjøe og Vemund Næss-Jensen/Hakeem Teland tok seg også videre til semifinalene på double 500 meter.

  Amundsen og Sletsjø er også klare for semifinale på double 1000 meter, til tross for at de endte hele 19,611 sekunder bak den polske duoen som vant heatet.(NTB)

  NM-Veka 2020
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Surt tap for Berntsen/Mol i EM

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol var nær ved å snu kampen mot Polen, men i det avgjørende settet var til slutt Piotr Kantor og Maciej Rudol som siket seieren.

  Dermed blir Anders Mol og Christian Sørum Norges representanter i åttedelsfinalene i EM. De spilles fredag.

  Polakken vant det første settet 21-15, men den norske duoen utlignet med 21-19 i andre. I tiebreaket vant polen 15-12.

  – Vi spiller ikke vårt beste, men vi fighter og jobber og klarer å dra i land et andresettet som er veldig bra. Så får vi en for dårlig start i tredjesettet og blir hengende bak, sier Berntsen.

  Mathias Berntsen og Hendrik Mol
  Foto: Ksenia Novikova / NRK
 • Medier: Vegard Hansen har fått sparken i Mjøndalen

  Mjøndalen-trener Vegard Hansen er ferdig i Mjøndalen. Det erfarer både Eurosport og Drammens Tidende. Ifølge Eurosports kilder ble spillerne informert om at Hansen fikk sparken på et lagmøte i garderoben tidligere torsdag.

  53-åringen har trent bruntrøyene siden 2006 og blir sett på som en klubblegende.

  Etter en god start på sesongen står bruntrøyene med kun én seier på de tolv siste kampene. De fire siste kampene har endt med tap.

  Klubben har innkalt til pressekonferanse klokken 16. Der vil styreleder Trond Stabekk og Vegard Hansen være til stede.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste