Boasson Hagen med råsterk spurtseier i generalprøven til Tour de France

Edvald Boasson Hagen vant åpningsetappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné og sikret sin første Word Tour-seier siden 2017.

Boasson Hagen

SEIERSBRØLET: Edvald Boasson Hagen var sterkest i Frankrike.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Jeg er så glad for denne seieren. Det er lenge siden forrige World Tour-seier, så det er godt å ta en igjen, sier Boasson Hagen i et seiersintervju vist på Eurosport.

Det åtte dager lange sykkelrittet i Frankrike har i årevis vært benyttet som en siste test før Tour de France.

Søndag viste Boasson Hagen kjempeform, og det lover svært godt for nordmannen en knapp måned før Tour de France begynner.

Tre av de siste fire årene har rytteren som har vunnet Critérium du Dauphiné sammenlagt også vunnet Tour de France, som i år starter 6. juli, sammenlagt.

Unntaket er Jakob Fuglsang, som vant Critérium du Dauphiné i 2017. Han måtte bryte Tour de France samme år etter å ha pådratt seg to brudd i armen på 11. etappe.

– Jeg trives veldig godt her og er ofte i god form etter gode treningsperioder. Jeg håper det er en god start for meg og laget, og at vi er i rute med tanke på det som kommer senere denne uken og i juli, sier Boasson Hagen til sykkelnettstedet Cycling News.

Slo Gilbert

Et brudd på en håndfull ryttere hadde underveis en solid ledelse på hovedfeltet, men mot slutten nærmet forfølgerne seg sakte, men sikkert. Med én kilometer til mål var hovedfeltets jakt fullført med hell.

Den 142 kilometer lange etappen fra Aurillac til Jussac endte dermed i massespurt, og der var den norske Dimension Data-proffen best av alle.

Like bak fulgte den belgiske stjernen Philippe Gilbert. Wout van Aert, også han fra Belgia, ble nummer tre.

– Det løste seg veldig bra, i og med at mange vil være med å jage, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen

LANGT FORAN: Philippe Gilbert, Nils Politt og Wout van Aert måtte alle se seg slått av Edvald Boasson Hagen.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Veldig glad

Boasson Hagen viste også solid form under Tour of Norway nylig.

Der endte han til slutt på tredjeplass sammenlagt etter å ha blant annet tatt sesongens andre etappeseier underveis.

Seieren er årets tredje for Boasson Hagen, men altså den første i World Tour-sammenheng siden 2017.

– Det er bra for både meg og laget å få en seier. Jeg er veldig glad for det, sier Boasson Hagen, som nå står med fem etappeseire i Critérium du Dauphiné.

Siste nytt

 • Tok seg til finalen i Polen

  Anders Mol og Christian Sørum er klare for finalen i sandvolleyball i Polen, etter ein dramatisk semifinale mot russiske Vjatsjeslav Krasilnikov og Oleg Stojanovskij. Den norske duoen vann til slutt 2-1 i sett. Dermed er dei klare for å kjempe om sin fjerde strake siger i firestjernesturneringar.

  Anders Mol & Christian Sørum
  Foto: NORGES VOLLEYBALLFORBUND
 • Sterk prestasjon av Hovland

  Viktor Hovland held fram med å imponere og leverte bra i tredje runde i US Open. 21-åringen ligg på 27.-plass, likt med mellom annan golflegenda Tiger Woods. Dette gjere han til den nest beste amatøren som er att i turneringa. Måndag går han over til å bli proff.

  Viktor Hovland i aksjon under andre runde av U.S. Open
  Foto: Orlando Ramirez / Reuters
 • Ukraina vant U20-VM

  Sør Korea tok en tidlig ledelse i finalen, men det var ukrainerne som kunne juble til slutt. Vladislav Suprijaga utlignet først til 1-1, før han deretter sendte Ukraina opp i ledelsen. Like før slutt punkterte Georgi Tsjtajsjvilij kampen.

  Ukraina vant U20-VM
  Foto: Janek Skarzynski / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal