Boasson Hagen med råsterk spurtseier i generalprøven til Tour de France

Edvald Boasson Hagen vant åpningsetappen av sykkelrittet Critérium du Dauphiné og sikret sin første Word Tour-seier siden 2017.

Boasson Hagen

SEIERSBRØLET: Edvald Boasson Hagen var sterkest i Frankrike.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Jeg er så glad for denne seieren. Det er lenge siden forrige World Tour-seier, så det er godt å ta en igjen, sier Boasson Hagen i et seiersintervju vist på Eurosport.

Det åtte dager lange sykkelrittet i Frankrike har i årevis vært benyttet som en siste test før Tour de France.

Søndag viste Boasson Hagen kjempeform, og det lover svært godt for nordmannen en knapp måned før Tour de France begynner.

Tre av de siste fire årene har rytteren som har vunnet Critérium du Dauphiné sammenlagt også vunnet Tour de France, som i år starter 6. juli, sammenlagt.

Unntaket er Jakob Fuglsang, som vant Critérium du Dauphiné i 2017. Han måtte bryte Tour de France samme år etter å ha pådratt seg to brudd i armen på 11. etappe.

– Jeg trives veldig godt her og er ofte i god form etter gode treningsperioder. Jeg håper det er en god start for meg og laget, og at vi er i rute med tanke på det som kommer senere denne uken og i juli, sier Boasson Hagen til sykkelnettstedet Cycling News.

Slo Gilbert

Et brudd på en håndfull ryttere hadde underveis en solid ledelse på hovedfeltet, men mot slutten nærmet forfølgerne seg sakte, men sikkert. Med én kilometer til mål var hovedfeltets jakt fullført med hell.

Den 142 kilometer lange etappen fra Aurillac til Jussac endte dermed i massespurt, og der var den norske Dimension Data-proffen best av alle.

Like bak fulgte den belgiske stjernen Philippe Gilbert. Wout van Aert, også han fra Belgia, ble nummer tre.

– Det løste seg veldig bra, i og med at mange vil være med å jage, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen

LANGT FORAN: Philippe Gilbert, Nils Politt og Wout van Aert måtte alle se seg slått av Edvald Boasson Hagen.

Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP

– Veldig glad

Boasson Hagen viste også solid form under Tour of Norway nylig.

Der endte han til slutt på tredjeplass sammenlagt etter å ha blant annet tatt sesongens andre etappeseier underveis.

Seieren er årets tredje for Boasson Hagen, men altså den første i World Tour-sammenheng siden 2017.

– Det er bra for både meg og laget å få en seier. Jeg er veldig glad for det, sier Boasson Hagen, som nå står med fem etappeseire i Critérium du Dauphiné.

Siste nytt

 • Skjelvik-selvmål og Diomande scoret

  Zlatan Ibrahimovic så ut til å bli matchvinner for LA Galaxy med to mål, men et uheldig selvmål signert Jørgen Skjelvik åtte minutter før slutt sørget for 2-2 mot Seattle Sounders.

  Også Adama Diomande scoret natt til søndag norsk tid. Han fastsatte sluttresultatet til 2-0 for byrival Los Angeles FC da han scoret borte mot Real Salt Lake.

  Skjelvik
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Djokovic ute av ATP-turnering

  Verdensener Novak Djokovic røk ut av ATP-turneringen i Cincinnati lørdag da han tapte for russeren Daniil Medvedev i semifinalen.

  Medvedev, som er ranket som nummer åtte i verden, slo Djokovic 3-6, 6-3 og 6-3. I finalen. Nå møter han belgiske David Goffin i finalen.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Hovland henger med

  Viktor Hovland henger fortsatt med i tetsjiktet i den første finaleturneringen på PGAs B-tour. Etter lørdagens runde er han på delt 6.-plass. Han spilte den 3. runden på 69 slag, to under banens par. Runden inneholdt fire birdier og to bogeyer.

  Nationwide Children's Hospital Championship - Round Two
  Foto: Matt Sullivan / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal