NRK Meny
Normal

Lillebror Bø: – Tarjei og jeg har aldri trent mye sammen

Selv om de begge er blant verdens beste skiskyttere har Bø-brødrene kommet til toppen hver for seg.

Johannes Thingnes Bø

LILLEBROR: Johannes Thingnes Bø fikk sitt gjennombrudd da han vant både sprinten og jaktstarten i franske Annecy før jul.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Artikkelen er flere år gammel.

– Jeg spilte fortsatt fotball på løkka da Tarjei begynte å satse på skiskyting, sier Johannes Thingnes Bø (20) til NRK.no.

20-åringen fikk sitt gjennombrudd med to verdenscupseire før jul - to år yngre enn både storebror Tarjei og skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen var da de gikk til topps for første gang.

– Mange tror vi har trent mye sammen, men det har vi ikke. Tarjei flyttet til Lillehammer da han var 16 og jeg begynte ikke å satse skiskyting før jeg var 16, forklarer Johannes som er fem år yngre enn Tarjei.

Tarjei Bø

STOREBROR: – Johannes har et vel så stort talent som meg, sier Tarjei Bø (25).

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Stort talent

Selv om de på grunn av aldersforskjellen ikke har trent så mye sammen legger ikke Johannes skjul på at det har vært godt å ha et fotspor å følge på vei mot toppen.

– Jeg fikk gode ski fra han da jeg var junior og det var enklere å få sponsorer. Det er selvsagt en fordel å ha en bror med i dette sirkuset, men nå får jeg sponsorer fordi jeg er god selv, gliser 20-åringen.

– Det å ha en storebror som man kan snappe opp ideer fra og arve en del utstyr fra har nok hjulpet han, men nå står han på egne bein. Han har et vel så stort talent som meg, sier Tarjei (20).

Verdensklasse

Storebro Bø deltok ikke da Johannes gikk til topps både på sprinten og på jaktstarten i franske Annecy før jul.

Heller ikke Emil Hegle Svendsen eller Ole Einar Bjørndalen var der, men NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poiree var etter løpene sikker på at de alle ville hatt store problemer med å slå Johannes.

OL-drøm

Heller ikke i dag får de to brødrene trent så mye sammen utenom landslagssamlinger.

– Det er fordi Tarjei har flyttet til Oslo, mens jeg bor på Lillehammer, forklarer lillebror.

På Lillehammer leier han brorens leilighet. Før sesongstart fikk de noen økter sammen da det var skiføre på Lillehammer, og mer enn noe annet håper de å reise til Sotsji sammen i februar.

Etter lillebrors gjennombrudd er det svært sannsynlig.

Siste nytt

  • Tror Sanchéz sprudler av ryktene

    Chile-trener Juan Antonio Pizzi tror alle spekulasjonene rundt Arsenal-spiller Alexis Sánchez gjør ham til en bedre spiller. Det er fortsatt uvisst om chileneren blir værende i klubben. – Han gir alt, og jeg tror de fleste spillere ville likt å være i samme situasjon. Alle de største klubbene i verden vil ha ham, sier Pizzi, ifølge NTB.

    Sanchéz
    Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Pressekonferanse: EM-uttak
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball: Semifinale
Prøve-VM fotball 2017
Prøve-VM fotball 2017: Semifinale Portugal - Chile