Lillebror Bø: – Tarjei og jeg har aldri trent mye sammen

Selv om de begge er blant verdens beste skiskyttere har Bø-brødrene kommet til toppen hver for seg.

Johannes Thingnes Bø

LILLEBROR: Johannes Thingnes Bø fikk sitt gjennombrudd da han vant både sprinten og jaktstarten i franske Annecy før jul.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg spilte fortsatt fotball på løkka da Tarjei begynte å satse på skiskyting, sier Johannes Thingnes Bø (20) til NRK.no.

20-åringen fikk sitt gjennombrudd med to verdenscupseire før jul - to år yngre enn både storebror Tarjei og skiskytterkongen Ole Einar Bjørndalen var da de gikk til topps for første gang.

– Mange tror vi har trent mye sammen, men det har vi ikke. Tarjei flyttet til Lillehammer da han var 16 og jeg begynte ikke å satse skiskyting før jeg var 16, forklarer Johannes som er fem år yngre enn Tarjei.

Tarjei Bø

STOREBROR: – Johannes har et vel så stort talent som meg, sier Tarjei Bø (25).

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– Stort talent

Selv om de på grunn av aldersforskjellen ikke har trent så mye sammen legger ikke Johannes skjul på at det har vært godt å ha et fotspor å følge på vei mot toppen.

– Jeg fikk gode ski fra han da jeg var junior og det var enklere å få sponsorer. Det er selvsagt en fordel å ha en bror med i dette sirkuset, men nå får jeg sponsorer fordi jeg er god selv, gliser 20-åringen.

– Det å ha en storebror som man kan snappe opp ideer fra og arve en del utstyr fra har nok hjulpet han, men nå står han på egne bein. Han har et vel så stort talent som meg, sier Tarjei (20).

Verdensklasse

Storebro Bø deltok ikke da Johannes gikk til topps både på sprinten og på jaktstarten i franske Annecy før jul.

Heller ikke Emil Hegle Svendsen eller Ole Einar Bjørndalen var der, men NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid Poiree var etter løpene sikker på at de alle ville hatt store problemer med å slå Johannes.

OL-drøm

Heller ikke i dag får de to brødrene trent så mye sammen utenom landslagssamlinger.

– Det er fordi Tarjei har flyttet til Oslo, mens jeg bor på Lillehammer, forklarer lillebror.

På Lillehammer leier han brorens leilighet. Før sesongstart fikk de noen økter sammen da det var skiføre på Lillehammer, og mer enn noe annet håper de å reise til Sotsji sammen i februar.

Etter lillebrors gjennombrudd er det svært sannsynlig.

Siste nytt

 • HamKam tok over tabelltoppen

  Kjetil Rekdals HamKam tar helg på toppen av tabellen i 1. divisjon etter en sterk 1-0-seier over Fredrikstad fredag kveld.

  Rubén Alegre satte inn kampens eneste mål som sørget for at Rekdals gode start på sesongen fortsatte.

  Hamar-laget er dermed det eneste laget som ikke har tapt etter at samtlige lag har spilt seks kamper denne sesongen. HamKam topper divisjonen ett poeng foran kveldens motstander Fredrikstad. (NTB)

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - HamKam (3-1). Kjetil Rekdal.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Straffast for homofobiske rop

  Det mexicanske fotballandslaget må spele sine to neste kampar i VM-kvalifiseringa utan tilskodarar, etter at landets supportarar kom med homofobiske rop tidlegare i år. Ropa skal ha skjedd under to OL-kvalifiseringskampar.

  Det skriv AP. Dermed må Mexico spele sine kampar mot Jamaica og Canada utan tilskodarar. I tillegg må Det mexicanske fotballforbundet betale ein bot på i overkant av 550.000 kroner i bot.

  Mexico fekk også ein straff for ein liknande hending under kvalifiseringa til VM i 2018, og i sjølve meisterskapet.

  siYRiP-ei5M
  Foto: ELIJAH NOUVELAGE / AFP
 • Frekk Flo scoring mot Aalesund

  Per-Egil Flo sitt første mål for Sogndal sidan returen frå sveitsiske Lausanne var av det frekke slaget.

  I 1.-divisjonskampen mot Aalesund fekk Sogndal eit frispark i kampens siste speleminutt. Det blei slått hardt og lågt rett på Flo, som med hælen flikka ballen i lengste hjørne. Med det fastsette han resultatet i kampen til 2–0, etter at Mansour Gueye scora kampens første.

  Dermed ligg Sogndal på 6.-plass etter seks serierundar, medan Aalesund, poenget bak, ligg på 13.-plass.

  5QHTQ3qcc5U
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal