Hopp til innhold

Kritisk til dommerens avgjørelse: – Jeg syns det er hårreisende

Kampen mellom Jerv og Stabæk blir spilt på Levermyr. Det liker ikke sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, som frykter alvorlige skader.

Inge André Olsen

KRITISK: Inge André Olsen er kritisk til dommer Tommy Skjervens avgjørelse om å la kampen bli spilt på Levermyr.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kvalifiseringskampen mellom Jerv og Stabæk spilles på Levermyr klokken 12.00 som planlagt. Det bekrefter styreleder i Jerv Per Gunnar Topland til NRK.

– Vi er veldig glade for at vi får lov å spille her. Det er dommeren som har tatt avgjørelsen og når dommeren, kapteinene og begge trenerne er enige så er det forsvarlig, forteller Topland til NRK.

Vi lader opp til kvalik-kampen mellom Jerv og Stabæk.

Se NRKs direktesending før kampen:

– Jeg frykter alvorlige skader

Tidligere onsdag la Stabæk inn en protest på grunn av spilleforholdene på banen. Nattefrost i Grimstad har gjort banen steinhard.

Beslutningen om å spille kampen på Levermyr er sportslig leder Inge André Olsen svært kritisk til. Før avgjørelsen var Stabæk villige til å spille der dommeren bestemt så lenge sikkerheten ble ivaretatt.

Slik ser Levermyr-banen ut

BANEFORHOLDENE: Levermyr skal være i så dårlig forfatning at Stabæk har lagt inn protest.

Foto: Sander Heggheim / NRK

– Jeg syns det er en hårreisende avgjørelse. Det er ikke forsvarlig å spille på denne banen, sier Olsen.

– Hva gjør dere med dette?

– Vi må spille kamp. Dommeren har tatt en avgjørelse. Så får vi håpe den er tatt uten at TV og rettigheter har presset dette gjennom. Jeg kan ikke forstå fornuftige folk klarer å ta en avgjørelse på at det skal være forsvarlig å spille kamp på en bane med tele i. Jeg frykter alvorlige skader, forteller Olsen.

– Dette handler ikke om gress eller kunstgress, men sikkerheten til spillerne. Dette er hovedinntektskilden deres. At Tommy Skjerven har tatt avgjørelsen og mener banen er litt hard. Da er vi så uenige som det går an å være, fortsetter Stabæk-lederen.

– Sikkerheten er ikke noe problem

Før kampen var Norges Fotballforbund i møte med de to klubbene, men det var dommer Tommy Skjerven som skulle ta den endelige avgjørelsen om det skal spilles. Skjerven ankom Levermyr, men ville ikke snakke med pressen da han ankom.

Tommy Skjerven ankommer Levermyr

ANKOMMER: Tommy Skjerven har ankommet Levermyr og skal vurdere om banen er god nok til å spille på.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Overfor TV 2 forsvarer dommeren avgjørelsen med å spille kampen.

– Sikkerheten til spillerne er ikke noe problem. Banen er hard, ja, men det er fullt mulig å spille her, sier Skjerven til TV 2.

Kunne bli spilt på Sør Arena

Topland opplyste tidligere onsdag til NRK at de skal ha fått tillatelse fra Start til å spille kampen på Sør Arena. Start var klare til å ta imot de to lagene selv om det ville skape noen utfordringer.

– Slik jeg har forstått det ønsker de å spille i dag. Det blir litt utfordringer med kiosker og slikt, men det er småting. Vi er klare. Banen er fin og ledig. Det er bare å sette på plass mål og hjørneflagg så kan de komme når som helst for vår del, sa Per Egil Andreassen, driftssjef på Sør Arena, til NRK tidligere onsdag.

Tidligere har baneforholdene på Levermyr skapt store problemer tidligere denne måneden. I kvalifiseringskampen mot Mjøndalen ble kampen avbrutt i pausen på grunn av vanskelige spilleforhold. Den gang var det kraftig nedbør som skapte problemer.

Før kampen mot Stabæk brukte Jerv 100 kilo med kjemikalier på banen for å hindre at banen skulle bli steinhard på grunn av frost, men det ser nå ikke ut til å hjelpe.

Siste nytt

  • Norsk fotball sikret viktig rankingplass

    Hellas kan ikke lenger ta igjen Norge på Uefa-rankingen som fordeler europacupplasser for menn fra sesongen 2025/26.

    Dermed ender Norge på 14.-plass på Det europeiske fotballforbundets (Uefa) nasjonale klubbkoeffisienter. Det betyr at årets mester i Eliteserien vil gå rett inn i den siste kvalifiseringsrunden til mesterligaen neste år.

    Skulle det ikke gå veien der, er Norges beste lag uansett garantert gruppespill i europaligaen.

    Spenningen rundt 14.-plassen levde fram til torsdag ettersom Hellas hadde to lag i conferenceligaen; Olympiakos og PAOK. Sistnevnte røk ut klart for Brugge, mens førstnevnte ble holdt til straffesparkkonkurranse mot Fenerbahçe.

    Dermed ender Hellas bak Norge på den nevnte Uefa-rankingen.

    Fordelingen av europacupplasser blir slik for Norges del sesongen 2025/26:

    * To lag i kvalifiseringen til Mesterligaen (1.- og 2.-plass i ligaen)

    * Ett lag i kvalifiseringen til Europaligaen (cupvinner)

    * To lag i kvalifiseringen til Serieligaen (3.- og 4.-plass i ligaen)

    Otfs84t2WGM
    Foto: NTB
  • Utrolig rekord av Leverkusen - ubeseiret i 44 kamper

    Bayer Leverkusen gikk seirende ut av kvartfinalen mot West Ham i Europaligaen, og like før slutt i London torsdag kveld sørget Leverkusen for at de unngikk tap nok en gang.

    Kampen på London Stadium endte 1-1 etter at Jeremie Frimpong utlignet minuttet før slutt. Dermed ble det den 44. kampen på rad at Leverkusen unngikk tap.

    Det er rekord for lag fra topp fem-ligaene. Juventus hadde den gamle på 43 strake kamper uten tap mellom mai 2011 og mai 2012.

    Den elleville rekken til Leverkusen har sørget for at klubben har vunnet Bundesliga for første gang i historien, de er i den tyske cupfinalen og i semifinalen i Europaligaen.

    I kvartfinalen mot West Ham vant Leverkusen 2-0 hjemme. I bortemøte ble de liggende under etter Michail Antonios scoring etter et snaut kvarter.

    West Ham presset på for en scoring som ville gitt ekstraomganger, men i stedet sørget altså Frimpong for 1-1 i kampen og 3-1-seier sammenlagt for de tyske seriemesterne.

    I semifinalen møter de Roma for andre sesong på rad. Forrige sesong vant Roma 1-0 sammenlagt.

    Leverkusen-jubel mot West Ham
    Foto: BEN STANSALL / AFP
  • Mirakelet uteble for Liverpool – slått ut av Europa

    Liverpool trengte et mirakel, men det ble bare 1-0-seier borte mot Atalanta. Den italienske klubben er klare for semifinale, mens Jürgen Klopps europaeventyr med Liverpool endte i Europaligaens kvartfinale.

    Etter 0-3-tapet hjemme på Anfield forrige uke, var det et fryktelig utgangspunkt Liverpool reiste til Bergamo med.

    Der fikk de akkurat den starten de trengte, da Trent Alexander-Arnold skaffet straffe etter fem minutter. Mohamed Salah var sikker og scoret kveldens første.

    Liverpool hadde fortsatt godt over 80 minutter til på å hente opp ledelsen til Atalanta, men tiden gikk og de store sjansene uteble.

    Flere mål ble det ikke, og Atalanta vant dermed 3-1 sammenlagt.

    For Liverpool-manager Jürgen Klopp ble det dermed en tung avslutning i Europa.

    I januar fortalte Jürgen Klopp at han gir seg som Liverpool-manager etter sesongen, og finalen i Europaligaen i Dublin 22. mai kunne blitt et perfekt punktum for Klopps karriere i Merseyside-klubben.

    Slik gikk det ikke, og dermed er det de seks siste serierundene i Premier League-gulljakten som gjenstår av Klopps Liverpool-karriere.

    Salah

Sendeplan

Kl. Program Kanal