NRK Meny
Normal

Kritisk til dommerens avgjørelse: – Jeg syns det er hårreisende

Kampen mellom Jerv og Stabæk blir spilt på Levermyr. Det liker ikke sportslig leder i Stabæk, Inge André Olsen, som frykter alvorlige skader.

Inge André Olsen

KRITISK: Inge André Olsen er kritisk til dommer Tommy Skjervens avgjørelse om å la kampen bli spilt på Levermyr.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kvalifiseringskampen mellom Jerv og Stabæk spilles på Levermyr klokken 12.00 som planlagt. Det bekrefter styreleder i Jerv Per Gunnar Topland til NRK.

– Vi er veldig glade for at vi får lov å spille her. Det er dommeren som har tatt avgjørelsen og når dommeren, kapteinene og begge trenerne er enige så er det forsvarlig, forteller Topland til NRK.

Vi lader opp til kvalik-kampen mellom Jerv og Stabæk.

Se NRKs direktesending før kampen:

– Jeg frykter alvorlige skader

Tidligere onsdag la Stabæk inn en protest på grunn av spilleforholdene på banen. Nattefrost i Grimstad har gjort banen steinhard.

Beslutningen om å spille kampen på Levermyr er sportslig leder Inge André Olsen svært kritisk til. Før avgjørelsen var Stabæk villige til å spille der dommeren bestemt så lenge sikkerheten ble ivaretatt.

Slik ser Levermyr-banen ut

BANEFORHOLDENE: Levermyr skal være i så dårlig forfatning at Stabæk har lagt inn protest.

Foto: Sander Heggheim / NRK

– Jeg syns det er en hårreisende avgjørelse. Det er ikke forsvarlig å spille på denne banen, sier Olsen.

– Hva gjør dere med dette?

– Vi må spille kamp. Dommeren har tatt en avgjørelse. Så får vi håpe den er tatt uten at TV og rettigheter har presset dette gjennom. Jeg kan ikke forstå fornuftige folk klarer å ta en avgjørelse på at det skal være forsvarlig å spille kamp på en bane med tele i. Jeg frykter alvorlige skader, forteller Olsen.

– Dette handler ikke om gress eller kunstgress, men sikkerheten til spillerne. Dette er hovedinntektskilden deres. At Tommy Skjerven har tatt avgjørelsen og mener banen er litt hard. Da er vi så uenige som det går an å være, fortsetter Stabæk-lederen.

– Sikkerheten er ikke noe problem

Før kampen var Norges Fotballforbund i møte med de to klubbene, men det var dommer Tommy Skjerven som skulle ta den endelige avgjørelsen om det skal spilles. Skjerven ankom Levermyr, men ville ikke snakke med pressen da han ankom.

Tommy Skjerven ankommer Levermyr

ANKOMMER: Tommy Skjerven har ankommet Levermyr og skal vurdere om banen er god nok til å spille på.

Foto: Sander Heggheim / NRK

Overfor TV 2 forsvarer dommeren avgjørelsen med å spille kampen.

– Sikkerheten til spillerne er ikke noe problem. Banen er hard, ja, men det er fullt mulig å spille her, sier Skjerven til TV 2.

Kunne bli spilt på Sør Arena

Topland opplyste tidligere onsdag til NRK at de skal ha fått tillatelse fra Start til å spille kampen på Sør Arena. Start var klare til å ta imot de to lagene selv om det ville skape noen utfordringer.

– Slik jeg har forstått det ønsker de å spille i dag. Det blir litt utfordringer med kiosker og slikt, men det er småting. Vi er klare. Banen er fin og ledig. Det er bare å sette på plass mål og hjørneflagg så kan de komme når som helst for vår del, sa Per Egil Andreassen, driftssjef på Sør Arena, til NRK tidligere onsdag.

Tidligere har baneforholdene på Levermyr skapt store problemer tidligere denne måneden. I kvalifiseringskampen mot Mjøndalen ble kampen avbrutt i pausen på grunn av vanskelige spilleforhold. Den gang var det kraftig nedbør som skapte problemer.

Før kampen mot Stabæk brukte Jerv 100 kilo med kjemikalier på banen for å hindre at banen skulle bli steinhard på grunn av frost, men det ser nå ikke ut til å hjelpe.

Siste nytt

 • Rangers-tap i målfest

  Mats Zuccarello var nest sist på pucken på New York Rangers' første mål, men det var ikke nok i nattens kamp mot Anaheim Ducks.

  Rangers tapte 3-6, og Zucca & co. står dermed med tre strake tap i NHL.

  Mats Zuccarello
  Foto: Jayne Kamin-oncea / Reuters
 • Sensasjonsmannen til semifinale

  Sørkoreanske Hyeon Chung (21) er bare rangert som nummer 58 i verden, men ble i natt klar for sin første semifinale i en Grand Slam-turnering.

  Han slo Tennys Sandgren (USA) i strake sett 6-4, 7–6 (7-5), 6-3,

  Hyeon Chung
  Foto: Saeed Khan / AFP
 • Manchester City til ligacupfinale

  Manchester City er klar for sesongen første finale etter å ha slått Bristol City 3-2 tirsdag og 5-3 sammenlagt i ligacupens semifinale. I finalen på Wembley 25. februar er det vinneren av londonderbyet mellom Arsenal og Chelsea som venter.

  Joseph Pep Guardiola
  Foto: Stuart Franklin / Bongarts/Getty Images

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Norge - Sverige
EM håndball menn: Kroatia - Frankrike