Hopp til innhold

Ble hyllet av en hel verden: – Når en lagkamerat har bruk for oss, så handler vi på instinkt

Den danske troppen har fått masse ros for hvordan de håndterte situasjonen da lagkameraten Christian Eriksen kollapset på banen. En av dem som reagerte raskest, var Danmark-keeper Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel

SNAKKET UT: Kasper Schmeichel møtte pressen på danskenes treningsfelt mandag.

Foto: Liselotte Sabroe / AFP

Christian Eriksen har vært innlagt på Rikshospitalet i København siden lørdag etter kollapsen som rystet hele fotballverdenen.

Rapportene som har kommet i helgen har vært positive, og Eriksen skal etter forholdene ha det bra. 29-åringen har både snakket med landslagskollegaene og klubbkameratene i Inter i etterkant, og mandag kom han også med en uttalelse til media via agenten Martin Schoots.

– Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport via agenten.

Fikk komme på sykehuset

Senere mandag morgen møtte Kasper Schmeichel, Martin Braithwaite og Pierre-Emile Højbjerg pressen for første gang etter hendelsen.

Højbjerg klarte ikke å holde tårene tilbake da han ankom pressekonferansen, men etterpå ga Schmeichel et beroligende smil som tyder på at ting står bra til med Eriksen.

Den danske keeperen er nemlig en av få som har fått vært på sykehuset og besøkt lagkameraten.

– Jeg har det markant bedre. Det har hjulpet å se og snakke med Christian og se at han er OK. Det var deilig å se ham og snakke med ham og merke at han var til stedet. At han var seg selv, sier Schmeichel.

Ble hyllet for innsatsen

Han fortalte også om de dramatiske minuttene rett etter at Eriksen kollapset. Det danske laget har fått massiv ros for hvordan de håndterte situasjonen. Bildene av lagkameratene som dannet mur rundt Eriksen rørte en hel verden.

Sammen med kaptein Simon Kjær, har Schmeichel blitt beskrevet som bautaen i den danske troppen både på banen lørdag og i etterkant.

– Vi har snakket masse om samhold og hva det vil si å spille for det danske landslaget. Når en lagkamerat har bruk for oss, så handler vi på instinkt.

Kjær begynte hjerte- og lungeredning da han ikke fikk kontakt med Eriksen. I tillegg forsikret han seg om at Eriksen ikke svelget tungen, og la ham over i stabilt sideleie.

– Det overrasker meg ikke. Simon er et fantastisk menneske. En fantastisk spiller, men hans måte å lede på er utrolig fin. Han har en veldig høy moral og er et veldig følelsesladd menneske, sier Schmeichel om den danske kapteinen.

Lagkameraetene hylles både for å ha lagt Christian Eriksen i stabilt sideleie, og for å beskytte både ham og hverandre under lørdagens dramatiske hendelse på banen. Den danske spilleren sier søndag at han har det fint.

Højbjerg var preget

Martin Braithwaite la ikke skjul på at det har vært noen tøffe dager.

– Som alle andre i hele Danmark, så var det en forferdelig opplevelse. Det har ikke vært de beste dagene, men at Christian har det bedre, gjør også at jeg føler meg bedre, sier Braithwaite.

– Nå skal vi trene, noe jeg ser frem til. Jeg har bilder i hodet som jeg ønsker at jeg ikke hadde, og forhåpentligvis kan det hjelpe meg med å bli kvitt noen av dem, fortsetter Barcelona-spissen.

Også Højbjerg var meget preget da han sto og pratet med dansk TV, men han forteller at han finner energi i alt det gode han har sett av støtte til Eriksen. Han fortalte også om gleden han følte på da laget fikk snakke med ham på telefon.

– Det var det behov for. Det var fantastisk. Jeg tror ikke jeg har ord for det, men det var helt nødvendig, sier Højbjerg.

– I godt humør

Søndag bekreftet danskenes landslagslege Morten Boesen at Eriksen hadde fått hjertestans, og at han «var borte» før de fikk startet hjertet hans igjen.

Agent Shoots sier til La Gazzetta dello Sport at han snakket med Eriksen senest mandag morgen og at dansken er overveldet over all støtten han har fått de siste dagene.

– Han spøkte og han var i godt humør, jeg syntes han virket fin. Vi ønsker alle å alle forstå hva som skjedde med ham, og det vil han også. Legene gjør omfattende tester, og det vil ta tid, sier Schoots.

Danmark

SKJOLD: Danmarks landslag har fått mye ros for hvordan de reagerte da Eriksen falt om.

Foto: Stuart Franklin / AP

Sportsnyheter

Premier League - Liverpool v Crystal Palace

Klopp ut mot stjernesigneringen: – Ikke sånn han bør oppføre seg

Darwin Núñez (23) fikk en skrekkdebut hjemme på Anfield: Storsigneringen mistet hodet og skallet ned danske Joachim Andersen da Crystal Palace fikk med seg ett poeng. Nå venter en alvorsprat med Jürgen Klopp.

Situasjonen gjorde NRK-Post redd: – Man skal være heldig om ingen løper på deg

Jakob Ingebrigtsen hadde få problemer med å ta seg videre på 1500-meterforsøket i EM, men det kunne fort blitt svært dramatisk.

Siste nytt

 • Lode fristilt fra kontrakten i Schalke 04

  Marius Lode er fristilt fra kontrakten i Schalke 04, melder klubben på Twitter. – Ingen av partene var fornøyd med situasjonen, og det er årsaken til at vi møttes og ble enige om å terminere kontrakten, sier sportsdirektør Rouven Schröder. Lode gikk til Schalke etter å ha vært med på å ta Bodø/Glimt til to seriegull i 2020 og 2021. Der har han kun fått slippe til i seks kamper og står med 206 spilleminutter for blåtrøyene.

  Fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Norge - Latvia 0 - 0
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Aalesund-spiller ute resten av sesongen

  Alexander Ammitzbøll røk korsbåndet under 1-2-tapet hjemme mot Haugesund lørdag. Nå må han se resten av sesongen fra tribunen.

  – Det er fryktelig trist for oss og naturlig nok enda verre for Alexander selv, sier sportssjef Bjørn Erik Melland til klubbens nettside.

  Sju minutter ut i andreomgangen mot Haugesund gikk spissen i bakken. 23-åringen var tydelig preget da han ble hjulpet av banen.

  Undersøkelser i etterkant viste at fremre korsbånd hadde røket. Dermed må dansken operere og har en langt tid med opptrening foran seg. (NTB)

  Alexander Ammitzbøll røk korsbåndet.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Glimts nysignering klar for spill mot Dinamo Zagreb

  Bodø/Glimts nye mann Albert Grønbæk er tilgjengelig til kveldens kamp mot Dinamo Zagreb. Dansken står på listen over Glimt-spillere hos Uefa.

  Det var han ikke da laget holdt sin pressekonferanse mandag. Grønbæk er oppført med draktnummer åtte.

  – Det har alltid vært en drøm for meg å få spille i Champions League. Sånn er det sikkert for alle spillerne i troppen her. Jeg verker i kroppen etter å få komme i gang i nye omgivelser, sa Grønbæk til Avisa Nordland for noen dager siden.

  Det er ventet at Grønbæk starter kampen på benken.

  Grønbæk signerte for Glimt sist uke. Ifølge AGF-trener og norgesvenn Uwe Rösler var det hard kamp om signaturen til dansken.

  – Vi har den siste uken avslått tre tilbud fra tre danske toppklubber på Grønbæk, men vi ville helst ikke selge ham til en annen dansk klubb, og så kom det et godt tilbud fra Bodø/Glimt, sa Uwe Rösler. (NTB/NRK)

  Glimts nysignering Albert Grønbæk.
  Foto: Marius Guttormsen / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste