Ble hyllet av en hel verden: – Når en lagkamerat har bruk for oss, så handler vi på instinkt

Den danske troppen har fått masse ros for hvordan de håndterte situasjonen da lagkameraten Christian Eriksen kollapset på banen. En av dem som reagerte raskest, var Danmark-keeper Kasper Schmeichel.

Kasper Schmeichel

SNAKKET UT: Kasper Schmeichel møtte pressen på danskenes treningsfelt mandag.

Foto: Liselotte Sabroe / AFP

Christian Eriksen har vært innlagt på Rikshospitalet i København siden lørdag etter kollapsen som rystet hele fotballverdenen.

Rapportene som har kommet i helgen har vært positive, og Eriksen skal etter forholdene ha det bra. 29-åringen har både snakket med landslagskollegaene og klubbkameratene i Inter i etterkant, og mandag kom han også med en uttalelse til media via agenten Martin Schoots.

– Takk skal dere ha, jeg gir ikke opp. Jeg føler meg bedre nå, men jeg vil forstå hva som skjedde. Jeg vil si takk til alle for hva de gjorde for meg, sier Eriksen til den italienske avisen La Gazzetta dello Sport via agenten.

Fikk komme på sykehuset

Senere mandag morgen møtte Kasper Schmeichel, Martin Braithwaite og Pierre-Emile Højbjerg pressen for første gang etter hendelsen.

Højbjerg klarte ikke å holde tårene tilbake da han ankom pressekonferansen, men etterpå ga Schmeichel et beroligende smil som tyder på at ting står bra til med Eriksen.

Den danske keeperen er nemlig en av få som har fått vært på sykehuset og besøkt lagkameraten.

– Jeg har det markant bedre. Det har hjulpet å se og snakke med Christian og se at han er OK. Det var deilig å se ham og snakke med ham og merke at han var til stedet. At han var seg selv, sier Schmeichel.

Ble hyllet for innsatsen

Han fortalte også om de dramatiske minuttene rett etter at Eriksen kollapset. Det danske laget har fått massiv ros for hvordan de håndterte situasjonen. Bildene av lagkameratene som dannet mur rundt Eriksen rørte en hel verden.

Sammen med kaptein Simon Kjær, har Schmeichel blitt beskrevet som bautaen i den danske troppen både på banen lørdag og i etterkant.

– Vi har snakket masse om samhold og hva det vil si å spille for det danske landslaget. Når en lagkamerat har bruk for oss, så handler vi på instinkt.

Kjær begynte hjerte- og lungeredning da han ikke fikk kontakt med Eriksen. I tillegg forsikret han seg om at Eriksen ikke svelget tungen, og la ham over i stabilt sideleie.

– Det overrasker meg ikke. Simon er et fantastisk menneske. En fantastisk spiller, men hans måte å lede på er utrolig fin. Han har en veldig høy moral og er et veldig følelsesladd menneske, sier Schmeichel om den danske kapteinen.

Lagkameraetene hylles både for å ha lagt Christian Eriksen i stabilt sideleie, og for å beskytte både ham og hverandre under lørdagens dramatiske hendelse på banen. Den danske spilleren sier søndag at han har det fint.

Højbjerg var preget

Martin Braithwaite la ikke skjul på at det har vært noen tøffe dager.

– Som alle andre i hele Danmark, så var det en forferdelig opplevelse. Det har ikke vært de beste dagene, men at Christian har det bedre, gjør også at jeg føler meg bedre, sier Braithwaite.

– Nå skal vi trene, noe jeg ser frem til. Jeg har bilder i hodet som jeg ønsker at jeg ikke hadde, og forhåpentligvis kan det hjelpe meg med å bli kvitt noen av dem, fortsetter Barcelona-spissen.

Også Højbjerg var meget preget da han sto og pratet med dansk TV, men han forteller at han finner energi i alt det gode han har sett av støtte til Eriksen. Han fortalte også om gleden han følte på da laget fikk snakke med ham på telefon.

– Det var det behov for. Det var fantastisk. Jeg tror ikke jeg har ord for det, men det var helt nødvendig, sier Højbjerg.

– I godt humør

Søndag bekreftet danskenes landslagslege Morten Boesen at Eriksen hadde fått hjertestans, og at han «var borte» før de fikk startet hjertet hans igjen.

Agent Shoots sier til La Gazzetta dello Sport at han snakket med Eriksen senest mandag morgen og at dansken er overveldet over all støtten han har fått de siste dagene.

– Han spøkte og han var i godt humør, jeg syntes han virket fin. Vi ønsker alle å alle forstå hva som skjedde med ham, og det vil han også. Legene gjør omfattende tester, og det vil ta tid, sier Schoots.

Danmark

SKJOLD: Danmarks landslag har fått mye ros for hvordan de reagerte da Eriksen falt om.

Foto: Stuart Franklin / AP

Siste nytt

 • Filip fikk trøbbel

  Filip Ingebrigtsen løp i det aller første kvalifiseringsheatet på 1500 meter natt til tirsdag, og fikk det svært tøft. Han ble til slutt nummer 10 i heatet, og må nå vente på om han mirakuløst greier å gå videre på tid når alle heatene er ferdigløpt. Favoritten Timothy Cheruiyot løp i samme heat, og vant. Jakob Ingebrigtsen løper litt senere.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Kan Warholm slå Håker?

  Klokka 05.20 i natt skal Karsten Warholm springe finale på 400 meter hekk.

  I 1972 var «halve Norge» på beina klokka 05.00 for å sjå Erik Håker, som leia storslalåm etter første omgang under OL i Sapporo. Kanskje kan det bli endå fleire som står like tidleg opp for å sjå Warholm i kamp om OL-gull.

  Også Jakob og Filip Ingebrigtsen skal i aksjon i natt. Her er høgdepunkta.

  Karsten Warholm
  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN
 • Juventus-kaptein forlenger

  Italias stopperkjempe Giorgio Chiellini (36) forlenger en allerede lang og merittert Juventus-karriere til sommeren 2023.

  Storklubben opplyste om Chiellinis nye avtale mandag kveld. Veteranen har spilt for Juventus siden 2005. Han har spilt 535 kamper og scoret 36 mål.

  På papiret har han vært klubbløs i en måned, men en forlengelse var ventet å komme før den nye sesongen.

  Tidligere i sommer var Chiellini en nøkkelspiller på Italias vei til EM-tittelen.

  Bonucci Chiellini
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal