NRK Meny
Normal

Bjørndalen med bonusseier: – Han slutter aldri å imponere

Superveteranen hentet seg inn etter en bom på første liggende og vant fellesstarten i generalprøven. Men først under VM i mars skal Ole Einar Bjørndalen være i storform.

Ole Einar Bjørndalen

Se hvordan Ole Einar Bjørndalen vant fellesstarten på Sjusjøen.

Ole Einar Bjørndalen (40) vant fellesstarten på Sjusjøen etter en sterk sisterunde i sporet.

– Lars Helge var rå i dag, han dro de to siste rundene, så jeg gikk litt billigere enn han, og da klarte jeg å gå fra han på slutten, sa Bjørndalen til NRK etter seieren. .

– Det er fint å vinne. Jeg har fått så mye pepper for å ha byttet staver, så det var fint å vise at man kan gå fort med sånne staver også, sa Bjørndalen.

Samtidig lovet veteranen at han skal være langt bedre under VM i mars, enn han er i øyeblikket. Seieren i dag så han først og fremst på som en bonus.

Sterk siste skyting

Lars Helge Birkeland

Lars Helge Birkeland ble nummer to i dagens fellesstart.

Foto: Olsen, Geir / NTB scanpix

For det var mange kjente navn på lista da Emil Hegle Svendsen, Martin Fourcade, Ole Einar Bjørndalen gikk samtidig inn på siste skyting sammen med Lars Helge Birkeland.

Den beste av de fire var den soleklart minst meritterte. Lars Helge Birkeland gikk freidig inn på skive nummer en, og skjøt fem blinker rett ned.

Da Fourcade bommet tre ganger, Hegle Svendsen en og Bjørndalen skjøt sakte og jobbet hardt for å presse inn det siste skuddet, så var det 26-åringen fra Birkenes som gikk først ut på den siste runden.

– Jeg elsker sånne dueller på stående, så det trigget meg skikkelig, sa Birkeland etter målgang.

Birkeland ble dagens store overraskelse og endte som nummer to, seks sekunder bak Bjørndalen. Emil Hegle Svendsen tok tredjeplassen, nitten sekunder bak.

Rykket fra på slutten

Også Emil Hegle Svendsen var fornøyd etter dagens løp.

– I dag var det et klart steg i riktig retning, så om det fortsetter sånn fram mot Östersund, så håper jeg å være med i toppen der, sa Hegle Svendsen om dagens innsats.

Hegle Svendsen smilte da han fikk spørsmål om 40 år gamle Bjørndalen.

– Han slutter aldri å imponere, sa Hegle Svendsen.

Etter flere sesongers trøbling med skader og sykdom markerte Alexander Os seg som en mann å regne med da han vant lørdags sprint på Sjusjøen. I søndagens løp gikk tungt fra start for mannen med startnummer en, og han endte tilslutt langt bak de beste.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag