Bjørndalen (37): - Jeg kommer tilbake til mitt beste

Flere i skiskyttermiljøet snakker om at Ole Einar Bjørndalen er på vei nedover. Det bruker han som motivasjon i sin ferd mot å gjenerobre gamle høyder.

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen endte som nummer 13 torsdag på det han kaller en 'tung dag'.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen tar seg til lårene ved målpassering på torsdag.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Tror du skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen er forbi toppen, eller får vi se ham tilbake på sitt beste? Diskutér nederst i saken.

For bare noen måneder siden vant han sin 93. verdenscupseier, og var nær den 94.

Etter jul har pila snudd.

Bjørndalen hatt alvorlige problemer med å finne formen, og etter hvert som formsvikten har fortsatt og fortsatt, har det blitt stadig mer snakk om at 37-åringen er forbi toppen.

- Mange hadde et håp om at problemene rundt juletider bare var en liten nedtur, og at han kunne slå tilbake i VM. Med en 24.plass i jaktstarten, svinner håpet om en snarlig gjenreisning av Ole Einar Bjørndalen, sa skiskytterekspert Halvard Hanevold under VM.

Les: - Ole Einar sliter

- Jeg kommer tilbake!

Bjørndalen, som ble nummer 13 da Andreas Birnbacher vant på torsdag, har vært nær den perfekte utøver på sitt beste.

Skiskytterkongen står med 46 medaljer fra OL og VM, og har vunnet verdenscupen sammenlagt seks ganger. Men 37-åringen selv mener fremtiden vil gi en minst like god Bjørndalen.

- Jeg må og skal jobbe med det, men jeg er overbevist om at jeg kommer tilbake på samme nivå, sier en kontant og bestemt Bjørndalen til NRK.no.

- Jeg må bare finne meg selv igjen og få overskudd, så kommer dette, fortsetter landslagsveteranen.

Lar seg motivere av kritikken

Bjørndalen, som i vinter sa til NRK.no at mental overtrening var noe av grunnen til at han ikke lyktes optimalt under OL i Vancouver , mener motivasjonen fortsatt er på topp.

Og nå lar han seg motivere av alle som avskriver ham.

- Så klart gjør jeg det, så jeg er veldig motivert. Men kroppen henger ikke helt med. Jeg er ikke helt i form, sier Bjørndalen.

Les: Her er Bjørndalens hemmelige supersko

Ole Einar Bjørndalen

Ole Einar Bjørndalen framstår fortsatt som positiv etter det som har vært en resultatmessig tøff vinter.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Forbigått i sporet

På torsdag bommet han to ganger, og endte 1.23,3 bak vinneren Andreas Birnbacher fra Tyskland.

Bjørndalen, som på sitt beste har vært helt utilnærmelig i sporet, hadde blant annet Arnd Peiffer foran seg på resultatlista - det til tross for at tyskeren skjøt én bom mer enn Bjørndalen.

- Det var tungt i dag, det var det. Jeg skyter to bom, og så går det tungt i sporet i tillegg. Så dette var ikke noen bra dag, sier Bjørndalen til NRK.no.

Tror du skiskytterlegenden Ole Einar Bjørndalen er forbi toppen, eller får vi se ham tilbake på sitt beste? Diskutér nederst i saken!

Siste nytt

 • Son matchvinner for Spurs

  Son Heung-min og Harry Kane har vært et mareritt for Premier League-forsvarernes denne sesongen. Mandag fikset Tottenham-duoen 1-0-seier mot Burnley.

  Scoringen som avgjorde kampen på Turf Moor var den niende i ligaen der de to var sist og nest sist på ballen. Son har scoret sju av målene, og sørkoreaneren ble matchvinner også mot Burnley.

  14 minutter gjensto av ordinær tid da et hjørnespark fra innbytter Erik Lamela endte med at Kane styrte ballen videre til Son. Fra god posisjon stanget sørkoreaneren ballen kontant i nettet.

  Heung-Min Son
  Foto: Lindsey Parnaby / AFP
 • Straffedrama i Milano

  Zlatan Ibrahimovic skjøt seg til topps på toppscorerlisten i Serie A med to scoringer mot Roma mandag, men Milan måtte likevel nøye seg med 3-3.

  Jens Petter Hauge gikk glipp av mandagens kamp som følge av en positiv virustest, og fra sin isolasjonstilværelse fikk nordmannen se lagkameratene i Milan lede tre ganger. Samtlige ganger kom Roma tilbake.

  3-3-resultatet betyr at klubben fra motehovedstaden røk på sitt første poengtap i ligaen denne sesongen. Fire seirer og én uavgjort på fem forsøk er fasiten så langt.

  Zlatan Roma
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Agüero skadd - usikker til toppkamp

  Manchester City-måltyven Sergio Agüero må belage seg på minst to ukers fravær fra fotballen. Kanskje ryker ligaduellen mot Liverpool 8. november.

  Aguero forlot banen med skade da City måtte nøye seg med 1-1 i Premier League-oppgjøret mot West Ham lørdag.

  Manchester City har også Gabriel Jesus, Fernandinho, Benjamin Mendy, Nathan Aké og Fernandinho på skadelista.

  Aguero
  Foto: Catherine Ivill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal