Hopp til innhold

Bjørndalen sekunderte kona inn til gull: – Vi kunne aldri forestille oss at de skulle vinne

PYEONGCHANG (NRK): Med ektemannen Ole Einar Bjørndalen som sekundant gikk Darja Domratsjeva Hviterussland inn til OL-gull. Etterpå takket hun en annen nordmann.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018 Skiskyting kvinner 12,5 km. fellesstart

LYKKELIG SLUTT: Med ektemannen Ole Einar Bjørndalen i støtteapparatet avsluttet Darja Domratsjeva OL med å sikre landet sitt et overraskende stafettgull.

Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

– Jeg vil si takk til Roger Grubben, jeg er sikker på at han så på dette løpet. Jeg vil takke han for den jobben han har gjort med meg og for hans støtte, sier Domratsjeva til NRK etter seiersløpet.

Den tidligere norske landslagstreneren er en viktig treningsrådgiver for OL-dronningen fra Sotsji for fire år siden, som altså også skulle klare å få med seg et gull i sitt første OL som mamma.

Og det var en virkelig bragd 31-åringen gjorde på sin stående skyting. Hun satte seg selv under et vanvittig press ved å bomme tre ganger. Hadde hun bommet på ett av ekstraskuddene, hadde gullet røket.

Hun prikket dem inn, ett etter ett.

– Det var en skikkelig test av min profesjonalitet og mitt nervesystem. Fra begynnelsen av ståendeserien prøver jeg å risikere litt og skyte litt raskere, sier Domratsjeva.

– Tenkte ikke så mye

Det skulle altså vise seg å være en dårlig strategi. Og desto mer imponerende er måten hun skjøt seg ut av det på.

– Da jeg hadde tre ekstraskudd og tre blinker igjen, skjønte jeg at det var på tide å gjøre det jeg har lært. Jeg tenkte ikke så mye, da var det teknisk skiskytterjobbing, fastslår hun.

Biathlon - Winter Olympics Day 13

UTFORDRENDE DAG PÅ JOBBEN: Selv flagget ble tatt av vinden i Pyeongchang.

Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Underveis ble hun altså hjulpet av ektemannen Ole Einar Bjørndalen, som ikke selv klarte å kvalifisere seg til OL i Pyeongchang.

– Jeg er vanvittig fornøyd. Vi kunne aldri forestille oss at de skulle vinne i dag. Imponerende at de skyter så bra i vanskelige forhold, sier Ole Einar Bjørndalen, som er i det hviterussiske støtteapparatet i OL.

– Kniven på strupen

Hvor mye betyr det for Daria tror du?

– Jeg tror det kanskje er et av gullene hennes som betyr aller mest og for hviterussisk skyskyting fremover også. Det viser at de jobber veldig bra. De er et veldig lite team. Det er veldig få skiskyttere i Hviterussland og imponerende hva de har fått til med sine ressurser, sier Bjørndalen.

Hva betyr det for deg at hun lykkes?

– For meg så betyr det jo egentlig ikke så veldig mye annet enn at det er veldig moro og at hun når sine mål. Vi støtter hverandre i alt vi gjør, så det imponerende at hun får det til og spesielt skyte tre treff på slutten der når du har tre bom og tre ekstraskudd å gå på. Da er det litt kniven på strupen.

Hviterusslands slapp unna strafferundene, og med ni ekstraskudd holdt det til seier. På siste runde kunne Ole Einar Bjørndalen sekundere kona Darja Domratsjeva inn til gullet.

– 16 sekunder, du har 16 sekunder, ropte Bjørndalen til Domratsjeva ute i løypa.

– Fantastisk

Domratsjeva hadde full kontroll på oppløpet, og kunne ta med seg flagget over målstreken. Men der var vinden så sterk at det hviterussiske flagget blåste av stangen.

Fra før hadde Domratsjeva et sølv i lekene.

– Hva betyr det for deg å ta hjem gullmedaljen for landet ditt?

– Det er fantastisk. Når man tar gullet sammen med lagvenninnene i det siste OL-løpet, og vi har møtt mange utfordringer, er det bare helt fantastisk. Jeg er sikker på at alle våre tilskuere og fans er veldig glade nå, stråler Domratsjeva.

OLYMPICS-2018-BIAT-W-4X6/

DE OLYMPISKE MESTRENE: Nadezhda Skardino, Iryna Kryuko, Dzinara Alimbekava og Darja Domratsjeva.

Foto: MURAD SEZER / Reuters

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Lund på 5.-plass i EM

    Bergensroeren Maia Emilie Lund (29) fikk en tøff finale og ble nummer fem i lettvekt singlesculler i ro-EM i ungarske Szeged.

    Det ble ikke helt finalen medaljekandidaten Lund hadde drømt om. I tøff motvind ble avstandene store, og den norske roeren kom aldri nær en plass på seierspallen.

    Lund havnet 38,76 sekunder bak vinneren og 21,04 sekunder bak bronseplassen. (NTB)

    Roing Mediedag
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Burnley tar affære etter fansens United-hets

    Enkelte Burnley-supportere kan være i trøbbel etter å ha oppført seg dårlig under bortekampen mot Manchester United i Premier League lørdag.

    I etterkant av kampen har Burnley publisert en uttalelse der klubben opplyser at den samarbeider med politiet for å få identifisert og straffet de involverte.

    Det var mot slutten av kampen at det kokte over for Burnley-patriotene da Zeki Amdouni scoret på straffe og utlignet til 1-1 på Old Trafford. Ufine tilrop og bevegelser, tilsynelatende for å minne United-supporterne på flyulykken i München i 1958, var blant ingrediensene på bortetribunen.

    I bilder som spres i sosiale medier, er det særlig en Burnley-tilhenger som åpenbart lager flybevegelser med armene, og samme mann roper angivelig «Munich», ifølge britisk presse. (NTB)

    td82kbnivsA
    Foto: AP
  • Messi herjet foran rekordpublikum

    Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld.

    Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat.

    Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina.

    – Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)

    6Qza6mzjKT8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal