Hopp til innhold

Bjørndalen håper å unngå ny julesmell

Ole Einar Bjørndalen feirer julen med sin nye famlie hjemme i Norge, men gjør alt han kan for å styre unna sykdommen som satte ham ut i fjor.

Bjørndalen

VIL UNNGÅ SYKDOM: Ole Einar Bjørndalen feirer jula hjemme i Norge for andre året på rad. Her under stafetten i Pokljuka.

Foto: Primoz Lovric, Lovric, Primoz / NTB scanpix

– Jeg må prøve å slappe litt bedre av enn i fjor. Jeg «pusha» på litt for mye på trening, og da ble immunsystemet mitt litt for langt nede. Jeg må være litt flinkere på det i år, og trene litt smartere, sier Bjørndalen til NRK.

Jul til fjells

I fjor valgte Bjørndalen for første gang i karrieren å feire jula i Norge på hytta på Beitostølen. Og for første gang på 20 år ble verdens- og olympiamesteren syk i løpet av høytiden.

Vanligvis har mannen fra Simostranda tilbrakt den konkurransefrie perioden i utlandet og i høyden, og 42-åringen uttalte til NRK i fjor at han angret på at han hadde lagt julefeiringen til Norge,

Men nå bærer det til fjells igjen. For som nybakt pappa har veteranen ekstra god grunn til å la roen senke seg i hjemlige omgivelser.

– Jula blir feiret til fjells der det er gode snøforhold, sier Bjørndalen til NRK.

Trolig blir feiringen nok en gang på hytta på Beitostølen - med treningstraileren trygt parkert ved siden av på tunet.

Familiejul

Og for første gang feirer han høytiden med sin lille familie på tre.

– Det jeg gleder meg aller mest til er å komme hjem til familien, og til Xenia og Darja. Det blir veldig fint, så jeg gleder meg til jul, forteller Bjørndalen, som avsluttet den siste verdenscuphelga i Nove Mesto med å bli beste nordmann med en 7. plass på fellesstarten.

Nå tar han juleferie liggende på en fjerdeplass i verdenscupen, men innrømmer likevel at det er langt igjen til toppformen.

– Jeg er ikke i dårlig form, men jeg er heller ikke i bra form, sier Bjørndalen, som derfor legger inn et kort høydeopphold før VM i Hochfilzen i februar.

Bryllupsbildet til Darja Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen

EKTEPAR: Skiskytterstjernene Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva giftet seg i sommer.

Foto: Morten Krogvold (privat)

Legger inn høydetrening

NRKs skiskytterekspert Ola Lunde mener Bjørndalen har tapt mye på at han måtte droppe det vanlige høydeoppholdet før sesongen.

– Ole har alltid respondert veldig bra på høyde, og kan gå 20 sekunder kjappere på en sprint. Hadde han gjort det nå, så hadde han vært i toppen, sier Lunde.

Bjørndalen selv stresser ikke.

– Jeg må bare være tålmodig og trene bra frem mot verdenscupen i januar. Men topp blir det ikke før jeg får spisset formen med høyde.

– Da kan jeg kanskje få frem ett par prosent med form inn mot VM, mener Ole Einar Bjørndalen.

Sportsnyheter

Anders Besseberg under VM i skiskyting 2017.

Besseberg dømmes for mottak av russiske klokkegaver, prostituerte og jaktturer

Den tidligere skiskytterpresidenten Anders Besseberg blir blant annet dømt for mottak av klokker, seksuelle tjenester fra prostituerte og jaktturer. Opplesingen av dommen pågår nå i Buskerud Tingrett.

Siste nytt

 • Arsenal-treneren om Maanum: – Snart kampklar igjen

  Arsenal-manager Jonas Eidevall tror Frida Maanum snart er tilbake på banen etter at hun kollapset under ligacupfinalen.

  – Alt ser bra ut, og det er det viktigste. Hun er på en nøye overvåket opptrapping med tanke på å komme tilbake i kamp, sa Eidevall da han fikk spørsmål om Maanum på pressekonferansen foran helgens hengekamp mot Bristol City i engelsk superliga.

  – Hun er ikke klar til søndagens kamp, men etter det ser det lovende ut med tanke på neste kamp, sa Eidevall.

  Det betyr i så fall seriekampen mot Leicester på hjemmebane søndag 21. april.

  (NTB)

  Britain Soccer FA Women's League Cup Final
  Foto: David Davies / AP
 • Baseballstjernens tolk tiltalt for massivt underslag

  Den tidligere tolken til baseballstjernen Shohei Ohtani er tiltalt for å ha stjålet over 170 millioner kroner fra baseballspillerens midler.

  Det melder den føderale påtalemyndigheten i USA fredag morgen norsk tid.

  Den tidligere tolken er anklaget for å ha overført over 170 millioner kroner fra Ohtanis bankkonto mellom 2021 og i år. Disse pengene skal ha gått til å betale spillegjeld han pådro seg gjennom ulovlig gambling.

  Ifølge påtalemyndigheten skal Ohtani ikke ha vært klar over tolkens aktivitet.

  29 år gamle Ohtani, som er fra Japan, er en av de aller største stjernene i Major League Baseball (MLB), der han spiller for Los Angeles Dodgers.

  (NTB)

  Dodgers Twins Baseball
  Foto: Abbie Parr / AP
 • Lilleberg og Lightning tapte på straffer

  Emil Lilleberg og Tampa Bay Lightning tapte borte mot Ottawa Senators på straffekonkurranse etter 2-2 i ordinær tid.

  Første mål kom etter drøyt 9 spilte minutter ved Brady Tkachuk for Ottawa Senators. Conor Sheary sørget for utligningen ett spilleminutt senere, og Lighnings andre mål var ved Brayden Point.

  Andre periode ble målløs, men to minutter ut i tredje scoret Drake Batherson for hjemmelaget.

  Overtiden ble målløs, og dermed måtte kampen avgjøres på straffer. Der tok Senators det siste stikket og vant kampen 3-2. Kun hjemmelagets Brady Tkachuk fikk pucken i nettet.

  Emil Lilleberg hadde verken mål eller målgivende. 23-åringen fikk 17 og et halvt minutt på isen.

  (NTB)

  NHL: Tampa Bay Lightning at Montreal Canadiens
  Foto: David Kirouac / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal