Bjørndalen angrer på norsk julefeiring

RUHPOLDING/OSLO (NRK): Ole Einar Bjørndalen (41) dro til Norge i julen for første gang på 22 år. Feil beslutning, mener Bjørndalen etter å ha blitt syk.

Ole Einar Bjørndalen

BLE SYK: Ole Einar Bjørndalen var søndag tilbake i verdenscupen etter at han ble syk på Norges-turen i julen.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

– Jeg trodde det skulle være intelligent og veldig smart å reise til Norge i jula. Det er første gang jeg har vært syk i jula på 20 år, så det var ikke smart, sier Bjørndalen til NRK.

Nå angrer han på at han tilbragte julen hjemme på Beitostølen, der også treningslastebilen hans sto parkert.

– Med fire dager sykdom så gjør man jo det, men jeg fikk gjort veldig mye bra trening i forkant. Så jeg er ikke bekymret, sier Bjørndalen, som fortsatt høres forkjølet ut i stemmen.

På fellesstarten Martin Fourcade vant og Tarjei Bø sikret tredjeplass, ble Bjørndalen nummer 12. Det var hans første verdenscuprenn etter nyttår.

Han sto over de to første rennene i verdenscuprunden i Ruhpolding på grunn av sykdommen. Først ble det også meldt at han skulle stå over hele rennhelgen. Likevel dro Bjørndalen til den tyske byen for å konkurrere.

Savnet norsk julestemning

Før jul var Bjørndalen meget sterk og tok fire pallplasser på de åtte individuelle verdenscuprennene. Da NRK pratet med ham i Pokljuka, gledet han seg til sin første jul i Norge siden 1993.

– Jeg savner norsk julestemning, jeg gjør det. Det er godt å få litt julekaker og norsk jul. Det blir fint det, sa Bjørndalen etter at en tredjeplass avsluttet tiden før jul.

Han har gjennom hele karrieren vært fast bestemt på at jul burde feires i høyden. Det var nettopp at sykdom ødela store deler av sommeren og dårlig vinter i Europa, som gjorde at Bjørndalen valgte å dra til Beitostølen.

VM-forberedelsene i høyden

Nå skal oppladningen til VM på hjemmebane i mars definitivt bli plassert langt fra folk i høyden i Mellom-Europa.

– Når du er isolert langt oppe i fjellheimen, så har man mindre sjanse for å bli syk. Så oppladningen til neste runde blir nok i høyden, sier Bjørndalen.

Bjørndalen fyller 42 år i slutten av januar og skal etter den uttalte planen avslutte karrieren med VM på hjemmebane i Holmenkollen i mars. Det er nå 53 dager igjen til mesterskapet starter med mixed-stafett.

Siste nytt

 • Nepomnjasjtsjij mot VM-kamp

  Jan Nepomnjasjtsjij har fortsatt overtaket i kampen om å bli Magnus Carlsens VM-utfordrer i sjakk. Fredag ble det poengdeling mot Fabiano Caruana, som trengte å vinne med svarte brikker for å ha en realistisk sjanse i VM-racet. Han startet dagen ett poeng bak russiske Nepomnjasjtsjij, som topper kandidatturneringen når tre runder gjenstår.

  Vinneren av kandidatturneringen får spille om VM-tittelen mot Magnus Carlsen i Dubai i tiden 24. november til 16. desember. Sjakkeksperter tror Nepomnjasjtsjij kommer til å holde unna i innspurten.

  Nepo
  Foto: Berit Roald
 • Klopp ut mot nytt mesterligaformat

  Liverpool-manager Jürgen Klopp er glad for at superligaen ikke blir noe av, men misliker samtidig den nye modellen i mesterligafotballen.

  – Uefa la fram ideen for meg, og jeg ga uttrykk for at jeg ikke likte det, sier Klopp.

  – Ti kamper (i gruppespillet) framfor seks. Jeg aner ikke hvor det plass til å spille de nye kampene.

  Det nye mesterligaformatet ble nylig vedtatt av Det europeiske fotballforbundet (Uefa). Endringene gjelder fra 2024.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • NFF gjør som det svenske forbundet

  Torsdag sendte det svenske fotballforbundet et åpent brev til FIFA, der de ber organisasjonen øke trykket mot Qatar i forbindelse med fotball-VM der neste år. Nå bekrefter fotballpresident Terje Svendsen at det norske forbundet skal gjøre det samme.

  – Vi har et styremøte på mandag kveld, hvor vi kommer til å behandle en henvendelse til FIFA og vil sende den henvendelsen i etterkant av det møtet, sier Svendsen til NRK.

  – Det er en form for koordinert aktivitet blant de nordiske landene, men vi gjør det individuelt.

  Svendsen sier at han regner med at også Danmark skal sende en slik henvendelse til FIFA, men at i hvert fall det norske forbundet kommer til å følge dette opp. Innholdet i brevet fra NFF avgjøres på mandag.

  Norges Fotballforbund med pressekonferanse
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal