World Cup Skiskyting 20 km menn

Bjørndalen – seier for seier

Oppsummert

NRK viser alle Ole Einar Bjørndalens 96 verdenscupseire. Sendingen starter fredag 2. februar og går til søndag 4. februar.

Laster nettmøte, vennligst vent...
Ole Einar Bjørndalen har varslet sin avskjed med skiskyting, og lagkameratene hyller legenden på noe spesielt vis.
Eksklusivt møte med Ole Einar Bjørndalen og skiskytterkona Darja Domratsjeva i Hviterussland.
I 1965 arrangerer Norge for første gang VM i skiskyting. Mesterskapet går på Elverum og sees stort sett av utkalte militære. TV-sendinger av skiskyting er en ren utopi. I 2009 er det jaktstart i VM i Pyeongchang i Sør-Korea. Ole Einar Bjørndalen går i mål først. Men det blir lagt inn protest. Nordmennene har gått feil inne på stadion. Gullet er i fare. Nesten en million nordmenn blir sittende foran tv-skjermene i hele en time og et kvarter og se på en tom stadion hvor man bare venter på en avgjørelse. Hva skjedde på veien? På hvilket tidspunkt gikk skiskytingen fra å være en kuriositet til å bli allemannseie, ikke bare i Norge, men i store deler av Vinter-Europa? Skiskytingen er sporten som har gått fra grovkalibret særhet til finstemt underholdning særdeles godt tilpasset fjernsynsmediet. Nordmenn har vært drivkrefter, såvel i utviklingen av skiskytingen som på det rent sportslige. Vi forteller historien om da jaktstarten og fellesstarten ble oppfunnet. Og vi følger linjen fra vår første verdensmester Olav Jordet på Elverum i 1965 via Grønlid, Kvalfoss, Skjelbreid Poiree og til sportens beste gjennom tidene, Ole Einar Bjørndalen. Og til en tom stadion i Sør-Korea. Hvor vi ventet og ventet. Og ventet. (2:6)

Siste nytt

 • Sarpsborg reddet poeng mot Brann

  Sarpsborg 08 lå under nesten hele kampen, men skåret minuttet før full tid og sikret 1-1 hjemme mot Brann i eliteserien søndag kveld.

  Dermed ligger laget på kvalikplass med 24 poeng. Både laget under (Strømsgodset) og over (Ranheim) Sarpsborg har like mange poeng.

  Det skiller kun syv poeng fra niendeplassen til sisteplass på tabellen i det det gjenstår fem kamper av sesongen.

  Elitserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 og Stabæk
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Strømsgodset ned på nedrykksplass

  Strømsgodset ledet mot Lillestrøm, men slapp inn mål med 20 minutter igjen å spille i eliteserien søndag kveld.

  Dermed ligger de under nedrykksstreken. De har like mange poeng som Ranheim på kvalifiseringsplassen, og kun fem poeng opp til niendeplass.

  Eliteserien fotball: Strømsgodset-LSK
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Gulljagende Odd tapte mot Ranheim

  Ranheim knuste Odd i eliteserien søndag. Bortelaget måtte i praksis vinne for å henge med i kampen om seriegullet, men med tap er de nå ni poeng bak Molde med fem kamper igjen å spille. Ranheim klatret med seieren opp på kvalifiseringsplass.

  Eliteserien i fotball 2019. Ranheim møter Odd.
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal