NRK Meny
Normal

Takker "gutta i bua" for utklassingen

Marit Bjørgen er ustoppelig. Hun utklasset alle også på 5-kilometeren i fri teknikk i Kuusamo, på det som ble en stor norsk dag.

Video Bjørgen raskest i Kuusamo

Se Marit Bjørgen knuse alle i innspurten

Artikkelen er flere år gammel.

  • NRK.no fulgte løpet

Bare Charlotte Kalla på andreplass, Justyna Kowalczyk på femte og Riikka Sarasoja-Lilja på sjuende splittet den norske topp-sekstetten.

– Jeg leverte et kjempeløp i dag, og hadde fantastisk gode ski. Gutta i bua har virkelig gjort jobben, sa Bjørgen til NRK.

– Det er moro å gå skirenn, og ikke minst å ha med seg Skoftis på pallen enda en gang, sier Bjørgen.

Gleder seg over "Skoftis"

– Hva sier du om måten Vibeke har åpnet sesongen på?

– Det er sterkt, det er gøy og det er veldig fortjent, sier Bjørgen, som også hyller den sterke norske laginnsatsen.

– Hva med deg selv, har du noen gang vært bedre?

– Det er vanskelig å sammenlikne. Jeg sy\ntes jeg var på topp også i fjor. Men det fungerer iallfall veldig bra. Men kroppen og skiene spiller på lag og fungerer godt, og da er det moro å gå skirenn.

Video: Se intervjuet med Bjørgen (artikkelen fortsetter)

Video Intervju med Bjørgen

Intervju med Bjørgen

Samme pall for tredje gang

Og for tredje gang på tre renn ble rekkefølgen helt lik: Bjørgen–Kalla–Skofterud.

Therese Johaug kjempet også hardt om en pallplass, men ble slått med ett sekund av Skofterud.

Bjørgen viste helt fra første stavtak at hun hadde til hensikt å vinne nok en gang, men var likevel 2,3 sekunder bak Kalla ved første mellomtid. På den neste, ved 3,1 km, hadde hun tatt igjen alt det pluss 3,4 sekunder til. Og avslutningen var akkurat så rå som bare Bjørgen kan.

Skofterud avsluttet også meget sterkt. Ved 3,1 lå hun 7,2 sekunder bak Kalla, men det reduserte hun til 1,3 på de avsluttende 1900 meterne.

– I dag var den gladeste dagen på pallen hittil. 5-kilometeren har aldri vært min distanse, men nå er jeg tydeligvis sterkere enn før. Jeg er godt fornøyd med å være det sekundet foran, sa Skofterud etter sin tredje tredjeplass.

– Det er en fantastisk følelse. Jeg har jobbet så hardt og så lenge for dette her at det er godt å få uttelling i alle tre løpene jeg har startet i denne sesongen. Det umulige er ikke lenger umulig, sier Slitu-jenta til NRK.

Video: Se intervjuet med Vibeke Skofterud

Video Intervju Vibeke Skofterud

Intervju Vibeke Skofterud

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde et tidlig startnummer og gikk et meget sterkt løp. Hun ledet lenge, og en stund var det tredobbelt norsk. Jacobsen fikk til slutt en meget sterk sjetteplass, 27,1 bak Bjørgen.

Artikkelen oppdateres!

Siste nytt

  • NIF betalte 850.000 for omtale

    Norges Idrettsforbund betalte om lag 850.000 kroner for en avtale med nettsiden nettstedet Around the Rings i forkant av ungdoms-OL, skriver VG. Skribentparet Ed og Sheila Hula hadde som oppgave å skrive om arrangementet.

    – Vurderingen fra NIF var at man ønsket å få mest mulig og best mulig innhold i publikasjonen som leses av hele den olympiske familien, både sponsorer, medlemmer, komiteer og medieselskaper. Derfor valgte man å betale for reise og opphold for å få innholdet, sier Niels Røyne i Norges Idrettsforbund til avisen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal