Bjørgen vant gull nummer 100: - Jeg har smilt i hele dag

En strålende opplagt Marit Bjørgen hilste Kollen-publikummet allerede før hun gikk inn til sitt femte og Norges 100. VM-gull.

Gratulér Marit Bjørgen nederst i artikkel!

Marit Bjørgen

Se så glad hun er. Marit Bjørgen jublet over sitt femte VM-gull.

Leser: "Gratulerer Marit!!!! Det var vel fortjent!! Hurra for deg!!! :-)"

Bjørgen formelig oste av selvtillit da hun til øredøvende jubel fra Kollen-publikummet gikk inn til en suveren seier på VM-sprinten.

- Dette er det råeste jeg har vært med på, sier Bjørgen til NRK.

- Da jeg sto på startstreken hørte jeg publikum rope "Marit, Marit" - det er det verste jeg har vært med på. Det var utrolig moro å innfri, sier hun fornøyd.

Også på NRK.no og i denne saken strømmer hilsnene inn til skidronningen:

"Du er helt rå!!!!!!" og "du imponerer gang på gang", er noen av beskjedene.

- Har smilt i hele dag

Marit Bjørgen strålte som en sol etter målgang og fortalte at hun hadde følt seg i kjempeform hele dagen.

- Jeg har smilt i hele dag, det er helt utrolig å være her. Det har vært sånn som jeg hadde drømt om, smilte gullvinneren.

Artikkelen fortsetter

Video Bjørgen fikk på seg gulljakken

Justyna Kowalczyk skapte et øyeblikk spenning i åpningen da hun la seg i tet, men en opplagt Bjørgen svarte umiddelbart og gikk rett i ledelsen.

Det ble et øyeblikk en spennende sprintfinale, men Bjørgen var i realiteten helt suveren inn mot mål.

- Alt gikk på skinner, jeg hadde fokus og skulle bare gjøre jobben. Det fungerte, forteller Bjørgen om rennet.

Sølv til Follis og Bronse til Majdic

Hun gikk til slutt inn 0,2 foran Arianna Follis, som tok VM-sølv. Petra Majdic tok bronse.

Dermed ble det VM, - og OL-dronningen Marit Bjørgen som fikk æren av å vinne Norges 100. VM-gull.

Viste styrke hele veien

Marit Bjørgen viste styrke innledningsvis i VM-sprinten og var raskest både i prologen og kvartfinalen i Holmenkollen torsdag.

Under semifinalen gikk hun kontrollert inn til seier i sitt heat foran Petra Majdic.

- Jeg tok kloke valg, sa hun til NRK.

Det var Bjørgens femte VM-gull i karrieren. Det hele begynte i Val di Fiemme i Italia i 2003 da hun gikk til topps, også da på sprint fri teknikk.

Under pressekonferansen etter finalen gjentok hun at dette hadde vært en fantastisk opplevelse å vinne Norges VM-gull nummer 100.

- Det har vært en strålende dag, sa hun ikledd sin nye gulljakke.

Mange fall

Marit Bjørgen var eneste norske utøver i finalen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk i samme heat som Bjørgen i semifinalen. Hun videre på tid fra kvartfinalen, men endte kun på en skuffende 5. plass i semifinalen.

- Jeg ble litt tatt på senga før siste bakken. Jeg la meg bak Marit. Jeg trodde det gikk for fort. sa hun.

I kvartfinalene røk både Celine Brun-Lie og Maiken Caspersen Falla røk ut av VM-sprinten etter at de ikke greide å holde seg på beina. Brun-Lie snublet underveis i sprinten mens Falla falt i VM-løypa.

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

• Regjerende mester Molde slapp med skrekken – snudde til seier etter Sarpsborg-utvisning

Sarpsborg 08 var nær en skikkelig cupbombe, før Sondre Ørjasæter ble sendt i dusjen. Da snudde de regjerende mesterne Molde til 4-2-seier på hjemmebane.

Dermed lever fortsatt Moldes drøm om å forsvare NM-tittelen.

Det var Sarpsborg som kom best ut fra startblokkene da Peter Reinhardsen sendte Sarpsborg i ledelsen etter en drøy halvtime.

Tre minutter inn i 2. omgang utlignet Kristian Eriksen for Molde, men det resultatet holdt seg ikke i ett minutt engang før Sondre Ørjasæter sendte østfoldingene i ledelsen igjen.

Dessverre for 20-åringen var veien kort fra helt til syndebukk da han satte inn en grisetakling på Eirik Haugan. Det resulterte i hans annet gule kort og marsjordre.

Dermed åpnet det seg store rom for de regjerende mesterne, som satte inn to raske mål signert Anders Hagelskjær og Magnus Wolff Eikrem.

Med åtte minutter igjen på klokken fastsatte Eirik Hestad resultatet for vertene.

I Bærum tok Stabæk seg videre med 5-1-seier over divisjonskollega Bryne, mens Sandnes Ulf vant 5-3 borte over Eidsvold Turn. Fredrikstad sikret seg også avansement med 3-2 borte over Raufoss.

Etter ekstraomganger klarte også KFUM å ta seg videre med 3-2-seier over Lysekloster, mens Vålerenga tok seg videre på straffet på bekostning av HamKam. (NTB)

Kristian Eriksen
  • Beltran sendte Fiorentina til conferenceligafinalen – 4-3 sammenlagt over Vetlesen og Nusas Brugge

Lucas Beltran ble den store helten da han sikret 1-1 til Fiorentina borte mot Brugge i semifinalen i conferenceligaen.

Italienerne hadde nemlig en 3-2-ledelse fra det første oppgjøret og er dermed klar for finalen i conferenceligaen med 4-3-seier sammenlagt.

Hugo Vetlesen startet kampen for Brugge og pådro seg et gult kort før han ble byttet ut etter 70 minutter. Antonio Nusa startet på benken, men kom inn etter 86 minutter.

Brugge fikk en drømmestart på kampen da Maxim De Cuyper stanget vertene i ledelsen etter 20 minutter. Dermed sto det også likt mellom lagene.

Dessverre for belgierne pådro de seg en straffe da det bare sto igjen fem minutter på klokken. Den banket Beltran i nettmaskene bak Simon Mignolet.

Vetlesen
  • Hoppkvinnene får utvidet skiflygingsrenn i Vikersund neste sesong: – Et veldig stort skritt

Neste sesong skal for første gang 25 kvinnelige hoppere få delta i et skiflygningsrenn i Vikersund. Det blir også renn i Holmenkollen, tross VM i Trondheim.

Det ble klart da hoppkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) hadde møte i slovenske Portoroz onsdag.

– Vi er stolte over at vi får til en Raw Air-turnering også i VM-året i Trondheim, og vi gleder oss ekstra til å vise fram VM-heltene i Holmenkollen og Vikersund bare noen dager etter mesterskapet, forteller prosjektleder for turneringen, Ståle Villumstad.

Til tross for at det skal arrangeres ski-VM i Trondheim mellom 28. februar og 9. mars, har også Holmenkollen fått hopprenn bare fire dager etter mesterskapet, på en torsdag.

Forrige sesong satte Silje Opseth verdensrekord i Vikersund, og hun gleder seg nå over at 25 kvinner skal få delta i 2025. Denne sesongen var det 17. (NTB)