NRK Meny
Normal

Den norske jubelhelgen fortsetter

Marit Bjørgen gikk ut på sisteetappen med fire sekunders forsprang. Det var mer enn nok til å kontrollere inn en enkel stafettseier i Gällivare.

Norge

Marti Bjørgen fikk gå alene til mål. Dermed ble det en oppskriftsmessig seier for de norske jentene på stafetten.

USAs Jessica Diggins hadde ingen mulighet til å tette luken til Norges skidronning. Det klarte heller ikke Sveriges Charlotte Kalla, som gikk ut drøye 15 sekunder bak Bjørgen på den siste etappen.

– Jeg forsøkte å gå ut offensivt. Jeg fikk raskt åtte sekunder ned til Diggins, og Kalla tok ikke innpå. Så da var det bare å gå på, sier Bjørgen til NRK etter løpet.

Oppskriftsmessig

Dermed ble en parademarsj for Bjørgen på vei mot mål, og det norske førstelaget sikret en enkel seier.

Therese Johaug, som la mye av grunnlaget for seieren med sin flotte andreetappe, vil allikevel ikke si seg enig i at de norske jentene bare kan «spasere» seg til seire.

– Alle må gjøre jobben. Det er ikke bare å gå inn til førsteplass. Men vi gjorde jobben, sier Johaug til NRK.

Sverige gikk inn til andreplass, mens Diggins spurtslo Marthe Kristoffersen i kampen om tredjeplassen. Dermed ble det en fjerdeplass på Norges andrelag.

  • Se Bjørgen gå i mål til seier, og Norges andrelag spurte om pallsplass:
Norge vant kvinnenes stafett i Gällivare.

Her går Bjørgen inn til en oppskriftsmessig stafettseier.

Johaugs skaffet luke

De startet konkurransen meget offensivt, og Heidi Weng satte i gang et hardkjørt på den første runden på første etappe som Vibeke Skofterud ikke helt klarte å henge med på. Skofterud tok seg imidlertid sammen på de siste 2,5 km.

Dermed kom hun seg opp i tet, og vekslet helt likt med Weng og Norges andrelag, noen få sekunder foran Sverige og Finland.

Therese Johaug gikk rett i fra Astrid Urenholdt Jacobsen og de andre konkurrentene på andre etappe, og fikk raskt en komfortabel luke. Kikin Randall gikk imidlertid veldig godt for USA, som vekslet 8,2 sekunder bak Johaug.

Martine Ek Hagen klarte seg godt på tredje etappe, og ga Marit Bjørgen et forsprang på drøye fire skunder.

Det var nok for den norske skidroinningen, som enkelt kontrollerte inn en meget fortjent og oppskriftsmessig seier til Norges førstelag.

  • Se intervju med Bjørgen:
Se intervjuet med Marit Bjørgen etter stafettseieren i Gällivare.

Bjørgen: - Det gjaldt å holde seg på beina

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal