NRK Meny
Normal

Bjørgen med supercomeback: – Hun innfrir så til de grader

Finske Krista Pärmäkoski yppet seg, men Marit Bjørgen viste at hun er i ferd med å finne VM-formen da hun gikk inn til en klar seier på lørdagens 10-kilometer.

CROSSCOUNTRY-SKIING/SWEDEN

VANT IGJEN: Marit Bjørgen tok sin verdenscupseier nummer 104 da hun vant etter en fem uker lang konkurransepause.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Laster innhold, vennligst vent..

– Det smaker godt å komme tilbake og vinne, sier Marit Bjørgen etter å ha gått inn til en overbevisende seier i verdenscuprennet i Ulricehamn.

Hun har prioritert å trene til VM og har derfor ikke konkurrert siden før jul. Hun sto over både Tour de Ski og forrige verdenscuphelg.

– Det er utrolig artig å komme tilbake. Jeg har jo drevet på for meg selv i fem uker. Nå vet jeg i alle fall at jeg er på rett vei, fastslår Bjørgen.

Se seiersintervjuet med Bjørgen.

Spennende duell

På grunn av konkurransepausen var det knyttet stor spenning til hvordan Bjørgen ville klare seg mot spesielt Heidi Weng og finske Krista Pärmäkoski. De har jevnt over vært de to sterkeste løperne den siste tiden.

Det var dødt løp mellom Bjørgen og Weng de første kilometerene, men etter hvert så det ut til at Weng fikk det tyngre. Hun havnet til slutt utenfor pallen.

I stedet ble det en duell mellom Bjørgen og Pärmäkoski.

– Begynner å bli gammel

Finnen ga Bjørgen tøff kamp. De to gikk omtrent likt på flere av passeringspunktene, men i siste del av løpet var det ikke lenger tvil. Bjørgen gikk til slutt i mål med en tid som var ti sekunder raskere enn Pärmäkoskis.

– Hun innfrir så til de grader, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn.

Bjørgen spøkte med alderen da hun fikk spørsmål om hvorfor hun gikk såpass mye fortere på slutten enn i starten av rennet.

– Jeg begynner å bli gammel, vet du. Det tar litt tid å komme i gang.

Charlotte Kalla fikk en opptur da hun greide å ta den siste pallplassen bak Bjørgen og Pärmäkoski.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var også tilbake etter et lengre konkurranseavbrekk og ble nummer fire. Også for henne har dette rennet vært viktig, siden hun kjemper om å få gå flest mulig konkurranser under VM om noen uler.

Siste nytt

 • Frisk-protest avvist

  Frisk Askers protest etter det annullerte målet mot Storhamar i NM-semifinalen i går, er avvist. 3-2 og finaleplass til Storhamar blir dermed ståande.

  Frisk meinte dei hadde scora i sudden death, men dommarane annullerte etter å ha sett video av hendinga.

 • Lorentzen og Bøkko leier sprint-NM

  Håvard Holmefjord Lorentzen og Hege Bøkko leier etter første dag av sprint-NM på skøyter i Bjugn. Lorentzen vann 500 m på 35,49 og 1000 m på 1.10,48. Han er 1,58 poeng framfor Henrik Fagerli Rukke.

  Njåtun vann også begge distansane på 39,17 og 1.17,61. Ida Njåtun er nr 2.

  Håvard Holmefjord Lorentzen
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Krutsterk norsk fotballsiger

  Etter 1-6 for Nederland onsdag slo Norges G19-landslag knallhardt tilbake med 5-2 over sjølvaste Tyskland i Arnsberg. Erling Braut Håland (2), Leo Skiri Østigård, Hugo Vetlesen og Simen Bolkan Nordli scora for Norge.

  Norge møter Skottland i siste kamp tysdag, men berre gruppevinnaren går til EM-sluttspelet.

Sendeplan

Kl. Program Kanal