Hopp til innhold

Bjøntegaard preget av Bjørndalen-vrakingen: – Følelser for meg også

ANTERSELVA (NRK): Erlend Bjøntegaard innrømmer at den siste uka har vært krevende etter at han dyttet selveste Ole Einar Bjørndalen ut av OL-troppen.

Erlend Bjøntegaard

OL-DEBUT: Først danket han ut Ole Einar Bjørndalen i kampen om en plass i OL-troppen, og så kapret like så godt Erlend Bjøntegaard den siste plassen på sprinten i 12. time.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Det er følelser for meg også. Det går opp og ned og jeg får jo mine tanker når mange mener og føler ting rundt det, sier Erlend Bjøntegaard til NRK.

Søndag kveld fikk han karrierens beste beskjed: Du får gå to renn i OL (sprint og jaktstart).

Men det 27-åringen snakker om da han møter NRK mandag formiddag er hvordan veien frem til det endelige OL-uttaket har vært. Den siste uka har nemlig vært preget av debatten om det var riktig å vrake Ole Einar Bjørndalen eller ikke - og i stedet ta ut nettopp Bjøntegaard.

Mange mente Bjørndalen burde fått plassen.

– Det er mange folk der ute som har et veldig sterkt forhold til Ole Einar og de vil jo basere alt på følelser. Men i toppidretten handler det nettopp om å sette de tingene til side og se på resultater og prestasjoner og det nåværende nivået.

– Det er det jeg har fokusert på, sier han.

Bjøntegaard har tre topp ti-plasseringer (blant annet en tredjeplass) denne sesongen, mens Bjørndalen ikke har vært bedre enn nummer 18.

Hadde gitt opp

For mens debatten rundt vrakingen av tidenes mestvinnende vinterolympier raste i hjemlandet, måtte Bjøntegaard forberede seg til det han så på som sin aller siste sjanse til å overbevise trenerne om å faktisk få gå renn i Pyeongchang.

Ole Einar Bjørndalen

VRAKET: Ole Einar Bjørndalen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Han var nemlig ikke garantert å få gå noe som helst i OL selv om han ble tatt ut i troppen. Norge har nemlig bare fire plasser på hver OL-distanse og av de seks i troppen var han - før forrige uke - den som lå dårligst an til å få gå noe som helst.

Da Erlend Bjøntegaard reiste til Anterselva var han rett og slett bare OL-reserve.

På torsdagens sprint endte han så helt nede på 36. plass med tre bom.

– Da tenkte jeg at «nå er det kjørt». Det var fryktelig kjipt å misbruke en så bra mulighet. Etter det skjøv jeg OL veldig vekk fra meg.

– Men det var kanskje utslagsgivende å få det litt på avstand, sier han.

For på søndagens fellesstart slo han knallhardt tilbake og tok sin første pallplass i karrieren. Tredjeplassen sendte han rett inn på sprint- og jaktstartlaget i OL.

– Jeg har fått beskjed om at den prestasjonen gjorde utslaget. Nå har jeg bevist at jeg kan stå på pallen og det er noe som er så godt at de vil ha meg med på sprinten og jaktstarten i OL, sier Bjøntegaard om beskjeden fra trenerne.

Treneren: Erlend kan ta OL-medalje

Svendsen og Bø-brødrene var selvskrevne med pallplasser tidligere denne sesongen. Den siste plassen sto mellom Henrik L'Abée-Lund, Lars Helge Birkeland og Erlend Bjøntegaard.

– Erlend har vist formstigning og fikk en pallplass på det siste rennet før OL. En pallplass teller mye, sier landslagstrener Egil Kristiansen.

– Er det håp om ta OL-medalje for Erlend Bjøntegaard?

– Ja, når du er god nok til å være på pallen, hvorfor ikke være det i OL?, svarer landslagstreneren retorisk.

Men dét mente ikke landslagsledelsen da sesongen startet i desember.

Før sesongen ble 27-åringen fra Kongsberg ansett som den svakeste av landslagsløperne og derfor vraket til verdenscupåpningen i Østersund - selv om han vant den nasjonale åpningen på Sjusjøen.

Vrakingen skapte sterke reaksjoner i sosiale medier.

Men nå har han altså slått knallhardt tilbake og er klar for sitt aller første OL-løp.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal