NRK Meny
Normal

Bjarnason til NRK: – Vi kan slå England

PARIS/OSLO (NRK): Island har kanskje stått for EMs største sensasjon. Nå tror de mirakelet kan fortsette mot England.

Soccer Euro 2016 Iceland Austria

FEIRET: Island tok seiersrunden på Stade de France etter å ha sikret EM-avansement som gruppetoer.

Foto: Martin Meissner / Ap

FBL-EURO-2016-MATCH33-ISL-AUT

GLEDE: Birkir Bjarnason kastet seg om halsen på matchvinner Arnor Ingvi Traustason.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Island har for alvor spilt seg inn i mange hjerter under EM. De åpnet med uavgjort mot Portugal og Ungarn, før de avsluttet med seier mot Østerrike på overtid.

– Dette var helt fantastisk. Mentaliteten til spillergruppa er helt utrolig. Vi jobber og sprinter for hverandre i 90 minutter, og den defensive jobbingen i laget er utrolig. I tillegg klarer vi å spille «fopal», sier Portugal-helten Birkir Bjarnason til NRK på klingende stavangersk etter kampen.

Tror på kvartfinale

Nå venter selveste England i åttedelsfinalen.

– Vi må sette oss nye mål. England har vel ikke hatt den beste turneringen, men de er et godt lag. Men vi har slått store nasjoner før, og kan gjøre det igjen. England kan vi slå, mener Bjarnason.

En som kjenner neste motstander god, er Swansea-spiller Gylfi Sigurdsson.

– Det blir et perfekt møte. Vi snakket om muligheten for dette før EM. Jeg gleder meg, og kjenner noen av spillerne. Det blir en bra kamp, forteller han.

– Hvilke av de engelske spillerne frykter du mest?

– Jeg kan ikke velge én. Alle spillerne er gode. De har et ungt, spennende lag, men vi har vist at vi kan forsvare oss mot noen av de beste spillerne i verden, påpeker Premier League-proffen.

em i fotball

I EKSTASE: Hør hvordan islandske TV-kommentatorer reagerer på seieren mot Østerrike.

FBL-EURO-2016-FANZONE-ISL-AUT

IKKE TOMT: Det var over middels god stemning i Reykjavik onsdag.

Foto: HALLDOR KOLBEINS / Afp

– Tomt på Island

Det er ikke bare på banen det blir et «oppgjør». Begge lags supportere kommer til å gjøre seg bemerket. Island har, som tidligere nevnt, 10 prosent av innbyggertallet sitt i Frankrike under EM.

– Det er så fantastisk at det er så mange islendinger på tribunen. Det er helt utrolig. Det må jo være tomt på Island, sier Bjarnason, og gliser bredt.

– Jeg håper vi får støtte av de andre nordiske landene også. Jeg har hørt det sies mye positivt om oss. Det er spesielt, fortsetter 28-åringen, som flyttet til Norge som 11-åring.

Tidligere Viking-spiller, Jon Dadi Bødvarsson, sendte Island i ledelse mot Østerrike etter 18 minutter. Da løftet virkelig taket seg på Stade de France.

– Å score i et EM er fantastisk. At vi vinner er helt sykt. Jeg hadde gåsehud hele tiden. Å spille for landet ditt, og se fansen synge, gir ekstra energi, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag