Hopp til innhold

Bjarnason til NRK: – Vi kan slå England

PARIS/OSLO (NRK): Island har kanskje stått for EMs største sensasjon. Nå tror de mirakelet kan fortsette mot England.

Soccer Euro 2016 Iceland Austria

FEIRET: Island tok seiersrunden på Stade de France etter å ha sikret EM-avansement som gruppetoer.

Foto: Martin Meissner / Ap

FBL-EURO-2016-MATCH33-ISL-AUT

GLEDE: Birkir Bjarnason kastet seg om halsen på matchvinner Arnor Ingvi Traustason.

Foto: ODD ANDERSEN / Afp

Island har for alvor spilt seg inn i mange hjerter under EM. De åpnet med uavgjort mot Portugal og Ungarn, før de avsluttet med seier mot Østerrike på overtid.

– Dette var helt fantastisk. Mentaliteten til spillergruppa er helt utrolig. Vi jobber og sprinter for hverandre i 90 minutter, og den defensive jobbingen i laget er utrolig. I tillegg klarer vi å spille «fopal», sier Portugal-helten Birkir Bjarnason til NRK på klingende stavangersk etter kampen.

Tror på kvartfinale

Nå venter selveste England i åttedelsfinalen.

– Vi må sette oss nye mål. England har vel ikke hatt den beste turneringen, men de er et godt lag. Men vi har slått store nasjoner før, og kan gjøre det igjen. England kan vi slå, mener Bjarnason.

En som kjenner neste motstander god, er Swansea-spiller Gylfi Sigurdsson.

– Det blir et perfekt møte. Vi snakket om muligheten for dette før EM. Jeg gleder meg, og kjenner noen av spillerne. Det blir en bra kamp, forteller han.

– Hvilke av de engelske spillerne frykter du mest?

– Jeg kan ikke velge én. Alle spillerne er gode. De har et ungt, spennende lag, men vi har vist at vi kan forsvare oss mot noen av de beste spillerne i verden, påpeker Premier League-proffen.

em i fotball

I EKSTASE: Hør hvordan islandske TV-kommentatorer reagerer på seieren mot Østerrike.

FBL-EURO-2016-FANZONE-ISL-AUT

IKKE TOMT: Det var over middels god stemning i Reykjavik onsdag.

Foto: HALLDOR KOLBEINS / Afp

– Tomt på Island

Det er ikke bare på banen det blir et «oppgjør». Begge lags supportere kommer til å gjøre seg bemerket. Island har, som tidligere nevnt, 10 prosent av innbyggertallet sitt i Frankrike under EM.

– Det er så fantastisk at det er så mange islendinger på tribunen. Det er helt utrolig. Det må jo være tomt på Island, sier Bjarnason, og gliser bredt.

– Jeg håper vi får støtte av de andre nordiske landene også. Jeg har hørt det sies mye positivt om oss. Det er spesielt, fortsetter 28-åringen, som flyttet til Norge som 11-åring.

Tidligere Viking-spiller, Jon Dadi Bødvarsson, sendte Island i ledelse mot Østerrike etter 18 minutter. Da løftet virkelig taket seg på Stade de France.

– Å score i et EM er fantastisk. At vi vinner er helt sykt. Jeg hadde gåsehud hele tiden. Å spille for landet ditt, og se fansen synge, gir ekstra energi, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal