Hopp til innhold

Bø etter sekunddrama: – Det er alltid en i veien

ANNECY LE GRAND-BORNAND/OSLO (NRK): Tarjei Bø leverte et strålende renn på sprinten i Annecy, men det holdt bare nesten. Lillebror Johannes hadde ingen maksdag.

Tarjei Bø i Annecy

NESTEN: Nok en gang ble det bare nesten for Tarjei Bø som ble nummer to på sprinten i Annecy.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

Tarjei Bø gikk inn til en knallsterk 2. plass på dagens skiskyttersprint i franske Annecy.

Benedikt Doll gikk et helt glitrende renn og vant. Tyskeren skjøt fullt på begge skytingene, og leverte så det holdt og litt til. Dermed ble det en etterlengtet tysk seier på sprinten.

Tarjei Bø, som har en av sine beste sesonger på lenge, er selvsagt glad for nok en pallplass, men også litt bitter for at han mangler det siste lille.

– Det er veldig deilig. Jeg er godt fornøyd med det. Men det er som jeg akkurat sa til Liv «off camera», at nå har jeg lyst på en seier. Nå gjør jeg masse bra, men det er alltid en i veien, men da har jeg noe å jobbe med til i morgen, sier eldstebror Bø til NRK.

edduQ33IB6g

STERK 2. PLASS: Tarjei Bø vartet opp med en sterk 2. plass på skiskyttersprinten i Frankrike. Han var likevel litt bitter for at det ikke holdt til seier.

Foto: Kerstin Joensson / Kerstin Joensson

«Litt sånn luring»

Han skjøt fullt på begge skytinger, men manglet altså det siste lille i sporet for å kunne knekke Doll. Avstanden mellom de to ble til slutt 9,4 sekunder.

HfbgX8d5ohI

VANT: Benedikt Doll fra Tyskland var best alle på dagens sprint.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

– Jeg har vært veldig nære nå mange ganger. Spesielt forrige helg med den sprinten i Hochfilzen som var veldig bra. I dag retter jeg opp i alle feilene som jeg gjorde forrige helg, men tyskeren tok noen sekunder i løypa i dag. Alle løp lever sitt eget liv, så man må sette i hop alt på en riktig dag, sier Bø til NRK.

Doll hadde bestemt seg for å vinne?

– Ja, han er litt sånn luring, han. Du vet aldri hvor du har ham. Han har VM-gull og er fantastisk sterk på ski. Samtidig er han veldig varierende i prestasjoner. Han kommer litt som «troll av eske» i dag ut sammenlignet med det han har gjort tidligere i vinter.

Ingen maksdag

Johannes Thingnes Bø har allerede festet grepet om verdenscupen sammenlagt, men i «varmen» – det var opp mot 15 grader i sola – i Sør-Frankrike torsdag ettermiddag ble det ingen maksdag.

26-åringen gikk som vanlig et strålende langrenn og skjøt raskt, spesielt på siste skyting, men bommet én gang på hver skyting.

Hovedutfordringen hans var at nesten alle skuddene gikk mot høyre. På den første skytingen hadde han to kanttreff som gikk inn, før han til slutt bommet på det femte skuddet. Også på den andre skytingen gikk kulene noen millimeter for langt til høyre.

1ywKli21tFU

TO BOM: Det ble ikke full klaff for Johannes Thingnes Bø på standplass.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

– Spesielt på sprint så har jeg vært på pallen så lenge jeg kan huske nå. Så utrolig skuffende at det ryker på den måten her, med åtte treff. Det er for dårlig sier, Johannes Thingnes Bø til NRK.

– Jeg følte meg bestemt, og gikk egentlig rett på, sånn som jeg skulle. På liggende så slurvet jeg nok litt i hodet. Jeg synes det andre skuddet var dårlig, men det gikk likevel inn. Og da fikk jeg en liten oppvekker, men jeg klarte likevel å sette en utenfor på siste. Og siste stående så drar det jo på, men jeg føler jeg starter godt, og da er det heller ingen grunn til å stoppe, legger han til.

Rå norsk laginnsats

Verdenscupleder Thingnes Bø endte altså til slutt på 4. plass, noe som selvsagt er mer enn godkjent på en dag der han ikke fikk det helt til. Han var ikke den eneste norske i toppen. Laginnsatsen var nemlig helt strålende.

g5d-0ItYTVw

FORNØYD: Erlend Bjøntegaard misset akkurat pallen, men var fornøyd med sprinten i Annecy.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT

Erlend Bjøntegaard traff også på alle ti skuddene, og han ble nummer fem, rett bak Bø-brødrene og hjemmefavoritt Quentin Fillon Maillet.

– Jeg er superfornøyd med det jeg får til, og så får resultatet bli det blir i dag. For det var det jeg var god for i dag, og det er jeg superfornøyd med, sier Erlend Bjøntegaard til NRK.

Hva kan du si om formen din i sporet i dag?

– Den er sånn ganske bra. Det ble et sliteløp. Man måtte kjempe for hver meter i dag, for det er litt vått her ute, og det er vanskelig å få en god følelse på skia. Det var egentlig den følelsen jeg hadde, at man måtte kjempe og kjempe. At jeg klarer å gjøre den sprinten jeg gjør da, det er bra.

– Perfekt dag

Tyske Doll sier at han ikke hadde forventet å vinne i dag, med tanke på hvordan han følte seg før rennet.

– Det var en perfekt dag i dag. Før løpet, følte jeg meg ikke helt 100 prosent. Jeg følte meg litt sliten, men jeg sa «ok, la oss starte», og så funket det veldig bra, sier Benedikt Doll til NRK.

bINxS460jTg

PALLEN: Benedikt Doll vant sprinten foran Tarjei Bø og franskmannen Quentin Fillon-Maillet.

Foto: JEAN-PIERRE CLATOT / AFP

Også Johannes Dale leverte et glitrende renn i Frankrike. Unggutten skjøt fullt på begge skytingene, og gikk inn til en sterk 6. plass.

Verken Martin Fourcade (12. plass) eller Simon Desthieux (8. plass), fikk det helt til i ettermiddag. Fourcade bommet to ganger på stående, og var i realiteten aldri i nærheten av en topplassering.

Vetle Sjåstad Christiansen gikk inn til en oppløftende 13. plass, 52,4 sekunder bak Doll.

– Jeg gikk hardt ut her i går og sa at det var en ganske begredelig start. I dag handlet det bare om å komme litt inn igjen i det for meg. Det har gått skeis i starten av sesongen. Så startet det litt sånn i dag og, med en bom på liggende, men jeg håper Ola Lunde er fornøyd med måten jeg «tok opp» på fjerdeskuddet på stående i dag. Han bør ha skrytt litt av de på sendingen, sa en smilende Christiansen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal