Rosenborg senka av klønete mål: – Utan tvil det beste vi har gjort

LISBOA/OSLO (NRK): Rosenborg-spelarane var skuffa og irritert etter at dei tapte 1- 0 etter eit klønete mål for Sporting CP. Dermed står trønderane framleis utan poeng i Europaligaen.

Portugal Soccer Europa League

TAP: Rosenborg står med tre tap og null poeng i Europaligaen. Tore Reginiussen og Vegar Eggen Hedenstad leverte likevel ein av sine beste prestasjonar mot Sporting CP.

– Klart vi er skuffa. Vi kunne fått med oss noko. Produserte nok til å score, men vi blir litt for lave og klarar ikkje å kome ut med det offensive spelet, sa trenar Eirik Horneland til TV 2 etter kampen.

Han er likevel nøgd med det laget hans presterte på bane og meiner det er den beste prestasjonen så langt i gruppespelet.

– Ja, utan tvil det beste vi har gjort.

Trønderklubben står no utan siger på dei 13 siste kampane ute i Europa, etter at dei tapte 1–0 i Lisboa torsdag kveld.

– Det er veldig irriterande å stå der att med null og niks. Vi fortente minst eit poeng. Det var mykje bra, men vi var for lite effektive føre mål, var konklusjonen til Anders Konradsen.

– Bittert at den går inn

Håpet om å ta seg vidare ser dermed ut til å vere knust for Rosenborg alt etter tre kampar i gruppespelet. Etter tapet i Lisboa er trønderane sist i gruppa med null poeng og det er heile seks poeng opp til Sporting på andre plass.

– Ja, det kan det fort vere. Eg har ikkje tenkt så mykje på det, seier Horneland til NRK på spørsmålet om håpet om å ta seg vidare er ute.

Europa League - Group D - Sporting Lisbon v Rosenborg

TAP: RBK-trenar Eirik Horneland og Rosenborg må reise heim frå Lisboa utan poeng.

Heimelaget avgjorde 20 minutt før slutt. Yannick Bolasie headar ballen rett i beina på Even Hovland som kløna det til. Målvakt André Hansen blir sett ut av spel og ballen går rett i nettaket.

– Det er berre maks uflaks. Vanskeleg å gardere seg mot. Hadde eg stått nokon centimeter til venstre eller høgre, så hadde ikkje den gått i mål. Så det er bittert at den går inn, seier Hovland til NRK etter kampen.

Rosenborg ville heilt klart mest i den starten av andre omgangen. Heimelaget var passive og fekk svært lite til i første del av omgangen. Derfor smakte nok baklengsmålet ekstra surt.

Klarerte med skuldra

Heimelaget var den soleklare favoritten før dommaren bles i fløyta, men trønderane levert også ein god første omgang med fleire store sjansar.

Halvegs ut i omgangen begynte publikum å pipe på tribune og synte tydleg kva dei meinte om prestasjonane til sine eigne menn i den portugisiske hovudstaden.

PRESSA: Alexander Søderlund starta på topp for RBK i møte med Sporting.

Trønderane kan rett nok prise seg lykkeleg over at det ikkje blir nytta VAR i Europaligaen.

Litt over ti minutt i omgangen løftar Marcos Acuña ballen inn i feltet. Reprisen syner derimot at Hovland klarerer til hjørnespark med skuldra.

Trønderane har hatt ein tung start ute i Europa. Laget tapte 1–0 borte mot LASK og vart knust heile 4–1 på heimebane mot PSV Eindhoven.

Trass i at dette var ein av dei betre kampane ute i Europa for Eirik Horneland sine menn, så lyg ikkje statistikken. Trønderane står framleis med null poeng etter tre kampar.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)