Reagerer på Høgmo-grep: – Helt natta

BRÜSSEL/OSLO (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gjorde to bytter før Belgias vinnermål. Endringene skapte forvirring, innrømmer kaptein Stefan Johansen.

Belgia

TRAVEL KVELD: Ørjan Nyland fikk etter hvert mye å henge fingrene i mot Belgia.

King

ETTERLENGTET SCORING: Joshua King satte inn sitt første landslagsmål på halvannet år.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han gjør det. Det er helt natta. Det gjør du aldri, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Løken sikter til situasjonen før Belgias 3-2-scoring: Ørjan Nyland gjorde en sterk redning, og vertene fikk corner.

Da gjorde Høgmo to endringer på laget.

– Det er en gyllen regel å ikke bytte på defensiv dødball, kommenterer MAX-ekspert Tor Ole Skullerud.

Innbytterne Iver Fossum og Ruben Yttergård Jenssen hadde ingen skyld i baklengsmålet, men ekspertene er likevel kritiske til valget.

Høgmo: – Oppgavene var klare

– Det handler om at du ikke skal få uro i eget felt. Du kan gjøre det når du leder, men her var det en hektisk periode. Jeg sier ikke at målet kom på grunn av byttene, men vi rakk aldri å organisere oss, sier Løken.

Kaptein Stefan Johansen innrømmer at byttingen skapte forvirring.

– Det ble litt mye bytting. Og så klarte vi ikke å kommunisere hvem som skulle ta hvem, sier Johansen til NRK.

Høgmo tok imidlertid ikke selvkritikk for byttene før corneren.

– Det ble ikke noe kaos på grunn av det. Oppgavene var klare, og det skulle være veldig kurant, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Berisha

KREMMERHUS: Her har Veton Berisha (t.h.) nettopp scoret 2-1-målet.

Snudde kampen på fire minutter

Selv om cornermålet førte til tap, leverte Norge flere sterke perioder i Belgia.

Etter en imponerende 1.-omgang stilnet også Veton Berisha det EM-klare publikummet med en suser like etter pause.

22-åringen, som fikk sin andre landskamp, dro seg innover i banen og limte ballen opp i krysset til 2-1.

Vingen feiret med å kaste seg ned på knærne og hysje på publikum. 20 minutter senere svarte også hjemmelaget på tiltale:

• 70. minutt: Et passivt forsvar lot Kevin de Bruyne sikte innlegget mot Eden Hazard, som stusset inn 2-2 og utligning.
  • 74. minutt: En stor Belgia-sjanse ender med redning fra Ørjan Nyland og corner. Her setter Laurent Ciman inn 3-2-målet.

Sterk 1.-omgang

Det så imidlertid ut til å bli enda styggere sifre da Romelu Lukaku ga Høgmos menn en kalddusj allerede etter tre minutter.

Belgierne kontrollerte spillet, skapte farlighetene og ga Norge store tempoproblemer i åpningen.

Men så snudde kampbildet.

Etter 21 minutter rappet Stefan Johansen ballen fra Roma-spiller Radji Nainggolan og spilte fri Joshua King på hjørnet av 16-meteren.

Her var Bournemouth-spissen iskald og plasserte ballen i langhjørnet bak Thibaut Courtois.

Det var for øvrig Kings første landslagsmål siden dobbelen mot Malta 10. oktober 2014.

King og Berisha hadde også muligheter til å ta ledelsen før pause, men det skulle stå 1-1 og uavgjort etter de første 45 minuttene.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.