Reagerer på Høgmo-grep: – Helt natta

BRÜSSEL/OSLO (NRK): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo gjorde to bytter før Belgias vinnermål. Endringene skapte forvirring, innrømmer kaptein Stefan Johansen.

Belgia

TRAVEL KVELD: Ørjan Nyland fikk etter hvert mye å henge fingrene i mot Belgia.

Foto: FRANCOIS LENOIR / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
King

ETTERLENGTET SCORING: Joshua King satte inn sitt første landslagsmål på halvannet år.

Foto: JASPER JACOBS / Afp

– Jeg skjønner ikke hvorfor han gjør det. Det er helt natta. Det gjør du aldri, sier NRKs fotballekspert Karl Petter Løken.

Løken sikter til situasjonen før Belgias 3-2-scoring: Ørjan Nyland gjorde en sterk redning, og vertene fikk corner.

Da gjorde Høgmo to endringer på laget.

– Det er en gyllen regel å ikke bytte på defensiv dødball, kommenterer MAX-ekspert Tor Ole Skullerud.

Innbytterne Iver Fossum og Ruben Yttergård Jenssen hadde ingen skyld i baklengsmålet, men ekspertene er likevel kritiske til valget.

Høgmo: – Oppgavene var klare

– Det handler om at du ikke skal få uro i eget felt. Du kan gjøre det når du leder, men her var det en hektisk periode. Jeg sier ikke at målet kom på grunn av byttene, men vi rakk aldri å organisere oss, sier Løken.

Kaptein Stefan Johansen innrømmer at byttingen skapte forvirring.

– Det ble litt mye bytting. Og så klarte vi ikke å kommunisere hvem som skulle ta hvem, sier Johansen til NRK.

Høgmo tok imidlertid ikke selvkritikk for byttene før corneren.

– Det ble ikke noe kaos på grunn av det. Oppgavene var klare, og det skulle være veldig kurant, sa Høgmo på pressekonferansen etter kampen.

Berisha

KREMMERHUS: Her har Veton Berisha (t.h.) nettopp scoret 2-1-målet.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Snudde kampen på fire minutter

Selv om cornermålet førte til tap, leverte Norge flere sterke perioder i Belgia.

Etter en imponerende 1.-omgang stilnet også Veton Berisha det EM-klare publikummet med en suser like etter pause.

22-åringen, som fikk sin andre landskamp, dro seg innover i banen og limte ballen opp i krysset til 2-1.

Vingen feiret med å kaste seg ned på knærne og hysje på publikum. 20 minutter senere svarte også hjemmelaget på tiltale:

 • 70. minutt: Et passivt forsvar lot Kevin de Bruyne sikte innlegget mot Eden Hazard, som stusset inn 2-2 og utligning.
 • 74. minutt: En stor Belgia-sjanse ender med redning fra Ørjan Nyland og corner. Her setter Laurent Ciman inn 3-2-målet.
Laster innhold, vennligst vent..

Sterk 1.-omgang

Det så imidlertid ut til å bli enda styggere sifre da Romelu Lukaku ga Høgmos menn en kalddusj allerede etter tre minutter.

Belgierne kontrollerte spillet, skapte farlighetene og ga Norge store tempoproblemer i åpningen.

Men så snudde kampbildet.

Etter 21 minutter rappet Stefan Johansen ballen fra Roma-spiller Radji Nainggolan og spilte fri Joshua King på hjørnet av 16-meteren.

Her var Bournemouth-spissen iskald og plasserte ballen i langhjørnet bak Thibaut Courtois.

Det var for øvrig Kings første landslagsmål siden dobbelen mot Malta 10. oktober 2014.

King og Berisha hadde også muligheter til å ta ledelsen før pause, men det skulle stå 1-1 og uavgjort etter de første 45 minuttene.

Siste nytt

 • Asgautsen vann Oslo maraton

  Thomas Asgautsen frå Stavanger vann suverent Oslo Maraton. Etter 42,2 kilometer gjennom gatene i Oslo kryssa han målstreken etter 2.26.54. Sebastian Conrad Håkansson kom sterkt på slutten og tok 2. plassen med ny personleg rekord, 1,21 bak vinnartida. Magnus Warvik frå NTNUI sikra seg 3.-plassen. Mezgebu Alemu Molla frå Etiopia leia maratonen heilt fram til ti kilometer stod att, men fekk det tungt på slutten, og var nesten ni minutt bak vinnartida i mål.

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal