Berge tok emosjonelt farvel som bryter

Bryteveteran Stig-André Berge (38) avsluttet karrieren med kona, sønnen og sine nærmeste støttespillere på tribunen i Jordal Amfi.

VM i bryting 2021

TAKKET AV: Stig-André Berge vinker farvel til hjemmepublikummet i Jordal Amfi. Han hadde med seg sønnen Nicklas (3).

Foto: Javad Parsa / NTB

– Det er som en enorm kjærlighetssorg, sier Stig-André Berge med Nicklas (3) på armen etter å ha vinket farvel til publikum.

Han slet med å holde tårene tilbake etter å ha tapt åttedelsfinalen mot ukrainske Lenur Temirov. Berges eneste håp om en ny sjanse var at Temirov tok seg til finalen.

Det endte med tap i kvartfinalen.

– Dessverre så ble det sånn. Det er mye jeg skulle ønske at jeg kunne gjort annerledes, men dessverre så ble det sånn. Jeg hadde ikke noe mer å gi, sier Berge til NRK etter ukrainerens kamp.

VM i bryting 2021

DA VAR DET OVER: Stig-André Berge ba ukraineren komme seg til finalen, slik at han kunne kjempe om bronsen. Uheldigvis for nordmannen fikk han ingen ny sjanse.

Foto: Javad Parsa / NTB

Den norske veteranen sank ned på knærne etter 1–3-tapet i åttedelsfinalen. Han pekte mot flagget på brystet og takket publikum for støtten. Det runget med «Stig-André»-rop fra Jordal-publikummet.

– Selvfølgelig, når du har så mange mennesker i ryggen her i salen kunne man ønske at det hadde vart litt lenger.

– Du har hele Bryte-Norge på tribunen og ekstremt mange som har stilt opp for deg. Trenertea, forbund, familie og alt. Det er selvfølgelig vanskelig.

Kona: – Brutalt

– Det gikk ikke veien denne gangen. Det er hardt og brutalt. Nå er det over. Det er utrolig trist, sa Rosell Utne Berge til NRK.

Hun har reist verden rundt for å støtte ektemannen gjennom hans suksessrike karriere – med bronsemedaljen i Rio-OL i 2016 som høydepunkt. Til sammen er det blitt fem internasjonale medaljer – OL-bronse, VM-bronse og tre EM-sølv.

Hun hadde følge av sønnen Nicklas og Berges nærmeste støttespillere da hun fulgte ham i karrierens siste kamp.

– Det er synd at det er siste gang jeg skal heie på ham, sa hun med tårer i øynene.

Sommer-OL i Rio 2016

STØTTESPILLER: Rosell Utne Berge og Stig-André Berge etter at OL-bronsen ble sikret i Rio de Janeiro for fem år siden.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Fikk to VM-kamper

Stig-André Berge viste styrke da han snudde fra 0–3 til 3–3 i VMs første kamp mot armenske Hrachya Poghosyan. Mot ukraineren Lenur Temirov (31) måtte Norges bryteveteran gi tapt 1–3 i åttedelsfinalen.

– Stig er en legende, internasjonalt også. Alle respekterer Stig, Han har gjort gode resultater over en lang periode og slått de beste bryterne i verden. Alle syns han er en fin fyr. Han står høyt i den internasjonale bryteverden, sier landslagskompis Per Anders Kure i NRK-studio.

Siste nytt

 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP
 • Reagerer på amerikansk OL-boikott

  Russiske myndigheter forstår lite av USAs beslutning om ikke å sende offisielle representanter til vinter-OL i Beijing.

  Mandag ble det kjent at USA går til diplomatisk boikott av de kommende vinterlekene i Kina. Årsaken er kritikken som er rettet mot kinesiske myndigheter for særlig behandlingen av den uiguriske minoriteten i Xinjiang-provinsen vest i landet.

  Også behandlingen av opposisjonelle i Hongkong teller med i vurderingen av protesten mot kinesiske myndigheter i forbindelse med OL.

  Tirsdag uttalte russiske myndigheter seg for første gang om den amerikanske beslutningen.

  – Vår posisjon er at De olympiske leker skal være fri for politikk, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov til journalister.

  Han la videre til at det er positivt at idrettsutøvere ikke påvirkes av boikottavgjørelsen.

  I tillegg til USA, har toneangivende land som Storbritannia og Australia også signalisert at en diplomatisk boikott kan bli aktuelt. (NTB)

  Putin
  Foto: Mikhail Metzel / AP
 • Drammen fikk russisk motstander

  Drammen skal ut mot russiske Krasnodar i åttedelsfinalen i europacupen i håndball.

  Det ble klart etter tirsdagens trekning i Det europeiske håndballforbundets hovedkvarter i Wien.

  Nærbø skal på sin side ut mot rumenske CSM Focsani i sin åttedelsfinalen. Den første kampen spilles 12. eller 13. februar, mens returoppgjøret går én uke seinere.

  Drammen sikret seg plass i åttedelsfinalene etter å ha slått tsjekkiske Dukla Praha knepent over to kamper. Straffekastkonkurranse måtte til i den siste kampen for å kåre en sammenlagtvinner.

  Nærbø slo på sin side italienske Accademia Conversano på veien mot åttedelsfinale.

  Bækkelaget røk ut i forrige runde.

  Kristian Kjelling.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal