Hopp til innhold

Berge tok emosjonelt farvel som bryter

Bryteveteran Stig-André Berge (38) avsluttet karrieren med kona, sønnen og sine nærmeste støttespillere på tribunen i Jordal Amfi.

VM i bryting 2021

TAKKET AV: Stig-André Berge vinker farvel til hjemmepublikummet i Jordal Amfi. Han hadde med seg sønnen Nicklas (3).

Foto: Javad Parsa / NTB

– Det er som en enorm kjærlighetssorg, sier Stig-André Berge med Nicklas (3) på armen etter å ha vinket farvel til publikum.

Han slet med å holde tårene tilbake etter å ha tapt åttedelsfinalen mot ukrainske Lenur Temirov. Berges eneste håp om en ny sjanse var at Temirov tok seg til finalen.

Det endte med tap i kvartfinalen.

– Dessverre så ble det sånn. Det er mye jeg skulle ønske at jeg kunne gjort annerledes, men dessverre så ble det sånn. Jeg hadde ikke noe mer å gi, sier Berge til NRK etter ukrainerens kamp.

VM i bryting 2021

DA VAR DET OVER: Stig-André Berge ba ukraineren komme seg til finalen, slik at han kunne kjempe om bronsen. Uheldigvis for nordmannen fikk han ingen ny sjanse.

Foto: Javad Parsa / NTB

Den norske veteranen sank ned på knærne etter 1–3-tapet i åttedelsfinalen. Han pekte mot flagget på brystet og takket publikum for støtten. Det runget med «Stig-André»-rop fra Jordal-publikummet.

– Selvfølgelig, når du har så mange mennesker i ryggen her i salen kunne man ønske at det hadde vart litt lenger.

– Du har hele Bryte-Norge på tribunen og ekstremt mange som har stilt opp for deg. Trenertea, forbund, familie og alt. Det er selvfølgelig vanskelig.

Kona: – Brutalt

– Det gikk ikke veien denne gangen. Det er hardt og brutalt. Nå er det over. Det er utrolig trist, sa Rosell Utne Berge til NRK.

Hun har reist verden rundt for å støtte ektemannen gjennom hans suksessrike karriere – med bronsemedaljen i Rio-OL i 2016 som høydepunkt. Til sammen er det blitt fem internasjonale medaljer – OL-bronse, VM-bronse og tre EM-sølv.

Hun hadde følge av sønnen Nicklas og Berges nærmeste støttespillere da hun fulgte ham i karrierens siste kamp.

– Det er synd at det er siste gang jeg skal heie på ham, sa hun med tårer i øynene.

Sommer-OL i Rio 2016

STØTTESPILLER: Rosell Utne Berge og Stig-André Berge etter at OL-bronsen ble sikret i Rio de Janeiro for fem år siden.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Fikk to VM-kamper

Stig-André Berge viste styrke da han snudde fra 0–3 til 3–3 i VMs første kamp mot armenske Hrachya Poghosyan. Mot ukraineren Lenur Temirov (31) måtte Norges bryteveteran gi tapt 1–3 i åttedelsfinalen.

– Stig er en legende, internasjonalt også. Alle respekterer Stig, Han har gjort gode resultater over en lang periode og slått de beste bryterne i verden. Alle syns han er en fin fyr. Han står høyt i den internasjonale bryteverden, sier landslagskompis Per Anders Kure i NRK-studio.

Sportsnyheter

UEFA Euro 2024 Qualifiers - Group H - Kazakhstan v Denmark

Hareide om Danmark-smell: – Et sjokk for danskene

Alt så ut til å gå mot en oppskriftsmessig seier for Danmark, men så kollapset gjestene fullstendig mot Kasakhstan.

Siste nytt

 • Antonio Conte ferdig som Tottenham-manager

  Den italienske trenerstjernen Antonio Conte er ferdig som trener i Premier League-klubben Tottenham.

  London-klubben bekrefter beslutningen om å avslutte samarbeidet med italieneren på sine nettsider søndag kveld.

  De opplyser videre at Contes assistenttrener Cristian Stellini skal lede laget ut sesongen. Tidligere Tottenham-spiller Ryan Mason skal være hans assistent.

  – Vi har ti kamper igjen av sesongen og kjemper for en mesterligaplass. Vi alle trenger å stå i dette sammen, sier styreleder Daniel Levy i en uttalelse.

  Conte ble ansatt som Tottenham-manager i november 2021. Han erstattet da Nuno Espírito Santo.

  Italieneren klarte aldri lede de liljehvite til det som ville vært et svært etterlengtet trofé. Det er han samtidig ikke alene om å ha slitt med. Tottenham har bare vunnet ett trofé de siste 20 årene.

  Etter at Tottenham spilte 3-3 hjemme mot tabelljumbo Southampton lørdag, serverte manager Conte en verbal kraftsalve av sjeldent merke mot både egne spillere og klubben.

  – Jeg ser mange selvopptatte spillere, og spillere som ikke vil hjelpe hverandre og spille med hjertet. Jeg er skikkelig opprørt, sa italieneren.

  London-klubben ligger i øyeblikket på fjerdeplass i Premier League. 17 poeng skiller opp til Arsenal på tabelltoppen. Ned til Newcastle på plassen bak er det fem poeng.

  Nylig røk klubben ut av Champions League etter å ha tapt over to kamper mot Milan. (NTB)

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Tottenham Hotspur
  Foto: PAUL CHILDS / Reuters
 • Ronaldo-dobbel i målshow

  Cristiano Ronaldo og Portugal fortsetter å vise god scoringsform i EM-kvalifiseringen. Søndag ble Luxembourg knust 6-0 på bortebane.

  Portugal har møtt de to av de dårligste lagene i pulja så langt (Liechtenstein og Luxembourg), men målteften er det ingenting å si på.

  Ronaldo scoret to mål i begge kampene som endte med solide seirer i favør portugiserne, og de har ikke sluppet inn mål. Roberto Martínez fått en flott start som portugisisk landslagssjef. Han var ferdig i Belgia etter et skuffende VM i Qatar like før jul. (NTB)

  Cristiano Ronaldo
  Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP
 • Northug mister NM-comebacket grunnet sykdom

  Petter Northug skulle etter planen gjøre comeback under NM på Tolga, men må melde avbud grunnet sykdom, melder Adresseavisen.

  – Petter er forkjølet og stiller ikke på lagsprinten i NM på onsdag. Strindheim stiller da med Håkon Skaanes og Even Northug, sier Morten Bostad til avisen.

  Bostad er ansvarlig for seniorløperne i Strindheim IL.

  I utgangspunktet skulle Northug gjøre NM-comeback på Tolga under lagsprinten for Strindheim. Det blir nå altså ikke noe av. (NTB)

  Tour de ski 2022/23
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste