Forbereder seg til et «slag om Norden»: – Gode nok til å slå Danmark

ALBERTVILLE/OSLO (NRK): Norges landslagstrener Christian Berge er så sikker på å møte Danmark i kvartfinalen at han begynte forberedelsene til å møte danskene allerede lørdag kveld.

Bjarte Myrhol jubler etter scoring

SEILER I MEDVIND: Bjarte Myrhol jubler etter scoring mot Makedonia.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Jeg begynner å forberede meg allerede i kveld på å møte Danmark, sa Berge like etter at Norge hadde slått Makedonia 34-24 fredag.

Landslagssjef Christian Berge

Landslagssjef Christian Berge er sikker på å møte Danmark.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Laget er dermed klart for en uhyre spennende kvartfinale tirsdag, der de møter enten regjerende OL-mester Danmark eller Ungarn, som spiller mot hverandre søndag i Albertville.

– Det blir Danmark, så det er bare å gjøre seg klar, sier Berge til NRK.

– Vil ta danskene

Espen Lie Hansen, som spiller for den danske klubben Midtjylland, ser gjerne at Norge får et møte med sine danske venner.

– Det hadde vært kult å møte Danmark. Jeg spiller til daglig i Danmark, så jeg vil gjerne ta danskene, sier han humørfylt.

Norges målvaktkomet Torbjørn Bergerud tilbringer i likhet med Hansen klubbtilværelsen i Danmark.

– Vinner vi (mot Danmark) blir det lettere å komme hjem til Danmark. Det hadde vært sinnsykt fett, sier keeperen.

Håvard Tvedten og Patrick Sten Rowlands

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Danmark er regjerende OL-mester, så det blir spennende og tøft. Sånn sett håper jeg mer på Ungarn, som på papiret er lettere motstand, legger han likevel til.

– Gode nok

NRKs håndballekspert Håvard Tvedten mener på sin side at Norge er gode nok til å slå både Ungarn og Danmark.

– Danmark er det beste laget på papiret, så det blir nok de (som møter Norge). Jeg kunne tenkt meg å være på tribunen når Norge knuser Danmark i en kvartfinale. Det må jeg innrømme, sier Tvedten, som mener det aldri har vært større muligheter for å oppleve Norge i en semifinale i et VM for menn.

– Kvartfinalen er en enkeltkamp. Vinn eller forsvinn. Paris eller hjem. Begge lagene som møtes vet hva det handler om, konstaterer NRKs ekspert.

– Aldri sett Norge så gode

Norges VM-spill gjør at danskene er bekymret før en mulig kvartfinaleduell i VM.

– Beste noen gang, sier rekordmann Lars Christiansen om Sander Sagosen og co. De var gode i dag (mot Makedonia), nordmennene. Det er alltid spesielt å spille kamper mellom Norge og Danmark. Jeg var selv med i en rekke av dem, sier Lars Christiansen til NTB.

Han scoret over 1500 landslagsmål i en lang og suksessrik karriere.

– Har du sett Norge så gode noen gang?

– Nei, de spiller flott håndball og er også veldig organiserte. De spiller med en stor entusiasme, flytter ballen godt og er glade ute på banen. Det blir åpenbart en tøff kamp for Danmark.

Keeper Torbjørn Bergerud spilte en strålende 1. omgang mot Makedonia.

– Det ser også ut som det er framgang på målvaktssiden i Norge, sier Christiansen.

Bilder fra TV 2

Siste nytt

 • Vindproblemer for telemarkskjørere

  Kraftig vind på Rjukan gjør at den klassiske konkurransen i VM foreløpig er utsatt til klokken 15. Det er også varslet at det kan bli aktuelt med ytterligere utsettelser. Det skal etter planen kjøres klassisk telemarkkjøring for både kvinner og menn.

  VM i Telemark
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Inter-supportere dømt til fengsel

  Seks Inter Milan-supportere er dømt til fengselsstraff etter voldelige sammenstøt med Napoli-tilhengere i desember 2018. Flere Napoli-supportere ble skadet og en 35 år gammel mann mistet livet. Inter-supporterne fikk dommer på 22 til 44 måneder.

  Napoli-supporter drept etter sammenstøt
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Fourcade står over Holmenkollen

  Martin Fourcade har satt punktum for sesongen og går derfor ikke kommende helgs verdenscuprenn i skiskyting i Holmenkollen. Det skriver sportsavisen L'Équipe. Fourcade hadde et skuffende VM i Östersund.

  Martin Fourcade i Östersund
  Foto: Jonathan Nackstrand / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal