Hopp til innhold

Bø-brødrene snur etter kritikk – reiser hjem

Selv om Johannes Thingnes Bø og storebror Tarjei har korona, var planen å sette seg på et fly med resten av verdenseliten. Nå har brødrene ombestemt seg.

Pressetreff med skiskytterne, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø

SKAL FLY: Brødrene Bø, her fotografert under VM tidligere i år, skal reise til Östersund i morgen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

– Jeg synes ikke det er greit.

Det sa en tydelig Benedikt Doll til NRK etter å ha hørt mandagens planer for det norske laget.

Benedikt Doll i Nove Mesto

STUSSER: Benedikt Doll.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

I helgen ble det kjent at Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø begge har testet positivt for korona i Nove Mesto, noe som ikke forhindret dem i å konkurrere.

Søndag unte duoen seg en hviledag, men landslagssjef Per Arne Botnan bekreftet at brødrene skulle reise videre til Östersund mandag, der verdenscupsirkuset fortsetter.

Reisemåte? Charterfly satt opp til utøverne av Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU), og det var det som fikk skiskytter Doll og flere til å reagere.

– Andre kan bli syke. Det er ingen hemmelighet. Hvis jeg hadde vært syk, hadde jeg kjørt bil. Jeg hadde ikke gått på flyet, sier skiskytteren.

Doll mente det var et egoistisk valg når det er åpenbart at andre kan bli syke.

Nå kan han ta det med ro.

Sent søndag kveld kom nemlig pressemeldingen fra Norges Skiskytterforbund og Per Arne Botnan, og der bekreftes det at Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø endrer på planene.

– Nå reiser de hjem med rutefly fra Praha og forbereder seg til sesongens avsluttende konkurranser i Östersund og Holmenkollen, på hjemmebane. De går tidligst skirenn søndag om én uke, forteller landslagssjef Per Arne Botnan.

Les også Gikk verdenscup etter positiv koronatest: – Jeg blir flau

Bø

Konkurrenter reagerte

Svenske Sebastian Samuelsson sa til NRK at han var glad for at han ikke skulle på samme fly som det norske laget. IBU har satt opp flere fly, og svensken skal på et annet enn sine norske rivaler.

– Jeg har ikke alle detaljer, men hvis de har symptomer og er syke, så er det ikke så kult at de entrer det flyet, sa han etter å ha gått Sverige inn til en andreplass på blandet stafett søndag.

Samuelsson sa at han stoler på at det norske laget tar gode valg, og at idrettsutøvere generelt er flinke til å holde avstand og vaske hender.

– Så hvis du skulle ha reist med samme fly som dem, så hadde du syntes at det var uproblematisk?

– Nei, ikke hvis de har korona, svarte han bestemt.

Det forstår skiskytterekspert Ola Lunde godt, som stemplet Bø-brødrenes opprinnelige planer som egoistiske.

Ola Lunde på standplass i Anterselva

SKISKYTTEREKSPERT: Ola Lunde.

Foto: Anders Boine Verstad / NRK

NRKs Lunde tror at de norske utøverne og lederne hadde reagert, dersom noen andre som gjorde noe tilsvarende.

– Hvis Sebastian Samuelsson og Martin Ponsiluoma hadde hatt positiv koronatest, og de skulle ha reist med charterfly, hva hadde Johannes og Tarjei sagt? Hadde Norge vært fornøyd med det? Det er mine spørsmål, sa eksperten.

Sportssjefen fyrer tilbake

Norges sportssjef sa til NRK i helgen at han ikke forstår seg ikke på kritikken. Han mener det er uproblematisk å ta med seg koronasmittede utøvere på flyet.

Per Arne Botnan

SPORTSSJEF: Per Arne Botnan

Foto: Roy Kenneth Sydnes Jacobsen / NRK

– Det er langt innafor. Våre leger sier at om bord på et fly er det sikreste stedet du kan være, for der byttes det ut luft hele tiden. Og vi sitter med munnbind på fly.

Men nå har skiskytterforbundet snudd, og i samråd med trener- og legeteam er det besluttet at de to skiskytterne drar til Norge etter helgens konkurranser i tsjekkiske Nove Mesto.

NRK har søndag kveld forsøkt å komme i kontakt med Botnan om den nye utviklingen, men han har foreløpig ikke svart på våre henvendelser.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Verstappen lekte med rivalene

  Max Verstappen bød aldri konkurrentene inn i seierskampen og vant Kinas Grand Prix i Formel 1 lørdag. Lewis Hamilton kjørte seg voldsomt opp.

  Verstappen tok karrierens 58. VM-seier da han kjørte inn til seier i helt overlegen stil. Nederlenderen lot seg ikke affisere av at feltet underveis ble samlet flere ganger som følge av at sikkerhetsbilen måtte på banen.

  McLaren-fører Lando Norris tok annenplassen søndag, mens Verstappen-lagkompis Sergio Perez fulgte deretter.

  (NTB)

  Max Verstappen
  Foto: GREG BAKER / AFP
 • Gnistrende Messi herjet i ny Inter Miami-seier

  Lionel Messi scoret to ganger og plusset på med en målgivende pasning da Inter Miami slo Nashville 3-1 i Major League Soccer lørdag.

  Seieren betyr at Miami-klubben, som har David Beckham på eiersiden, beholder plassen på toppen av tabellen i den østlige avdelingen i Major League Soccer.

  (NTB)

  MLS Nashville Miami Soccer
  Foto: Marta Lavandier / AP
 • Norsk MLS-proff reddet poeng i overtidsdrama

  Tomas Totland scoret sitt første mål i Major League Soccer da han ble redningsmann for St. Louis i 3-3-kampen mot Kansas City lørdag.

  Nærmere to av de tre tillagte minuttene var spilt da Totland kom alene med keeper på høyresiden og iskaldt satte inn utligningen. Jubelscenene som fulgte var elleville.

  Høyreback Totland signerte for MLS-klubben i desember i fjor. 24-åringen forlot da Häcken.

  (NTB)

  MLS DC United St Louis Soccer
  Foto: Jeff Roberson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal