Hopp til innhold

Gikk verdenscup etter positiv koronatest: – Jeg blir flau

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sikret dobbelt norsk i Nove Mesto. Det gjorde de begge etter positive koronatester.

Bø

VANT: Johannes Thingnes Bø vant i Nove Mesto. Men nå er han usikker på veien videre.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

– Vi er begge usikre. Vi vet ikke helt om vi har det eller ei, men både jeg og Johannes hadde en positiv test med en svak strek, sier Tarjei Bø til NRK.

– Vi vet ikke helt enda hva som skjer. Det var litt usikkerhet i dag tidlig. Jeg kjenner kroppen ikke er helt hundre. Jeg må hjem og ta en ny test, sier Thingnes Bø til TV 2, som omtalte saken først.

Han forteller til kanalen at han ikke kommer til å gå stafetten på søndag.

Det var etter løpet at de to brødrene røpet at de hadde testet positivt for korona i forkant.

– Jeg føler meg hundre prosent, men vi er spent på om vi har blitt smittet av Sturla (Holm Lægreid) tidligere i uken, sier Tarjei Bø til NRK.

– Blir flau

Sportssjef Per Arne Botnan opplyser til NRK at Thingnes Bø ikke følte seg bra etter løpet. Det bekrefter bror Bø.

– Han sa at det murret litt i kroppen. Jeg føler meg selv ganske bra. Det er vanskelig å si, av og til kan det være feil tester. Vi har følt oss bra under oppvarming og i løpet. Så får vi se om vi blir syke eller ikke, sier Tarjei Bø til NRK.

– Vi har prøvd å holde avstand til alle og jeg blir jo flau når jeg går rundt her. Man vil jo ikke være positiv og vandre rundt her. Derfor tenker jeg det er best at jeg kommer meg hjem i tilfelle jeg er positiv, og så får vi håpe at jeg ikke er det, sier Thingnes Bø til TV 2.

Czech Republic Biathlon World Cup

MUNNBIND: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø valgte å stå på pallen med munnbind. Her sammen med Martin Ponsiluoma som tok tredjeplassen.

Foto: Petr David Josek / AP

Botnan svarer selv følgende om vurderingen om å gå løpet:

– Det er vel en vurdering de gjør. Så klart vil vi ha en friske utøvere på start. Samtidig har jeg respekt for at de kjenner seg litt presset til å gå, når man ikke kan regne bort noen renn også videre, sier sportssjef Per Arne Botnan til NRK.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) forteller at det ikke finnes noen offisielle koronaregler for om man kan gå løp eller ikke.

– Vi bryr oss definitivt om det, men det er laget som må ta en vurdering, sier kommunikasjonssjef Christian Winckler til NRK og fortsetter:

– Korona har på en måte blitt et normalt helseproblem, men vi er veldig tydelig på at ingen skal risikere noen ting. Men det er laget som må ta en vurdering.

Czech Republic Biathlon World Cup

SUVEREN: Johannes Thingnes Bø.

Foto: Petr David Josek / AP

Forstår avgjørelsen

Selv med positiv test sikret Johannes Thingnes Bø sin 71. seier på øverste nivå på jaktstarten i Nove Mesto.

Med et forsprang på 30 sekunder for Thingnes Bø ble det nesten feige lag for konkurrentene og selv med to bom ble det en suveren seier for stryningen.

Tarjei Bø sikret dobbelt norsk, 34,6 sekunder bak sin bror. Bø hadde en bom mindre enn Thingnes Bø, men klarte ikke å holde følget i langrennssporet. Svenske Martin Ponsiluoma tok den siste pallplassen, drøye halvminuttet bak eldstebror Bø.

Johannes Thingnes Bø

JAKTER SAMMENLAGTSEIER: Johannes Thingnes Bø leder verdenscupen sammenlagt med 399 poeng ned til Sturla Holm Lægreid.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Sportssjef Botnan er ikke bekymret for at Bø-brødrene skal smitte andre skiskyttere, og sier at han skjønner vurderingen om å gå jaktstarten i Nove Mesto.

– Jeg har all respekt for at Johannes vil vinne totalcupen. Han har en sjanse å vinne i dag og gjør det, sier Botnan.

Vetle Sjåstad Christiansen måtte i fire strafferunder og ble nummer åtte. Endre Strømsheim og Johannes Dale endte på 13.- og 20.-plass.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Gnistrende Messi herjet i ny Inter Miami-seier

  Lionel Messi scoret to ganger og plusset på med en målgivende pasning da Inter Miami slo Nashville 3-1 i Major League Soccer lørdag.

  Seieren betyr at Miami-klubben, som har David Beckham på eiersiden, beholder plassen på toppen av tabellen i den østlige avdelingen i Major League Soccer.

  (NTB)

  MLS Nashville Miami Soccer
  Foto: Marta Lavandier / AP
 • Norsk MLS-proff reddet poeng i overtidsdrama

  Tomas Totland scoret sitt første mål i Major League Soccer da han ble redningsmann for St. Louis i 3-3-kampen mot Kansas City lørdag.

  Nærmere to av de tre tillagte minuttene var spilt da Totland kom alene med keeper på høyresiden og iskaldt satte inn utligningen. Jubelscenene som fulgte var elleville.

  Høyreback Totland signerte for MLS-klubben i desember i fjor. 24-åringen forlot da Häcken.

  (NTB)

  MLS DC United St Louis Soccer
  Foto: Jeff Roberson / AP
 • Warholm-rival sendte skremmeskudd i sesongåpningen

  Rai Benjamin skal forsøke å knuse Karsten Warholms drøm om et nytt OL-gull i Paris. Lørdag viste amerikaneren gryende form da han innledet sesongen på hjemmebane.

  Benjamin, som er regjerende olympiske sølvmedaljevinner på 400 meter hekk, løp 400 meter flatt under et nasjonalt stevne i USA lørdag. Han klokket inn til den solide tiden 44,42 sekunder.

  Benjamin, som skal utfordre Karsten Warholm under Paris-OL, vant enkelt. Tiden er kun tre hundredeler bak den norske rekorden til Håvard Bentdal Ingvaldsen på distansen.

  (NTB)

  Mt SAC Relays at Mt. San Antonio College in Walnut
  Foto: ETIENNE LAURENT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal