Hopp til innhold

Gikk verdenscup etter positiv koronatest: – Jeg blir flau

Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø sikret dobbelt norsk i Nove Mesto. Det gjorde de begge etter positive koronatester.

Bø

VANT: Johannes Thingnes Bø vant i Nove Mesto. Men nå er han usikker på veien videre.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

– Vi er begge usikre. Vi vet ikke helt om vi har det eller ei, men både jeg og Johannes hadde en positiv test med en svak strek, sier Tarjei Bø til NRK.

– Vi vet ikke helt enda hva som skjer. Det var litt usikkerhet i dag tidlig. Jeg kjenner kroppen ikke er helt hundre. Jeg må hjem og ta en ny test, sier Thingnes Bø til TV 2, som omtalte saken først.

Han forteller til kanalen at han ikke kommer til å gå stafetten på søndag.

Det var etter løpet at de to brødrene røpet at de hadde testet positivt for korona i forkant.

– Jeg føler meg hundre prosent, men vi er spent på om vi har blitt smittet av Sturla (Holm Lægreid) tidligere i uken, sier Tarjei Bø til NRK.

– Blir flau

Sportssjef Per Arne Botnan opplyser til NRK at Thingnes Bø ikke følte seg bra etter løpet. Det bekrefter bror Bø.

– Han sa at det murret litt i kroppen. Jeg føler meg selv ganske bra. Det er vanskelig å si, av og til kan det være feil tester. Vi har følt oss bra under oppvarming og i løpet. Så får vi se om vi blir syke eller ikke, sier Tarjei Bø til NRK.

– Vi har prøvd å holde avstand til alle og jeg blir jo flau når jeg går rundt her. Man vil jo ikke være positiv og vandre rundt her. Derfor tenker jeg det er best at jeg kommer meg hjem i tilfelle jeg er positiv, og så får vi håpe at jeg ikke er det, sier Thingnes Bø til TV 2.

Czech Republic Biathlon World Cup

MUNNBIND: Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø valgte å stå på pallen med munnbind. Her sammen med Martin Ponsiluoma som tok tredjeplassen.

Foto: Petr David Josek / AP

Botnan svarer selv følgende om vurderingen om å gå løpet:

– Det er vel en vurdering de gjør. Så klart vil vi ha en friske utøvere på start. Samtidig har jeg respekt for at de kjenner seg litt presset til å gå, når man ikke kan regne bort noen renn også videre, sier sportssjef Per Arne Botnan til NRK.

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) forteller at det ikke finnes noen offisielle koronaregler for om man kan gå løp eller ikke.

– Vi bryr oss definitivt om det, men det er laget som må ta en vurdering, sier kommunikasjonssjef Christian Winckler til NRK og fortsetter:

– Korona har på en måte blitt et normalt helseproblem, men vi er veldig tydelig på at ingen skal risikere noen ting. Men det er laget som må ta en vurdering.

Czech Republic Biathlon World Cup

SUVEREN: Johannes Thingnes Bø.

Foto: Petr David Josek / AP

Forstår avgjørelsen

Selv med positiv test sikret Johannes Thingnes Bø sin 71. seier på øverste nivå på jaktstarten i Nove Mesto.

Med et forsprang på 30 sekunder for Thingnes Bø ble det nesten feige lag for konkurrentene og selv med to bom ble det en suveren seier for stryningen.

Tarjei Bø sikret dobbelt norsk, 34,6 sekunder bak sin bror. Bø hadde en bom mindre enn Thingnes Bø, men klarte ikke å holde følget i langrennssporet. Svenske Martin Ponsiluoma tok den siste pallplassen, drøye halvminuttet bak eldstebror Bø.

Johannes Thingnes Bø

JAKTER SAMMENLAGTSEIER: Johannes Thingnes Bø leder verdenscupen sammenlagt med 399 poeng ned til Sturla Holm Lægreid.

Foto: MICHAL CIZEK / AFP

Sportssjef Botnan er ikke bekymret for at Bø-brødrene skal smitte andre skiskyttere, og sier at han skjønner vurderingen om å gå jaktstarten i Nove Mesto.

– Jeg har all respekt for at Johannes vil vinne totalcupen. Han har en sjanse å vinne i dag og gjør det, sier Botnan.

Vetle Sjåstad Christiansen måtte i fire strafferunder og ble nummer åtte. Endre Strømsheim og Johannes Dale endte på 13.- og 20.-plass.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal