NRK Meny
Normal

Bendtner gir seg selv feire-nekt etter VM-bragden

Nicklas Bendtner kom inn for Danmark og scoret på straffe da VM-billetten ble sikret. Nå skal han rett til Trondheim for å motta gullmedaljer med Rosenborg.

SOCCER-WORLDCUP-IRL-DNK/

FESTKVELD: Nicklas Bendtner fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5–1 over Irland.

Foto: CLODAGH KILCOYNE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det blir ingen feiring på meg. Jeg skal huske hvor gøy dette var, og de andre får feire, men jeg skal fly hjem i morgen tidlig. Det blir jo en fest å fly hjem med de andre også, sier Nicklas Bendtner i et intervju vist på MAX.

For søndag spiller Rosenborg sin siste hjemmekamp, mot Viking. De skal få gullmedaljene på Lerkendal. RBK-spissen er for øyeblikket toppscorer i eliteserien og tidligere tirsdag ble det kjent at han kjemper for å bli årets spiller.

Fikk straffen av Eriksen

29-åringen kom inn for Danmark i det 84. minutt da stillingen allerede var 4–1 over Irland. Fem minutter senere fikk gjestene straffe. De er det kampens store spiller, Christian Eriksen, som pleier å ta.

Men Tottenham-profilen ga Bendtner æren av å fastsette sluttresultatet i Dublin.

– Alle spillerne ga alt. Ingen skulle få ta fra oss dette. Vi kjemper hardt, sier Bendtner, som forteller at han ikke var i tvil hvor han skulle sette straffesparket.

Hardt, høyt og til høyre for keeper. Rett i nettet.

Likevel er det – naturlig nok – en annen spiller han trekker frem etter at VM-billetten er sikret. Spilleren han selv, ifølge DR, takket etter å ha fått ta straffesparket.

– Christian (Eriksen) gjør en enorm prestasjon, og spiller sin beste landskamp etter min mening, sier Bendtner.

FBL-WC-2018-QUALIFIER-IRL-DEN

FEIRING: Nicklas Bendtner, Nicolai Jørgensen og Åge Hareide jubler etter at VM-plassen er sikret.

Foto: PAUL FAITH / AFP

– Vanskelig å beskrive

Da kampen var over var det elleville jubelscener på gresset i den irske hovedstaden. De danske spillerne kastet seg over hverandre, før de kastet trener Åge Hareide i været.

Nordmannen var mest opptatt av å hylle laginnsatsen.

– Det er vanskelig å beskrive denne reisen. Man må nesten være der selv, for man er i en boble. Vi har ikke tapt siden 2016, og dette er en fantastisk gjeng å jobbe med. Det mentale er det mest imponerende. De er både sterke og rolige, skryter Hareide til MAX etter kampen.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag