NRK Meny
Normal

Bendtner gir seg selv feire-nekt etter VM-bragden

Nicklas Bendtner kom inn for Danmark og scoret på straffe da VM-billetten ble sikret. Nå skal han rett til Trondheim for å motta gullmedaljer med Rosenborg.

SOCCER-WORLDCUP-IRL-DNK/

FESTKVELD: Nicklas Bendtner fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 5–1 over Irland.

Foto: CLODAGH KILCOYNE / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det blir ingen feiring på meg. Jeg skal huske hvor gøy dette var, og de andre får feire, men jeg skal fly hjem i morgen tidlig. Det blir jo en fest å fly hjem med de andre også, sier Nicklas Bendtner i et intervju vist på MAX.

For søndag spiller Rosenborg sin siste hjemmekamp, mot Viking. De skal få gullmedaljene på Lerkendal. RBK-spissen er for øyeblikket toppscorer i eliteserien og tidligere tirsdag ble det kjent at han kjemper for å bli årets spiller.

Fikk straffen av Eriksen

29-åringen kom inn for Danmark i det 84. minutt da stillingen allerede var 4–1 over Irland. Fem minutter senere fikk gjestene straffe. De er det kampens store spiller, Christian Eriksen, som pleier å ta.

Men Tottenham-profilen ga Bendtner æren av å fastsette sluttresultatet i Dublin.

– Alle spillerne ga alt. Ingen skulle få ta fra oss dette. Vi kjemper hardt, sier Bendtner, som forteller at han ikke var i tvil hvor han skulle sette straffesparket.

Hardt, høyt og til høyre for keeper. Rett i nettet.

Likevel er det – naturlig nok – en annen spiller han trekker frem etter at VM-billetten er sikret. Spilleren han selv, ifølge DR, takket etter å ha fått ta straffesparket.

– Christian (Eriksen) gjør en enorm prestasjon, og spiller sin beste landskamp etter min mening, sier Bendtner.

FBL-WC-2018-QUALIFIER-IRL-DEN

FEIRING: Nicklas Bendtner, Nicolai Jørgensen og Åge Hareide jubler etter at VM-plassen er sikret.

Foto: PAUL FAITH / AFP

– Vanskelig å beskrive

Da kampen var over var det elleville jubelscener på gresset i den irske hovedstaden. De danske spillerne kastet seg over hverandre, før de kastet trener Åge Hareide i været.

Nordmannen var mest opptatt av å hylle laginnsatsen.

– Det er vanskelig å beskrive denne reisen. Man må nesten være der selv, for man er i en boble. Vi har ikke tapt siden 2016, og dette er en fantastisk gjeng å jobbe med. Det mentale er det mest imponerende. De er både sterke og rolige, skryter Hareide til MAX etter kampen.

Siste nytt

 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

 • Stiller for sin sjette periode

  Gian Franco Kasper (73) stiller til val som FIS-president for sin sjette periode neste år, melder insidethegames.biz. Kasper har leia FIS sidan 1998.

  Det internasjonale skiforbundet har berre hatt fire presidentar sidan opprettinga i 1924.

  Gian-Franco Kasper
  Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal