Bekrefter Chelsea-bud på brennhet Reiten

NRK får bekreftet at Guro Reiten (24) er nær en overgang til utlandet og at Chelsea er nærmest å sikre seg den norske juvelen.

Reiten

CHELSEA-AKTUELL: LSKs scoringsmaskin, Guro Reiten, blir trolig solgt i løpet av sommeren. Foreløpig er Chelsea den heteste kandidaten til å sikre seg den norske teknikeren.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Det er LSK Kvinners trener Hege Riise som bekrefter Chelsea-budet overfor NRK.

Reiten har lenge vært blant de heteste spillerne på overgangsmarkedet, og det er flere storklubber som har vist interesse for Toppseriens soleklare toppscorer (12 mål).

– VM er fokuset

Da NRK var i kontakt med Reitens agent for en uke siden, fortalte han at en overgang til utlandet kan være aktuelt allerede før VM. Det har ennå ikke skjedd, og Riise forteller at hun trolig ikke forsvinner før etter mesterskapet i Frankrike som starter 7. juni.

Gjør hun det bra der, vil også markedsprisen hennes stige.

AFP_1G03DN

NY LAGVENNINNE?: Maren Mjelde (t.v.) i duell med Lyons Ada Hegerberg i mesterligasemifinalen. Mjelde kan snart bli lagvenninne med Guro Reiten.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Etter LSKs 3-1-seier over Sandviken forrige helg, utelukket hun ikke en overgang i sommer, selv om hun ikke ønsket å utdype.

– Jeg vet ikke helt ennå. Det er ingenting som er klart og ingenting som er sikkert. Jeg skal spille VM og det er det som er fokuset mitt, så får vi se.

Hun har også fortalt at hun har kjent på et stort press utenfra om å forlate LSK og Toppserien til fordel for en større, utenlandsk klubb.

– Men det må være noe jeg har lyst til, ikke noe alle andre tenker at jeg skal gjøre, sa hun for to uker siden.

NRK har ikke klart å få Reiten i tale fredag.

Kan få norske lagvenninner

Om det blir en overgang til engelske Chelsea, vil Reiten bli lagvenninne med landslagskollegaene Maren Mjelde og Maria Thorisdottir.

Blåtrøyene endte på en noe skuffende tredjeplass i Premier League i år, men tok seg riktignok helt til semifinalen i mesterligaen.

Der måtte de se seg slått ut av Lyon, som til slutt vant hele turneringen for fjerde året på rad.

Siste nytt

 • VAR-annullert King-mål

  Bournemouth tok sin aller første bortesiger mot Southampton med 3-1 i sørkyst-derbyet i Premier League fredag kveld, og kleiv opp til ein sterk tredjeplass på tabellen.

  Joshua King kom ikkje på scoringslista. Han avslutta eit angrep med å setje ballen i mål, men var hårfint offside. King rakk å juble, men det var før dommaren konsulterte VAR og annullerte.

  Då leia allereie Bornemouth 1-0 etter scoring av Nathan Aké. Like før pause sette Harry Wilson inn 2-0. James Ward-Prowse reduserte på straffe, og Southampton pressa for utlikning det meste av andre omgang, men lykkast ikkje.

  I staden utnytta Callum Wilson ein gigatabbe av Bournemouth-keeper Angus Gunn og kunne trille inn 3-1 fire minutt på overtid.

  Joshua King
  Foto: Tony O'brien / Reuters
 • Norges gruppemotstander straffes

  EM-kvalifiseringsmøtet mellom Romania og Norge skal spilles for tomme tribuner. Romania straffes hardt av UEFA for supporternes oppførsel i tidligere kamper, det melder NTB. Bakgrunnen for straffen var supporternes oppførsel i kampene mot Spania og Malta, hvor kampen ble utsatt i ett minutt på grunn av at det ble kastet fyrverkeri inn på banen. Det rumenske fotballforbundet har i tillegg fått en bot på 83.000 euro, tilsvarende cirka 820.000 kroner. Romania og Norge møtes i Bucuresti 15. oktober. Norge trenger trolig seier dersom det skal være et reelt håp om å gå videre fra sin EM-kvalifiseringsgruppe.

  Fotball EM-kvalifisering menn Norge - Romania 2-2
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Hovland med eagle og tetkamp

  Med fire slag under par i dag og seks under par totalt er Viktor Hovland førebels nummer 8 etter to rundar av PGA Championship på europatouren i Wentworth i England.

  Hovland hadde ein eagle (to under par) og fire birdiar (eitt under par), men også tre bogeyar (eitt over par) fredag.

  Engelske Justin Rose og svenske Henrik Stenson leier med ni under par.

  Turneringa blir avslutta søndag, og er ei av fire europeiske turneringar som Hovland må delta i for å vere aktuell for Europas lag til Ryder Cup neste år.

  Viktor Hovland
  Foto: Carl Andreas Wold / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal