Hopp til innhold

Beitosprinten er avlyst

Lite snø gjør at Beitosprinten, som markerer den nasjonale åpningen av årets langrennssesong om halvannen uke, er avlyst.

Video Sesongåpning på Beito avlyst

Sesongåpning på Beito avlyst

Dermed spøker det også for V-cuprennet på Beitostølen helgen etter.

– Værprognosene for V-cupen ser også særdeles dyster ut, sier Terje Lund, arrangementsansvarlig i Norges skiforbund (NSF) til NRK.

Terje Lund

Arrangementsansvarlig i NSF, Terje Lund.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Det skal være en ny befaring i forkant av V-cuprennet i neste uke, men for øyeblikket er det bare bare én løypetrasé det er nok snø i til å gå på ski, men denne er for kort og for smal.

– Det ser ikke lovende ut. Norge har aldri avlyst verdenscuprenn på hjemmebane på grunn av snøforholdene. Det er veldig bittert dersom vi må gjøre det, sier Lund.

Østersund

Dersom Norge ikke kan gjennomføre V-cuprennet neste helg går rettigheten til arrangementet tilbake til FIS, som dermed vil fordele det på andre arrangører.

Etter det NRK erfarer er Østersund i øyeblikket det heteste alternativet og kandidaten til å ta over V-cuprennet.

I Østersund er det nå tre kilometer løype og de kan legge tre løypekilometer til med sine 50.000 kubbikkmeter med snø som ligger klar under presenning fra sist vinter.

– Hvorfor tar ikke Norge vare på snø?

– Det er noe vi skal sette oss ned på og se på straks. Når svenskene klarer det må vi se på slike alternativer vi har. Vi taper penger på avlyse, sier Lund.

– Veldig surt

Beitostølen

Lite snø på Beitostølen onsdag ettermiddag.

Foto: beitostolen.com

Ifølge Erik Østli i Øystre Slidre Idrettslag har Beitostølen investert 40 millioner kroner i ny stadion.

Dersom de må avlyse både Beitosprinten og V-cupåpningen mister de også 20 millioner kroner i inntekter.

– Veldig surt og veldig sårt for Beitostølen, sier Østli.

Sliter med snøen

Det er ikke bare Beitostølen som sliter med snømangel nå når langrennssesongen er like om hjørnet. Også de andre nordiske landene drømmer om snø og kulde.

Førstkommende søndag skulle det gå et FIS-renn i Enare i Finland, men rennet er avlyst, melder langrenn.com.

– Temperaturen i Lapland har lenge vært for høy og vi har ikke nok snø, sier Kari Kyrö til langrenn.com.

FIS-rennet Saariselälla 6. november er dermed avlyst.

Om ti dager skal den svenske nasjonale åpningen av skisesongen gå i Bruksvallarna, men mildværet er også en spore til bekymring der.

sine nettsider skriver skistedet at de har 2,5 kilometer med kunstsnø, men de trenger ytterligere 500 meter snø for å få til en god løype.

Siste nytt

 • Inter-trener om Haaland: – Vi har planlagt noe

  Erling Braut Haaland er blant spillerne Inter må stoppe lørdag, hvis de skal vinne finalen i Mesterligaen. Ifølge Inter-trener Simone Inzaghi er det italienske laget godt forberedt på hva som kommer.

  – Vi vet hvor sterk Haaland er. Vi har planlagt noe for å holde ham i ro, selv om hele Inter må være god til å begrense ham og hele laget deres. De forsvarer seg bra, de angriper bra. Vi skal forsøke å spille vår fotball, sier Inzaghi på en pressekonferanse fredag.

  Champions League - Final - Manchester City Media Day
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Uno-X-duo klatret i sammendraget

  Det norske profflaget Uno-X kom seg ikke med i bruddet på den sjette etappen i Critérium du Dauphiné. Dermed startet de en lengre jakt på bruddet, men til slutt var det de tre bruddrytterne Georg Zimmermann, Mathieu Burgaudeau og Jonathan Castroviejo som gjorde opp om seieren.

  Av dem var Zimmermann sterkest, mens en gruppe på 19 ryttere fulgte bak de tre. Der satt både Tobias Halland Johannessen og Torstein Træen og de to Uno-X-rytterne klatret henholdsvis to og tre plasser i sammendraget, til 10. og 13. plass.

  Johannessen ble også nummer ti i rittet i fjor. Da vant han også ungdomstrøya i rittet. Før de siste to etappene er han to sekunder bak Mikkel Bjerg i ungdomskonkurransen.

  Det er en annen danske, Jonas Vingegaard, som leder sammenlagt etter seks av åtte etapper.

  Tobias Halland Johannessen
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Holmgren Pedersen melder forfall

  Marcus Holmgren Pedersen melder forfall til den kommende landslagssamlingen.

  Backen sliter med en skade. Ifølge NFF var det tatt høyde for forfallet allerede da landslagsuttaket ble presentert på tirsdag. Derfor hentes det ikke inn en erstatter.

  Norge møter Skottland 17. juni på Ullevaal. Kypros venter på samme arena tre dager senere.

  Landskampene blir svært viktige for Ståle Solbakkens menn. Skottland topper gruppa foran Spania, med Norge på 3. plass. Bare de to beste går til EM 2024.

  Fotball, trening med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste