Beitostølen-avlysning kan svekke Østensens landslagsmuligheter

Dersom det ikke begynner å lave ned snø på Beitostølen, kan en avlysning frata utøvere som banker på landslagsdøren muligheten til å vise seg frem.

Simen Østensen

Fossum-løperen Simen Østensen vil delta i sesongens Tour de Ski. Da bør han få vist seg frem i flere v-cuprenn.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Neste helgs nasjonale åpning på Beitostølen blir etter all sannsynlighet avlyst.

Dersom det blir avlysning kan det være dårlig nytt for blant annet Simen Østensen.

Jann Post

NRKs langrennsekspert Jann Post sier Beitostølen-avlysning kan gå utover utøverne som banker på landslagsdøren.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Han har som mål å havne på pallen i vinterens viktigste konkurranse, nemlig Tour de Ski.

– Først og fremst vil det gå utover løperne som ikke er på landslaget som mister en mulighet å vise seg frem, og den som er nærmest landslaget nå er Simen Østensen, sier NRKs langrennsekspert Jann Post.

Færre plasser

Dersom verdenscupåpningen på Beitostølen helgen etter (19. og 20.) går etter planen, vil trolig Østensen få muligheten til å delta i verdenscuprennene i finske Kuusamo.

Men blir også den åpningen stoppet av mildvær, får Norge færre plasser i Finland.

– Da blir normalt landslagsutøverne prioritert, sier Post.

– Ugunstig

Nils Marius Otterstad

Østensen manager håper 27-åringen får muligheten til å vise seg frem for landslagsledelsen under verdenscupåpningen.

Foto: Scanpix

Fossum-løperens manager i privatlaget Team Xtra personell håper på et brått værskifte slik at 27-åringen får muligheten til å vise seg frem for landslagsledelsen.

– Dersom begge rennene blir avlyst er det en kjedelig situasjon, sier team-manager Nils Marius Otterstad til NRK.no

Østensen trenger nemlig å delta i flest mulig v-cuprenn for å kvalifisere seg til Tour de Ski hvor han tok tredjeplassen i 2006/2007-sesongen.

– Det er selvfølgelig ikke gunstig dersom Østensen ikke får muligheter til å vise seg frem før Tour de Ski, som er et av hans store mål denne sesongen, forteller Otterstad.

Drar til Sverige

Simen Østensen

Østensen trenger flest mulig v-cupdeltakelser for å få muligheten til å kopiere bragden i Tour de Ski fra 06/07-sesongen.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Han svartmaler likevel ikke situasjonen for Fossum-løperen dersom verdenscupåpningen på Beitostølen går dunken.

– Jeg opplever at vi har en god dialog med landslaget, og har prøvd å være proaktive overfor dem. De har god innsikt i forberedelsene våre, forklarer team-manageren.

Nå drar Østensen sammen med privatlaget til den svenske, nasjonale åpningen.

– Han stiller opp på alle renn for å gå fortest mulig, så han vil hele tiden få god trening også utenfor vanlige v-cuprenn, sier Otterstad.

– Men et av målene til Østensen denne sesongen er at han skal delta i mest mulig world-cup-renn, og vi har tro på målene han har satt seg, sier han.

Siste nytt

 • Første seier på over tre år

  Mark Cavendish spurtet ned Jasper Philipsen og vant den andre etappen av Tour of Turkey. Dermed tok briten sin første seier på over tre år, og viste takter av gammelt slag.

  35-åringen som står med blant annet 30 etappeseire i Tour de France, har slitt de siste årene med sykdom og skade, og hans forrige seier kom under etapperittet Dubai Tour i februar i 2018.

  Før sesongen signerte han for det belgiske laget Deceuninck-Quick Step, laget han syklet for i perioden fra 2013 til og med 2015.

  Også det norske profflaget Uno-X Pro Cycling er med i det tyrkiske etapperittet. Kristoffer Halvorsen ble nummer to på søndagens åpningsetappe, og Søren Wærenskjold passerte som nummer ti over målstreken på mandagens etappe.

  Cavendish
  Foto: David Stockman / AFP
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal