NRK Meny
Normal

Beinhard sisteuke

Tre avgjørende etapper gjenstår i Spania Rundt. To fjelletapper og en tempoetappe.

Vincenzo Nibali

Vincenzo Nibali som leder Spania Rundt blir utfordret av Joaquin Rodriguez og Exequiel Mosquera på den første fjell-etappen.

Foto: JAIME REINA / Afp

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Den første fjelletappen kommer i dag. Den har tre solide klatringer på de siste 90 km og avsluttes med "top-finish".

Totalt er det 28 km klatring med en gjennomsnittlig stigningsprosent på over 8%. Rodgriguez og Mosquera som ligger nærmest lederen Nibali, må angripe. Leder-trøya kan skifte eier.

Bedre tempokjører

Tempoetappen på 46 flate km kommer onsdag etter hviledag. Nibali er nok en langt bedre tempokjører enn både Rodriguez og Mosquera. Og har han mistet ledertrøya på mandag, kan han ta den tilbake på onsdag.

Siste store utfordring kommer på lørdag. Den byr på nok en "top-finish". Men før de kommer til den avsluttende klatringen har de tidligere på etappen klatret 20 km med et snitt på ca. 7%.

Og finalen på etappen byr på 21.6 km oppover med et snitt på 6.2 %. Det har vært sterk kjøring og mye dramatikk i Spania Rundt og det vil komme mer.

Siste nytt

 • Italia vinner i Norges gruppe

  Italia slo Finland 1–0 i Norges gruppe i G19-EM. Det norske u-landslaget i fotball, tapte 1–3 tidligere i dag mot Portugal. Dermed blir kampen mellom de to nordiske lagene helt avgjørende for begge. Finland-Norge spilles på søndag.

 • Irans kvinner får se fotball

  Irans president Hassan Rouhani har fjernet forbudet som nekter kvinner å gå på fotballkamper i landet, melder nyhetsbyrået ISNA.

  Forbudet har vart siden den islamske revolusjonen i 1979.

  Vokterrådet har tidligere avslått forslag om fjerningen av forbudet.

  Iranske kvinner ser fotball
  Foto: STRINGER / AFP
 • FCK opna med tap

  Ståle Solbakkens FC København tapte 1-2 for Horsens heime i Parken i den danske serieopninga. Horsens leia 2-0 før Rasmus Falk reduserte fem minutt før slutt.

  Det er Horsens' første bortesiger over FCK i serien, etter 11 tap og ein uavgjort tidlegare.

  Ståle Solbakken
  Foto: Mads Claus Rasmussen / Scanpix Denmark / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal