Hopp til innhold

Bayern-sjefen fullroser Haaland: – Ekstraordinært

Den nye Bayern München-treneren Julian Nagelsmann lot seg begeistre av Erling Braut Haalands herjinger i helga. Nå har han selv en plan for å stoppe nordmannen.

Haaland

SVEVER HØYT: Erling Braut Haaland ser ut til å ha tatt ytterligere steg denne sesongen.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Nagelsmann ble naturligvis spurt om Erling Braut Haaland i forkant av tirsdagens supercupfinale mellom de to største lagene i Tyskland.

For nordmannen fortsatte der han slapp forrige sesong i serieåpningen mot Frankfurt, da det ble tre målgivende og to mål.

– Det er ekstraordinært det han driver med, sier Nagelsmann på pressekonferansen før storkampen.

Slik skal de stoppe ham

Heldigvis for den unge Bayern-treneren har han også en spiss i verdensklasse. Robert Lewandowski satte scoringsrekord i Bundesliga forrige sesong og er regnet som verdens beste spiss per dags dato.

Julian Nagelsmann

IMPONERT: Julian Nagelsmann roser Haalands prestasjoner.

Foto: Christof Stache / AFP

Han ser likheter mellom de to stjernespissene, men det er én vesentlig faktor som skliller dem, ifølge Nagelsmann.

– Haaland har ikke vært i Bundesliga så veldig lenge. Lewandowski har vist at han er verdensklasse over flere sesonger i flere klubber. Det er en veldig viktig forskjell, sier treneren, ifølge tyske Kicker.

Samtidig trekker Nagelsmann frem hvor mye Haaland har bøttet inn på kort tid i gult og svart. Måltrusselen er en åpenbar likhet.

Robert Lewandowski

SAMMENLIKNES: Robert Lewandowski er fortsatt kongen av Bundesliga, men blir pustet i nakken av Haaland.

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Derfor er han ikke i tvil om at hvem som er mannen å stoppe når han skal jakte sitt første trofé med Bayern München.

– Han må ikke få plass til å løpe, fordi han har en enorm fysikk og hurtighet, sier Nagelsmann og sikter til at Haaland ble målt til en toppfart på hele 35,9 kilometer i timen i helga – raskest i hele Bundesliga.

Og han virker å ha en detaljert plan for hvordan de faktisk skal hindre Haaland i å score i sin tredje kamp på rad.

– Vi må stå veldig tett for å hindre ham rom. Så må vi være gode i gjenvinningspresset for slik at Dortmund ikke får slått ballen hurtig opp til ham. Vi kommer ikke til å klare å forhindre det helt, men vi har også den beste keeperen i verden, sier Nagelsmann.

Manuel Neuer er nå inne i sin ellevte sesong i Bayern München.

– En gavepakke

Julian Nagelsmann er langt fra den eneste som har latt seg imponere av Haaland i sesonginnledningen.

– Haaland gjør at Dortmund kan bli en veldig stor konkurrent for Bayern München og RB Leipzig om seriemesterskapet. Han bringer det vinnende genet til Dortmund som tidligere har manglet det, sa Sky-ekspert og den tyske fotballegenden Lothar Matthäus etter lørdagens kamp mot Frankfurt.

En av dem som scoret etter pasning fra Haaland, var Marco Reus.

Dortmund-kapteinen kunne ikke få understreket nok hvor viktig nordmannen er for laget.

– Haaland er en gavepakke, det må sies. Vi trenger han virkelig. Du må alltid være forsiktig så du ikke roser han for høyt, sa Reus om sin norske lagkamerat.

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Casemiro utvist - Manchester United vant likevel

  Manchester United hadde full kontroll, fikk Casemiro utvist og måtte kjempe med nebb og klør. Men de sto løpet ut og slo Crystal Palace 2-1.

  Det ble en intens avslutning på oppgjøret på Old Trafford. På stillingen 2-0 etter scoringer fra Bruno Fernandes og Manchester United oppsto det fullstendig kaos da Jeffrey Schlupp kroppstaklet Antony ut av banen. Da fyrte flere spillere på alle sylindere og videodommerne plukket opp bilder av Casemiro som så ut til å ta et kvelertak på Will Hughes. Han fikk direkte rødt for det.

  Like etter reduserte Schlupp for gjestene, som deretter presset på for utligningen. Den kom imidlertid aldri, Manchester United sto imot og vant oppgjøret 2-1.

  Det var de røde djevlenes 13. strake hjemmeseier i alle turneringer.

  Dermed klatrer Erik ten Hags menn forbi Newcastle på tabellen. De skal for øvrig i aksjon mot West Ham klokken 18.30 lørdag.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Granerud tok sin tredje strake verdenscupseier

  Halvor Egner Granerud sikret sin tredje strake verdenscupseier med to kjempehopp i storbakken i tyske Willingen lørdag.

  – Begge hoppene var utrolige. Jeg justerte meg ikke med en finger engang. Det var et av mine beste renn i karrieren, sa Granerud til arrangøren.

  Granerud har vist kjempeform etter jul og tok lørdag sin 21. seier i verdenscupen. Med to svev på 149,5 og 138 meter slo Asker-hopperen slovenske Anze Lanisek i kampen om seieren.

  Johann André Forfang hoppet godt med svev på 134 og 135 meter. Tromsøværingen endte på 7.-plass etter å ha hoppet seg opp mange plasser i finaleomgangen.

  Resten av de norske hopperne fikk det ikke til å stemme. Bendik Jakobsen Heggli ble nummer 21, mens Marius Lindvik og Daniel-André Tande, Fredrik Villumstad og Kristoffer Eriksen Sunndal røk ut i 1. omgang. (NRK/NTB)

  Halvor Egner Granerud
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Haller scoret sitt første etter kreftsykdommen

  Sebastian Haller scoret sitt første mål etter å ha kjempet seg tilbake fra testikkelkreft-diagnosen han fikk i fjor sommer.

  Passende nok kom scoringen på verdens kreftdag som markeres 4. februar.

  Haller scoret det tredje målet i Borussia Dortmunds 5-1-seier over Freiburg.

  Den ivorianske spissen ble hentet fra Ajax i fjor sommer og skulle være Erling Braut Haalands erstatter. Kreftdiagnosen gjorde imidlertid at han ikke fikk sin første kamp før for bare noen uker siden.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v SC Freiburg
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste