Bayern-sjefen fullroser Haaland: – Ekstraordinært

Den nye Bayern München-treneren Julian Nagelsmann lot seg begeistre av Erling Braut Haalands herjinger i helga. Nå har han selv en plan for å stoppe nordmannen.

Haaland

SVEVER HØYT: Erling Braut Haaland ser ut til å ha tatt ytterligere steg denne sesongen.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Nagelsmann ble naturligvis spurt om Erling Braut Haaland i forkant av tirsdagens supercupfinale mellom de to største lagene i Tyskland.

For nordmannen fortsatte der han slapp forrige sesong i serieåpningen mot Frankfurt, da det ble tre målgivende og to mål.

– Det er ekstraordinært det han driver med, sier Nagelsmann på pressekonferansen før storkampen.

Slik skal de stoppe ham

Heldigvis for den unge Bayern-treneren har han også en spiss i verdensklasse. Robert Lewandowski satte scoringsrekord i Bundesliga forrige sesong og er regnet som verdens beste spiss per dags dato.

Julian Nagelsmann

IMPONERT: Julian Nagelsmann roser Haalands prestasjoner.

Foto: Christof Stache / AFP

Han ser likheter mellom de to stjernespissene, men det er én vesentlig faktor som skliller dem, ifølge Nagelsmann.

– Haaland har ikke vært i Bundesliga så veldig lenge. Lewandowski har vist at han er verdensklasse over flere sesonger i flere klubber. Det er en veldig viktig forskjell, sier treneren, ifølge tyske Kicker.

Samtidig trekker Nagelsmann frem hvor mye Haaland har bøttet inn på kort tid i gult og svart. Måltrusselen er en åpenbar likhet.

Bundesliga - Borussia Moenchengladbach v Bayern Munich

SAMMENLIKNES: Robert Lewandowski er fortsatt kongen av Bundesliga, men blir pustet i nakken av Haaland.

Foto: Wolfgang Rattay / Reuters

Derfor er han ikke i tvil om at hvem som er mannen å stoppe når han skal jakte sitt første trofé med Bayern München.

– Han må ikke få plass til å løpe, fordi han har en enorm fysikk og hurtighet, sier Nagelsmann og sikter til at Haaland ble målt til en toppfart på hele 35,9 kilometer i timen i helga – raskest i hele Bundesliga.

Og han virker å ha en detaljert plan for hvordan de faktisk skal hindre Haaland i å score i sin tredje kamp på rad.

– Vi må stå veldig tett for å hindre ham rom. Så må vi være gode i gjenvinningspresset for slik at Dortmund ikke får slått ballen hurtig opp til ham. Vi kommer ikke til å klare å forhindre det helt, men vi har også den beste keeperen i verden, sier Nagelsmann.

Manuel Neuer er nå inne i sin ellevte sesong i Bayern München.

– En gavepakke

Julian Nagelsmann er langt fra den eneste som har latt seg imponere av Haaland i sesonginnledningen.

– Haaland gjør at Dortmund kan bli en veldig stor konkurrent for Bayern München og RB Leipzig om seriemesterskapet. Han bringer det vinnende genet til Dortmund som tidligere har manglet det, sa Sky-ekspert og den tyske fotballegenden Lothar Matthäus etter lørdagens kamp mot Frankfurt.

En av dem som scoret etter pasning fra Haaland, var Marco Reus.

Dortmund-kapteinen kunne ikke få understreket nok hvor viktig nordmannen er for laget.

– Haaland er en gavepakke, det må sies. Vi trenger han virkelig. Du må alltid være forsiktig så du ikke roser han for høyt, sa Reus om sin norske lagkamerat.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Siste nytt

 • Hamlet tapte millionkampen

  Marthin Hamlet måtte «klappe ut» i første runde, og tapte finalen i lettvekts tungvekt i PFL i MMA.

  Mannen fra Tønsberg måtte gi seg allerede etter første runde, ettersom motstanderen Antonio Carlos Jr klarte å få et «rear naked choke»-grep på nordmannen. Det klarte Hamlet aldri å komme seg ut av, og med et drøyt minutt igjen på klokka i første runde måtte han gi seg.

  Hamlet startet runden best, og satt et godt venstreslag på brasilianeren etter halvannet minutt. Carlos klarte å riste smellen av seg, og klarte å svare med et knallhardt høyreslag. Da mistet Hamlet balansen falt. Når nordmannen reiste seg, satt brasilianeren inn grepet som til slutt avgjorde kampen.

  Tapet betyr at Hamlet gikk glipp av førstepremien på én million dollar, og må ta til takke med trøstepremien på 200 000 dollar.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Nå mener mange at den tidligere Barcelona-spilleren Xavi Hernandez er førstevalget til å ta over klubben fra Catalonia. Xavi er i dag trener for den Qatarske klubben Al Sadd.

  Den anerkjente journalisten Fabrizio Romano skriver på Twitter:

  – Barcelona tok kontakt med Xavi for flere uker siden. Samtalene fortsetter med Al Sadd fremover. Prosessen har så vidt startet, og Xavi ønsker seg til Barcelona.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal