Hopp til innhold

Fotballegende tror Haaland blir avgjørende i tittelkampen: – Han får frem vinnergenet

Erling Braut Haaland (21) var involvert i de samtlige fem målene i sesongens første Bundesliga-kamp. Nå hagler superlativene i nordmannens retning nok en gang.

EZXO96iGSxM

NUMMER EN: Erling Braut Haaland er en ubestridt nummer én i tysk fotball akkurat nå. I dag kunne han holdt opp alle fem fingrene for tre målgivende og to mål!

Foto: INA FASSBENDER / AFP

For jærbuen var involvert i de samtlige fem scoringene som Dortmund noterte seg med da de overkjørte Eintracht Frankfurt med Jens Petter Hauge. To mål og tre målgivende ble fasit for lørdagskvelden for Haaland.

Nå står 21-åringen med vanvittige 62 mål på 61 kamper og flere tror han kan bli avgjørende for å sikre Borussia Dortmunds første seriemesterskap siden 2011/2012-sesongen.

– Han bringer det vinnende genet til Dortmund som tidligere har manglet.

Det sa Sky-ekspert og tidligere fotballegende Lothar Matthäus etter lørdagens kamp. 60-åringen regnes som en av generasjonens beste fotballspillere og han ble verdensmester med Tyskland i 1990.

NlnAnXliqzo

TRENER: Lothar Matthäus overrekker her trofeet som viser at Josep Guardiola var årets trener i 2012.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Takket være Haalands målteft står gultrøyene nå som de største konkurrentene til å ta pokalene fra det tidvis dominerende laget i Tyskland, nemlig Bayern München.

– Haaland gjør at Dortmund kan bli en veldig stor konkurrent for Bayern München og RB Leipzig om seriemesterskapet, sier Matthäus.

Bayern München har vunnet seriemesterskapet de åtte siste årene på rad. Også nordmannens kaptein må finne frem superlativene etter lørdagens kamp.

– Haaland er en gavepakke, det må sies. Vi trenger han virkelig, sa kaptein Marco Reus om nordmannen til Sky etter kampen og la til:

– Du må alltid være forsiktig så du ikke roser han for høyt.

tR8KyySnC-E

STJERNEDUO: Marco Reus (t.h.) og Erling Braut Haaland fant tonen på banen i lørdagens serieåpning.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Også overskriftene er enige om en ting: Haaland var lørdagskveldens mann.

– Skjul Haaland fra sjeikene, skriver Bild og refererer til de endeløse overgangsryktene om 21-åringen.

– Haaland ruver høyest i Dortmund-seieren, skriver det tyske fotballnettstedet Kicker.

– Haaland spiller hovedrollen når Dortmund knuser Eintracht Frankfurt, skriver Sky Sports.

Skjermdump av nettavisen til Bild med Haaland på forsidene

PRYDER FORSIDENE: Slik ser nettavisen til Bild ut søndag morgen. Skjermdump tatt 15. august klokken 09:58.

Foto: Skjermdump

– Jeg hadde gåsehud

For Erling Braut Haaland fortsetter å levere på løpende bånd.

– I dag var det enkelt å være motivert. Jeg hadde gåsehud fra da jeg gikk ut på gressmatten. Det var fantastisk å spille for fansen, jeg har savnet dem mye, sa Haaland til Viaplay etter kampen lørdag.

Iy8uJrFRHCI

OKSEN FRA JÆREN: Erling Braut Haaland kan kalles en okse med rette, også etter kveldens kamp.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

På tribunen satt også søstrene til Haaland. Det mikset sammen med 25.000 tilskuere gjorde at han fikk litt ekstra motivasjon.

– Hva kan jeg si? Det var en god dag å få spille foran det publikummet her, sier Haaland til Viaplay.

Skjermdump Borussia Dortmund klokken 20:00, 14.08.2021 etter tre Haaland-målgivende

SKJERMDUMP: Tatt klokken 20:00 14. august 2021.

Foto: Skjermdump

Hauge lusket på bakerste – scoret i debuten

Jens Petter Hauge ble byttet inn etter pausen og fikk dermed sin debut. Nordmannen viste seg frem ved flere anledninger ute på høyrekanten og klarte også å score i sin debut.

I det 86. minutt lusket han på bakerste stolpe på en corner – og fikk et trøstemål på tampen av kampen.

– Det er alltid godt å komme i gang med en scoring, men jeg gjør noen enkle feil som jeg må luke bort. Det tror jeg kommer til å skje når jeg for enda mer kampform og selvtillit, sier Hauge til Viaplay etter kampen.

Han var også kjapp med å rose sin landsmann, Erling Braut Haaland.

– Det er som vi har sett de to siste sesongene, det er umulig å gjøre noe med han. Han er blant verdens beste spillere. Han viser det helg etter helg. Vi visste at han kom til å bli vanskelig å stoppe, han er jo involvert i alt de skaper, sier Hauge.

klpGCKhy6gc

LETTET: Jærbuen kunne feire sammen med 25.000 tilskuere på tribunen etter den elleville kampen.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Leverte fra første minutt

Haaland og Marco Reus var i aller høyeste grad påskrudd fra start. I løpet av kampens seks første minutter hadde tyskeren servert til nordmannen allerede ved to anledninger.

Den norske måljageren klarte ikke å få uttelling på de to sjansene, men det var kun snakk om noen ørsmå millimeter på den andre sjansen.

Etter 23 minutter gjengjeldte Haaland sine tjenester til Reus. Dortmund leverte en kontring fra aller øverste hylle etter å ha vunnet ballen på midtbanen. Haaland beinet over halve banen med ballen i beina, slapp kula akkurat til riktig tidspunkt og dermed var kampens første mål et faktum.

– Dette står til 20 i stil, var den korte kommentaren fra Tjærnås.

VUhP6cWTjf4

KONGER: I kveld viste Dortmund seg fra sin beste side – i hovedsetet? En nordmann med navn Erling Braut Haaland (t.h.)

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Foran 25.000 elleville tilskuere på Signal Iduna Park var Haaland først nede sammen med Reus for å feire, mens ølspruten ble fanget av Tv-kameraene.

Svarte lynkjapt

Litt senere kom den lille kalddusjen. De gulkledde kjørte seg fast på midtbanen, Frankfurt stormet fremover og Dortmunds Felix Passlack så ut til å redde hjemmelaget, men i stedet endte han opp med å bredside den bak hans egen sisteskanse.

Men, hjemmelaget svarte lynkjapt. Fem minutter senere tok Dortmund igjen ledelsen med Thorgan Hazard. Igjen var det Haaland som gjorde forarbeidet.

– Det er nok en gang ellevill fotball, sa Tjærnås.

Så var det endelig nordmannens tur. Haaland snappet ballen foran nesen på Frankfurts lsanker, nordmannen stormet mot mål, og når 21-åringen kommer alene mot keeper, vet vi hva som skjer. Mål.

– Det nest verste i denne historien er at han skaper sjansen selv, det verste er at du vet at når han kommer alene mot målvakt så er det mål, sa Tjærnås etter målet og la til:

– Den offensive fotballen Dortmund har vartet opp med det siste kvarteret har jeg knapt sett maken til.

qz459CLYVjA

TIL HIMMELS: Erling Braut Haaland sikter mot stjernene i kveld også.

Foto: INA FASSBENDER / AFP

Tikitakafotballen stoppet ikke selv på 3–1 ledelsen. Drøye kvarteret etter hvilen er det litt klabb og babb i feltet, Haaland får slengt ut høyrefoten, ballen ender hos Giovanni Reyna som fra fem meter får en enkel jobb med å få ballen inn i nettmaskene.

Det stopper ikke her. Haaland setter ballen i nettmaskene for andre gang i kveld, avblåses for offside, men VAR-rommet tar en titt på situasjonen og målet blir stående.

Hauge får et trøstemål for Eintracht Frankfurt helt på tampen, men det er nok fortsatt landsmannen Haaland som stjeler samtlige overskrifter i kveld.

Erling Braut Haaland hadde allerede imponert før kveldens kamp.

For i den første kampen for sesongen, i cupkampen mot Wiesbaden i første runde, scoret Haaland hat trick og sørget nærmest alene for 3–0 seier til gultrøyene.

Siste nytt

  • Zuccarello vil spille ishockey-VM for Norge

    Mats Zuccarello åpner for å spille årets ishockey-VM for Norge «om han blir tatt ut på laget».

    Minnesota Wild er ikke med i årets NHL-sluttspill. Derfor er kalenderen fri for landslagsoppdrag for nordmannen. Han har ikke spilt VM for Norge siden i Russland i 2016.

    – Det er lenge siden han har kunnet representere landslaget og har lyst til det nå, bekrefter Zuccarello-agent Kevin Skabo til nitten.no fredag ettermiddag.

    Zuccarello spilte og scoret da det ble tap for Seattle Kraken i sesongens siste kamp i grunnspillet for Minnesota Wild. De var aldri skikkelig med i kampen om en plass i sluttspillet.

    Under fredagens pressekonferanse kom han ifølge journalisten Michael Russo med følgende melding som Russo har lagt på X.

    – Han sa at han spiller for Norge i VM om han kommer med på laget, skriver Russo.

    (NTB)

    NHL: Minnesota Wild at Tampa Bay Lightning
    Foto: Kim Klement Neitzel / Reuters
  • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

    Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

    – Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

    – Vet du hva du skal nå?

    – Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

    Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

    Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

    – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

    – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

    (NTB / NRK)

    World cup alpint utfor Kvitfjell
    Foto: Erik Johansen / NTB
  • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

    Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

    Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

    I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

    – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

    (NTB)

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal