Hopp til innhold

Sende Austerrike vidare etter hovudsmell: – Det er hårreisande at han fekk spele vidare

Premissane før kampen var klare. Austerrike måtte slå Ukraina for å sikre avansement frå gruppa, medan uavgjort ville halde for Ukraina. Til slutt var det ein Christoph Baumgartner med hovudskade som blei avgjerande.

SMELL: Christoph Baumgartner fekk seg ein smell i hovudet, så skåra han Austerrikes vinnarmål, før han måtte gi seg.

På eit hjørnespark gjekk nemleg Austerrikes midtbanespelar Baumgartner i bakken då han fekk ein ordentleg trøkk i hovudet etter duell med ein Illja Zabarnyj.

Berre nokre minutt seinare var han tilbake på bana igjen, og skulle ende opp med å skåre kampens einaste mål.

– Openbert noko gale

Tidlegare Premier League-storskårar Chris Sutton følgde kampen for BBC. Han var kritisk til at Baumgartner fekk lov til å spele vidare etter hovudsmellen.

– Dei austerrikske legane har eit ansvar ovanfor spelarane om å ta riktige val. Baumgartner burde blitt bytta ut med ein gong, og fått tilsyn av ein uavhengig doktor. Det er heilt hårreisande at han fekk spele vidare, seier Sutton til BBC.

I RTE sitt studio sat tidlegare Chelsea-spelar Damien Duff. Også han meinte at Baumgartner burde blitt teken av bana.

– Det er kvalmande å sjå han gå ned. Han er nede i kneståande to eller tre gongar. Spelarane trur dei er uovervinnelege, at «det er ingenting som er gale med meg», men det er openbert noko gale med Baumgartner der, seier han.

– Det er ikkje uvanleg at spelarar held fram etter ein hovudskade, men ein ønskjer å forhindre det med å ta ut spelarane umiddelbart, seier Sand.

5Yw4Zr4vXPE

Ola Sand.

Foto: Geir Olsen / NTB

Ved slike hovudskadar skal legane avgjere om spelarane får halde fram eller ikkje. Sand forklarar at ein utfører ein liten test på spelarane, der ein stiller enkle spørsmål for å sjå om spelarane er ved sine fulle fem.

Dei høyrer også på spelarane sjølve, for å få vite om dei kjenner noko ubehag. Men han seier at det er vanskeleg å utføre ein omfattande kognitiv test.

– Adrenalin gjer også at ein spelar føler at han kan halde fram, og av og til kjem symptoma fyrst etter nokre minutt, seier Sand.

Blei matchvinnar

Det kan ha vore det som gjorde at Austerrike valde å behalde 21-åringen på bana etter duellen med Zabarnyj.

Og på eit hjørnespark like etter var han nok ein gong i duell med Zabarnyj. Denne gongen drog han seg fri, og gav Austerrike leiinga midtvegs i den første omgangen.

– Dei har rett og slett blitt skaka i opninga her, Ukraina, sa TV 2s kommentator Endre Olav Osnens etter at Austerrike hadde teke leiinga.

Skaka hadde også Baumgartner blitt etter smellen han fekk. Utover i omgangen var han nede i kneståande ved fleire anledningar, og måtte til slutt kaste inn handkleet berre ti minutt etter at han hadde sendt Austerrike i føringa.

Men skåringa hans var også kampens einaste, og sørga for at Austerrike tok tre særs viktige poeng.

– Avansementet føles framleis ikkje verkeleg. Hovudet mitt gjer ordentleg vondt, sa Baumgartner etter kampen, ifølgje nyheitsbyrået DPA.

1–0 sigeren sende nemleg Austerrike forbi Ukraina på tabellen, og opp på ein andreplass, og dermed sikkert avansement frå gruppespelet.

Ukraina må på sin side no må vente i spenning for å finne ut av om dei avanserer til utslagsrundane som ein av dei beste trearane i gruppespelet, eller om EM-eventyret er over for denne gongen.

Sportsnyheter

Kritisk til Nordås-taktikk: – «Hvorfor fulgte du ikke din egen plan?»

Narve Gilje Nordås var sjanseløs i sesongens første Diamond League-stevne. Trener Gjert Ingebrigtsen er kritisk til taktikken underveis.

Siste nytt

  • Hovland trøblet igjen i PGA-comebacket

    Norges golfstjerne Viktor Hovland fikk en brutal start på dag to av PGA-turneringen i Charlotte i USA.

    Hovland startet på hull 10 og noterte seg for fire bogeyer på de seks første hullene. De siste tolv hullene endte tre under par og reddet dagen noe.

    Dermed endte dag to som den første med én over par.

    – Måten han snur denne dagen på, som startet så dårlig, er helt nydelig gjort, sa Discovery-kommentator Per Haugsrud.

    Turneringen i North Carolina har total premiesum på 20 millioner dollar. Enn så lenge er Xander Schauffele fra USA på topp.

    Hovland avsluttet fjorårssesongen strålende, men han har ikke klart å finne tilbake til storspillet så langt i år. Etter at han misset cuten i US Masters for en snau måned siden, tok han pause for å prioritere trening. (NTB)

    The Masters - Round One
    Foto: ANDREW REDINGTON / AFP
  • BA: Lysekloster har lagt inn protest etter cupkampen mot KFUM

    Lysekloster har lagt inn protest etter at KFUM Oslo brukte en suspendert spiller i runden før avansementet mot 2.-divisjonslaget.

    KFUM slo Lysekloster 3-2 onsdag.

    – Etter samtaler med advokater som har erfaring med slikt, har vi nå valgt å sende inn en protest, sier daglig leder Svein Kollen i Lysekloster til Bergensavisen.

    KFUM-spiller Adnan Hadzic spilte 3.-rundekampen mot Sogndal og endte opp med å få avgjørende betydning da han scoret i straffesparkkonkurransen.

    Samtidig hadde Hadzic gult kort fra både første og andre runde og skulle dermed ha vært plassert på tribunen. I neste runde slo KFUM ut Lysekloster som nå har lagt inn protest.

    En protest må varsles innen 48 timer etter kampslutt, det vil si før klokken 20 fredag. Like før fristen gikk ut, sendte Kollen og co. protesten inn til Norges Fotballforbund (NFF), skriver BA.

    I utgangspunktet er det Sogndal som er part i saken. Sogndal protesterte ikke etter nederlaget mot KFUM. NFF er kjent med tabben og har uttalt at de vil ta stilling til om det blir en sanksjonssak i neste uke, melder Bergensavisen.

    – Her har vi gjort en tabbe vi ikke har vært klar over. Det er bare å beklage det, sa daglig leder Thor Erik Stenberg i KFUM til VG. (NTB)

    NM i fotball 2024 Cup 4. runde: Lysekloster - KFUM Oslo (2-3)
    Foto: Paul S. Amundsen / NTB
  • Fiasko for skadeplaget Casper Ruud i Roma

    Det snudde fort for Casper Ruud i Roma. Etter 6-0 i det første settet ble det trøbbel for nordmannen som sviktet på grusen.

    Ruud tapte til slutt 2.-rundekampen med sifrene 6-0, 4-6, 4-6.

    De to første settene var som dag og natt for Ruud. 6-0 på en halvtime med Kecmanovic som fikk behandling for ryggtrøbbel, ble fulgt opp av at Ruud måtte inn i behandlingsrommet i sett nummer to.

    Nordmannen så ut til å strekke litt på korsryggen før han forlot grusen.

    – Han er ikke typen til å gå ut hvis det ikke er noe. Jeg tror nok han kjente noe, sa TV 2s ekspert Christer Francke.

    I det avgjørende settet endte det med tap, kun det fjerde på grus denne sesongen.

    Tapet var det første mot Kecmanovic på grus. Ruud og Kecmanovic kjenner hverandre godt. De har spilt flere doubleturneringer sammen, og de har også stått på hver sin side av nettet en rekke ganger.

    Ruud har tatt seg til semifinalen i Roma tre ganger. Han debuterte i turneringen i 2019 som kvalifiseringsspiller og tok seg til kvartfinalen. Alle fire tapene i storturneringen har vært mot en topp ti-spiller.

    Men i Roma i år sa det stopp for Ruud, som av mange ses på som den største vinnerkandidaten i Grand Slam-turneringen Roland-Garros senere i mai. (NTB)

    Casper Ruud i Roma
    Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal