Solskjær ydmyket på marerittkveld: – Dette snur ikke over natten

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United kom til Barcelona for å skape et mirakel. Isteden fikk han seg en fotballeksjon av Lionel Messi og Co.

Foto: NTB Scanpix

TUNG KVELD: Ole Gunnar Solskjær innser at lagets hans er et stykke unna de aller beste. Manchester United tapte 0-4 sammenlagt mot Barcelona i kvartfinalen i mesterligaen.

Foto: Lluis Gene / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

Det ble snakket mye om skjebnen før kvartfinaleoppgjøret mellom Barcelona og Ole Gunnar Solskjærs Manchester United på Nou Camp tirsdag kveld.

Selv om engelskmennene hadde tapt det første oppgjøret på Old Trafford 1–0, mente noen at det nærmest lå et mirakel i lufta før returen:

De angivelige bevisene var Solskjærs matchvinnerscoring i mesterligafinalen mellom United og Bayern München på samme arena for 20 år siden, at nordmannen som aktiv spiller hadde nettopp nummer 20 på ryggen og at United slo tilbake på utrolig vis mot PSG i åttedelsfinalen.

Vel, sånn ble det ikke.

Solskjær la stor vekt på at lagets hans måtte gjøre seg fortjent til det om de skulle klare det «umulige», men etter 0–3 (0–4 sammenlagt) er det vanskelig å si noe annet enn at United fortjente det de fikk:

En fotballeksjon.

– Vi gjorde det bra som kom hit. Vi kan se forskjellen på de to lagene. Kvalitetene på deres avslutninger var utrolig, sier Solskjær på pressekonferansen etter kampen.

Messi-show

I sentrum sto, som ofte før, Lionel Andrés Messi (31). Den lille argentineren, som har en av sine beste sesonger på lenge, var best i alt, og kronet det hele med to scoringer.

En av dem som ble imponert er Solskjærs tidligere United-lagkompis, Ryan Giggs.

– Vi sa at hvis Messi møtte opp, ville Barcelona vinne. Han møtte definitivt opp. Messi var forskjellen på lagene. Han er en spesiell spiller og han er vanskelig å stoppe. Han viste klassen sin i kveld, sier Giggs til TV 2.

Messi hamret inn 1–0 med venstrefoten etter en herlig soloprestasjon og trillet inn nummer to da en svært svak David de Gea var altfor sen med å komme seg ned.

– Det er uheldig for keepere. Når de gjør feil, blir det merket. Denne vil bli husket etter i kveld. Han har gjort noen fantastiske redninger også. Totalt sett har han gjort en fantastisk innsats for laget, sier Solskjær om de Geas tabbe.

Men selv om Messis andre scoring var av det heldige slaget, var det liten tvil om hvem som var kampens store spiller tirsdag kveld. Det innrømmer Solskjær gledelig.

– Messi er et eksepsjonelt talent, sier nordmannen.

– Han og Ronaldo har vært verdens beste spillerne de siste årene. I dag viste han hvorfor. Man kan forberede seg mot Messi, men hvis han får rom og muligheter, så vil han score.

– Når du forbereder deg på å spille mot Messi, kan du gjøre alle mulige taktiske varianter. Men når han får ballen i nærheten av 16 meter, vil han alltid være avgjørende for et lag. Uheldigvis for oss, vant han kampen for dem.

Nesten pangstart

Barcelona hadde full kontroll – nesten – hele oppgjøret. Solskjær, som hadde valgt en relativt offensiv lagoppstilling, fikk nemlig nesten en superstart da Marcus Rashford ble spilt igjennom etter bare halvminuttet.

Fra noe spiss vinkel dro den engelske landslagsspissen til med en god gammeldags tupp, men avslutningen smalt i tverrliggeren og over bak en tilsynelatende overrasket Marc Andre Ter Stegen.

– De overrasket oss med den starten på kampen og kunne scoret tidlig. Men så fikk vi etter hvert bedre kontroll, sier Barcelonas Sergio Busquets til NRK.

– Etter scoringen til Messi var vi overlegne og styrte spillet. Vi presset de godt og lå bra med begge linjene. Da vi fikk 2–0 var vi veldig komfortable, legger han til.

Det aller meste av oppgjøret handlet om Futbol Club Barcelona. Hjemmelaget trodde de hadde spilt seg til straffe allerede etter elleve minutters spill, men dommer Felix Brüch underkjente sin egen avgjørelse etter å ha tydd til videoassistentsystemet «VAR».

Like etter kom 1–0, Messi med venstre, og 2–0, Messi med høyre, og da var kampen i realiteten avgjort.

Den andre omgangen ble en eneste lang parademarsj for de rødblå. Philippe Coutinho hamret inn 3–0 på et herlig langskudd i krysset etter en drøy time.

– Vi trodde vi hadde noe på gang, men så scoret de to mål på fire minutter. Da ble det vanskelig. Holdningen til spillerne var bra, vi gikk ut på banen i andre omgang og kjempet mot et godt lag og gode spillere. Vi vet at vi må bli bedre. Dette snur ikke over natten. De neste årene kommer til å bli massive for oss for å komme opp på nivået til Barcelona og andre lag, sier Solskjær på pressekonferansen.

– Når du kommer på dette nivået, må man ta sjansene man får. Vi scoret ikke til tross for en god start. De scoret på sine to første skudd på mål. Da var kampen over, fortsetter han.

Klasseforskjell

Barcelona kontrollerte den siste halvtimen, og endte oppgjøret med omtrent dobbelt så mange vellykkede pasninger som Manchester United. Det sier det meste om kvalitetsforskjellen.

Ole Gunnar Solskjær kunne gjøre lite annet enn å innse at det fortsatt er mye jobb som må gjøres om United skal bli like gode som de beste. Det er de ikke per nå – selv om Alexis Sanchez headet i stolpen på tampen.

– Vi er i gang med jobben som må gjøres. Vi har snakket med spillerne om det også, at vi trenger å få det beste ut av hverandre. Vi må skape en verdensklasseholdning for å levere hver eneste dag. Vi har gode spillere. Akkurat nå er har vi gjort en kjempebra jobb for å komme til kvartfinalen og for å kjempe om topp fire. Vi har en jobb å gjøre for å bygge opp laget igjen. Det kommer til å bli forsterkninger i sommer, sier Solskjær på pressekonferansen.

Nå er det å spille seg inn blant de fire beste i den engelske eliteserien som er Uniteds viktigste oppgave.

Barcelona møter Liverpool eller Porto i semifinalen i mesterligaen. Det avgjøres onsdag kveld.

– For meg er Barcelona favoritter til å vinne turneringen. Det var den verste trekningen vi kunne fått, sier Solskjær avslutningsvis.

Foto: NTB Scanpix

HERJET VILT: Lionel Messi (31) var kampens store spiller på Nou Camp tirsdag kveld. Solskjær mener Barcelona nå er favoritter til å vinne mesterligaen.

Foto: Sergio Perez / Reuters

Siste nytt

 • Jespersen vant La Diagonela

  Chris Jespersen gikk alene inn på oppløpet av La Diagonela og tok sin aller første seier i den sveitsiske klassikeren. Jespersen hadde en stund følge av Petter Eliassen, men siste halvdelen av løpet har Jespersen gått alene. Tord Asle Gjerdalen kom på andreplass.

  Chris Jespersen i La Diagonela.
  Foto: Geir Olsen / Geir Olsen
 • Yttergård Jenssen til Tromsø

  Tromsø og Brann er enige om en overgang for Ruben Yttergård Jenssen. Det bekrefter TIL. Kun den medisinske testen gjenstår før 31-åringen er klar for gamleklubben. Midtbanespilleren og TIL skal være enige om en avtale som strekker seg over fire år.

  Ruben Yttergård Jenssen melder overgang fra Brann til Tromsø.
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Suveren seier for Johaug

  Storfavoritt Therese Johaug knuste konkurrentene på dagens 10 km fristil i tsjekkiske Nove Mesto. Verdenscuplederen vant klart, hele 32,7 sekunder foran russiske Natalia Neprjajeva. Heidi Weng ble nummer tre, mens Jessica Diggins ble nummer fire. Ragnhild Haga ble nummer fem og Ingvild Flugstad Østberg nummer seks.

  Johaug var meget fornøyd etter dagens seier:

  – Jeg følte meg veldig bra i dag og hadde en god dag. Jeg var ganske spent før start siden hardøktene etter Touren ikke har vært så bra, sier hun til NRK.

  ♦ Se hele resultatlista her.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal