NRK Meny
Normal

Dopingtatt ishockeystjerne får OL-medalje

Sveriges ishockeystjerne Nicklas Bäckström (26) får sølvmedalje fra OL, til tross for at han avga en positiv dopingprøve kort tid før OL-finalen.

hockey

Nicklas Bäckström får sølvmedaljen fra OL til tross for at han testet positivt på et ulovlig stoff under mesterskapet.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT / NTB Scanpix

Det melder Den internasjonale olympiske komité (IOC) fredag.

– IOC tok hensyn til at han åpenbart ikke tok en medisin for å forbedre sine prestasjoner og at han hadde fått feilaktige råd fra legen, uttalte Sveriges olympiske komité (SOK) i en pressemelding fredag kveld.

IOC har gitt Sveriges landslagslege Björn Waldebäck en streng anmerkning.

Tatt ut av laget timer før finalen

Bare timer før OL-finalen mot Canada ble 26-åringen tatt ut av den svenske troppen etter at det ble klart at han hadde testet positivt på stoffet pseudoefedrin som finnes i allergimedisniner.

Bäckström fikk også én kamps utestengelse, men denne har NHL-profilen allerede sonet ferdig.

Bäckström har hele veien hevdet sin uskyld, og mener det må være allergimedisinen Zyrtec-D, som han tar en tablett av daglig, som ga utslag på dopingkontrollen.

– Unner ingen dette

Etter OL sa Bäckström at han ikke unnet noen å gå igjennom det han gjorde da meldingene om hans positive dopingprøve kom.

– Jeg unner ingen noe som det. Det var ikke gøy, men nå skal jeg bare se framover.

Han fortalte også at han ikke hadde noen anelse om at allergitablettene inneholdt et ulovlig stoff.

– Jeg har tatt de samme tablettene i sju år, og fulgte bare legens anbefaling. jeg har ikke gjort noe annerledes enn jeg alltid har gjort, sa han.

Kun fire dager etter at han ble tatt ut av den svenske troppen ble 26-åringen matchvinner da Capitals slo Florida Panthers 5–4 på bortebane.

Nicklas Bäckström gikk glipp av OL-finalen i ishockey mellom Sverige og Canada. Han testet positivt på en dopingprøve og fikk derfor ikke delta. Bäckström snakket med pressen da han var tilbake i Washington.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag