Arsenals Bukayo Saka kopierte James Maddisons målfeiring to ganger, men begge gangene slo Tottenham lynraskt tilbake. Og originalen lot seg ikke imponere av kopien.

DART-DUELL: Bukayo Saka kopierte landslagskollega og derbymotstander James Maddisons dart-feiring.

Saka sendte Arsenal tidlig i føringen, og feiret med å imitere dart-kasting. En feiring Tottenham-supportere kjenner godt igjen.

– Du ser klart hvem av dem som har spilt dart, for det er en fryktelig dårlig etterligning av Saka. Hvis du ser teknisk sett på hvordan man kaster dart så er den der egentlig litt krise. Men det er morsomt, det skal være litt sånt i derbyoppgjørene, sier Steffen Iversen i Viaplay-studio.

ERTING: Sakas kopi feiringen var i hvert fall ikke avskrekkende for Maddison som endte med to målgivende.

– Jeg vil anta at det er en hyggelig «banter»-greie mellom to engelske landslagskolleger, sier Viaplay-ekspert Pål André Helland.

De to spiller sammen på det engelske landslaget.

– Forferdelig

Dart-feiringen er nemlig Maddison kjent for, og etter den andre scoringen feiret Saka nok en gang med å kaste dartpil.

Men det spørs om ikke det bare var fyr på Spurs-bålet. For da slo Tottenham tilbake lynraskt. Maddison serverte Heung-min Son for andre gang og sørget for balanse.

Etter kampen fikk Maddison spørsmål om hva han synes om kameratens kopi av hans egen feiring. Da måtte han le.

– Utførelsen var forferdelig, smilte Maddison til SkySports' reporter.

Premier League - AFC Bournemouth v Tottenham Hotspur

SÅNN SKAL DET GJØRES: Maddison viser signaturfeiringen i en tidligere kamp.

Selvmål og monsterredning

Etter flere store sjanser tidlig i førsteomgang, var det Arsenal som først gikk opp i ledelsen i førsteomgang.

Martin Ødegaard sendte ballen ut til Bukayo Saka som dro seg innover og dundret til fra utsiden av feltet. Cristian Romero løftet kneet, men i stedet for å klarere sendte han ballen i eget mål.

SELVMÅL: En skuffet Romero (t.h.) ser at han har sendt ballen i eget mål.

Gabriel Jesus var nære å doble ledelsen for Arsenal like etter, men så smalt det plutselig på andre siden av banen.

Arsenal slapp først med skrekken. David Raya måtte frem med en monsterredning da Johnson sendte ballen ned mot venstre hjørne, men Raya klarte akkurat å dytte den utenfor. Men få minutter senere satt den forbi spanjolen likevel.

På første stolpe fikk Heung-min Son ballen fra James Maddison og sendte den inn ved stolperota og til 1–1.

Øde

Svarte umiddelbart

Andreomgangen ble ikke mindre avslappende. Først ble Arsenal tildelt straffe, etter at VAR tok en titt på en handssituasjon inne i Tottenham-feltet. Nok en gang var det Romero som var synderen.

Saka var nok en gang sikker og satte straffen midt i mål.

Men før Arsenal-supporterne rekker å sette seg, er kampen utlignet igjen. Jorginho mistet ballen på midtbanen, Maddison satte fart og spilte igjennom til Son. Alene med keeper kunne han sette sitt andre for dagen for Tottenham.

Balltapet til Jorginho fikk mye oppmerksomhet etter kamp, men han fikk støtte av Arsenal-trener Mikel Arteta.

– Jeg elsker ham. Feil er en del av fotballen. Vi er alle med ham, sa Arteta på pressekonferansen etter kampen.

• Reddet plassen i A-VM

Det norske U18-landslaget i ishockey slo Kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder A-status i VM også neste sesong.

Elias Vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen.

Vatne og Mikkel Eriksen sendte Norge i 2-0 i 1.-perioden. Eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens Niklas Aaram Olsen sendte Norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden.

Jørgen Myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. Kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5.

Etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. Jørgen Myhre scoret på sin straffe, men også Kasakhstan klarte å score. Så tok motstanderen ledelsen igjen før Vatne utlignet. Han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen.

Norge slo Latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo Slovakia og Slovakia igjen slo Norge.

• Filip Ingebrigtsen løper 1500 meter i Tyskland

Stevnet Lange Laufnacht jubler over at Filip Ingebrigtsen stiller til start i løpet 11. mai.

Den norske løpeprofilen skal løpe 1500 meter i Karlsruhe.

– Vi er dypt beæret, skriver de om at Ingebrigtsen velger å ta turen til akkurat deres stevne.

Filip Ingebrigtsen vant EM på 1500 meter i 2016 og har en bronse fra VM på samme distanse fra 2017. Nå forsøker han å kvalifisere seg til sommerens EM i Roma.

15JFG6G5OzA
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

– Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

– Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

– Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).