Hopp til innhold

Svarer etter kompisens «frekke» feiringer: – Forferdelig

Arsenals Bukayo Saka kopierte James Maddisons målfeiring to ganger, men begge gangene slo Tottenham lynraskt tilbake. Og originalen lot seg ikke imponere av kopien.

Bukayo Saka, James Maddison og Heung-min Son.

DART-DUELL: Bukayo Saka kopierte landslagskollega og derbymotstander James Maddisons dart-feiring.

Foto: REUTERS / AP

Saka sendte Arsenal tidlig i føringen, og feiret med å imitere dart-kasting. En feiring Tottenham-supportere kjenner godt igjen.

– Du ser klart hvem av dem som har spilt dart, for det er en fryktelig dårlig etterligning av Saka. Hvis du ser teknisk sett på hvordan man kaster dart så er den der egentlig litt krise. Men det er morsomt, det skal være litt sånt i derbyoppgjørene, sier Steffen Iversen i Viaplay-studio.

Premier League - Arsenal v Tottenham Hotspur

ERTING: Sakas kopi feiringen var i hvert fall ikke avskrekkende for Maddison som endte med to målgivende.

Foto: TONY OBRIEN / Reuters

– Jeg vil anta at det er en hyggelig «banter»-greie mellom to engelske landslagskolleger, sier Viaplay-ekspert Pål André Helland.

De to spiller sammen på det engelske landslaget.

– Forferdelig

Dart-feiringen er nemlig Maddison kjent for, og etter den andre scoringen feiret Saka nok en gang med å kaste dartpil.

Men det spørs om ikke det bare var fyr på Spurs-bålet. For da slo Tottenham tilbake lynraskt. Maddison serverte Heung-min Son for andre gang og sørget for balanse.

Etter kampen fikk Maddison spørsmål om hva han synes om kameratens kopi av hans egen feiring. Da måtte han le.

– Utførelsen var forferdelig, smilte Maddison til SkySports' reporter.

Premier League - AFC Bournemouth v Tottenham Hotspur

SÅNN SKAL DET GJØRES: Maddison viser signaturfeiringen i en tidligere kamp.

Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Selvmål og monsterredning

Etter flere store sjanser tidlig i førsteomgang, var det Arsenal som først gikk opp i ledelsen i førsteomgang.

Martin Ødegaard sendte ballen ut til Bukayo Saka som dro seg innover og dundret til fra utsiden av feltet. Cristian Romero løftet kneet, men i stedet for å klarere sendte han ballen i eget mål.

Premier League - Arsenal v Tottenham Hotspur

SELVMÅL: En skuffet Romero (t.h.) ser at han har sendt ballen i eget mål.

Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters

Gabriel Jesus var nære å doble ledelsen for Arsenal like etter, men så smalt det plutselig på andre siden av banen.

Arsenal slapp først med skrekken. David Raya måtte frem med en monsterredning da Johnson sendte ballen ned mot venstre hjørne, men Raya klarte akkurat å dytte den utenfor. Men få minutter senere satt den forbi spanjolen likevel.

På første stolpe fikk Heung-min Son ballen fra James Maddison og sendte den inn ved stolperota og til 1–1.

Les også Slår tilbake mot Keanes Ødegaard-kritikk: – Smalt fra første minutt

Øde

Svarte umiddelbart

Andreomgangen ble ikke mindre avslappende. Først ble Arsenal tildelt straffe, etter at VAR tok en titt på en handssituasjon inne i Tottenham-feltet. Nok en gang var det Romero som var synderen.

Saka var nok en gang sikker og satte straffen midt i mål.

Men før Arsenal-supporterne rekker å sette seg, er kampen utlignet igjen. Jorginho mistet ballen på midtbanen, Maddison satte fart og spilte igjennom til Son. Alene med keeper kunne han sette sitt andre for dagen for Tottenham.

Balltapet til Jorginho fikk mye oppmerksomhet etter kamp, men han fikk støtte av Arsenal-trener Mikel Arteta.

– Jeg elsker ham. Feil er en del av fotballen. Vi er alle med ham, sa Arteta på pressekonferansen etter kampen.

Siste nytt

 • Carlsen åpnet med seiersdobbel i Champions Chess-finalen

  Magnus Carlsen vant sine to første dueller og fikk en solid start på tittelforsvaret i årets Champions Chess Tour-finale i Toronto.

  Størst dramatikk var det da kampen mot den usbekiske tenåringen Nodirbek Abdusattorov måtte avgjøres i armageddon etter to strake remis. Der spilte Carlsen med hvite brikker og hadde ikke tålt å spille uavgjort en gang til.

  Han var aldri i trøbbel og vant duellen klart.

  Tidligere på dagen var det nok for Carlsen å slå belaruseren Denis Lazavik med hvite brikker og spille remis med svarte.

  De åtte beste poengplukkerne fra årets seks Champions Chess Tour-turneringer er samlet fysisk i Canada. Carlsen vant tre av dem og topper poenglista suverent.

  Alle skal møte hverandre i hurtigsjakk, og etter sju runder blir det klart hvem som får sjansen til å spille om finaleseieren i årets tour. De to beste går direkte til semifinalene, mens de fire neste skal kjempe om de to siste plassene. (NTB)

  Magnus Carlsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Danmark til VM-kvartfinale

  Danmarks håndballkvinner ristet av seg sjokktapet for Japan med å knuse Polen 32-22 i håndball-VM. Seieren sendte laget videre.

  Til pause ledet danskene med bare tre mål, men etter hvilen var det ingen tvil. Danmark skal spille kvartfinale foran eget publikum i Herning til uken.

  Mandag blir en ren finale mellom det danske laget og Tyskland om gruppeseieren i hovedrunden.

  Sverige er også videre etter 26-22 over Ungarn. De blågule lå under 10-11 til pause, men koblet grepet den siste halvtimen.

  Dermed er alle VMs tre arrangørland med i racet om medaljer og de fremste plasseringene. Norge har vunnet sine fem første kamper med store sifre, og avslutter hovedrunden med gruppefinale mot Frankrike søndag. (NTB)

  Håndball-EM Slovenia 2022, semifinale: Danmark - Montenegro (27-23)
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Rekordovergang i baseball

  Shohei Ohtani (29) har signert tidenes største baseballavtale. Japaneren knytter seg til Los Angeles Dodgers for de neste ti årene.

  Det offentliggjorde han selv på sin Instagram-konto.

  Det er også blitt rapportert at japanerens kontrakt er verdt 700 millioner dollar, tilsvarende over 7,6 milliarder kroner.

  Den gamle rekorden tilhørte Los Angeles Angels-spilleren Mike Trout, som signerte en 12-årskontrakt med en verdi på 426,5 millioner dollar (4,6 milliarder kroner) i 2019.

  – Dette er en unik og historisk kontrakt for en unik og historisk spiller, sa Ohtanis agent Nez Balelo fra CAA Sports i en uttalelse.

  Gjennomsnittslønnen til Ohtani på 70 millioner dollar i året ligger 62 prosent over den gamle gjennomsnittsrekorden på 43,33 millioner dollar, delt av New York Mets-pitcherne Max Scherzer og Justin Verlander.

  Ohtanis gjennomsnittslønn dobler nesten de rundt 42,3 millioner dollarene han tjente hos Los Angeles Angels årlig. (NTB)

  Shohei Ohtani
  Foto: Mark J. Terrill / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal