Hopp til innhold

Arsenal tilbake på vinnersporet med knusende seier

Martin Ødegaard og Arsenal fikk seg en etterlengtet seier med 5-0 i London-oppgjøret mot Crystal Palace i Premier League.

Arsenal hadde bare vunnet én av de syv siste kampene i alle turneringer, noe som hadde ført til at de både hadde mistet tabelltoppen i Premier League og blitt slått ut av FA-cupen.

Lørdag fikk de seg en tidlig opptur, da midtstopper Gabriel headet inn ledermålet allerede etter ti minutter.

Like før pause var brasilianeren der igjen, og headet ballen via bakhodet til Palace-keeper Dean Henderson og i mål.

Leandro Trossard økte til 3-0 et kvarter etter pause, og med to scoringer på overtid sørget innbytter Gabriel Martinelli for 5-0.

– Jeg er så glad for laget. Jeg tror vi trengte en prestasjon som dette, sier Martinelli til TNT Sports.

Med sin første seier siden 17. desember går Arsenal opp til tredjeplass i Premier League med 43 poeng. Det er like mange som Manchester City og to færre enn ligaleder Liverpool, men de to har én kamp mindre spilt enn Arsenal.

Arsenal-stopper Gabriel jubler for scoring mot Crystal Palace
Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Siste nytt

  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

    Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

    Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

    Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

    Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

    Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen.

    fOJ3-7Dfrfg
    Foto: NTB
  • Foden og Shaw vant journalistpris – Ødegaard og Terland i topp seks

    Manchester City-spillerne Phil Foden og Khadija Shaw er av fotballjournalistforeningen (FWA) kåret til sesongens spillere i engelsk fotball.

    Foden fikk 42 prosent av stemmene i avstemningen om årets mannlige spiller. Han vant foran Arsenal-spiller Declan Rice og lagkamerat Rodri. Martin Ødegaard endte på fjerdeplass.

    Det er tredje gang på de fire siste årene at prisen går til en City-spiller. Erling Braut Haaland vant i fjor og Ruben Dias i 2021.

    Elisabeth Terland ble beste norske kvinne på femteplass. Hun har hatt en meget god sesong for Brighton. (NTB)

    Bpk8eLb85F0
    Foto: AP
  • Klart tap for Mol/Berntsen – får avgjørende kamp om plass i cupspillet

    Sandvolleyballduoen Hendrik Mol og Mathias Berntsen tapte klart for de brasilianske hjemmefavorittene George og Andre i verdenstouren i Brasilia fredag.

    Det var deres andre strake tap i gruppespillet etter at de kvalifiserte seg til hovedturneringen ved å vinne to kamper onsdag.

    Natt til lørdag norsk tid spiller den norske duoen mot amerikanske Miles Partain og Andy Benesh i en kamp der vinneren går til cupspillet. Det innebærer plass i første utslagsrunde lørdag.

    Norges stjerneduo Anders Mol og Christian Sørum mister både denne og flere andre turneringer etter at Mol brakk beinet under trening i mars. (NTB)

    VM i beachvolleyball i Mexico
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal