Hopp til innhold

Hele Premier League-runden er utsatt

Premier League bekrefter på sine kanaler at det ikke blir spilt kamper i helgen.

Erling Braut Haaland

UTSATT: Erling Braut Haaland og Manchester City sin kamp mot Tottenham er utsatt.

Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

– Som en markering av respekt for Hennes Majestet dronning Elizabeth sin død, vil helgens kamper bli utsatt, skriver Premier League på Twitter.

Det til tross for at det ikke var noe krav fra myndigheten om at helgens kamper skulle bli utsatt.

– Det er ikke et krav å avlyse eller utsette idrettsarrangementer og andre arrangementer under landesorgen, skrev regjeringen i en uttalelse.

Premier League tok altså avgjørelsen på egen hånd. The Athletic skrev før utfallet ble kjent at flere klubber er bekymret for sikkerheten rundt helgens fotballkamper, siden mange av politiets ressurser blir brukt i forbindelse med dronningens dødsfall.

Erling Braut Haaland og Manchester City skulle ut i toppkamp mot Tottenham lørdag kveld, men den er nå altså utsatt.

En samlet utsettelse

Markering i Europaligaen før dronning Elizabeths død.

SØRGET: Slik markerte West Ham bortgangen før sitt møte med FCSB.

Foto: PETER CZIBORRA / Reuters

Når de utsatte kampene skal spilles er ikke bestemt. Men det blir en utfordring i et allerede fullstappa program på grunn av VM i Qatar.

– Vi og klubbene våre ønsker å gi en hyllest til Hennes Majestet for hennes urokkelige tjeneste til dette landet, sier Richard Masters, administrerende direktør i Premier League i en pressemelding, og fortsetter:

– Dette er en ekstremt trist tid, ikke bare for nasjonen, men for alle de millionene av mennesker som så opp til henne. Vi slutter oss til alle de som sørger over hennes bortgang.

Det engelske fotballforbundet, FA, skriver i en uttalelse at hele den engelske fotballen går sammen i å utsette kampene i helgen. Det betyr at divisjonene under Premier League på herresiden sine kamper også er utsatt.

Det samme gjelder alle kvinnenes kamper i England. Den engelske superligaen med flere norske spillere skulle egentlig ha sesongstart denne helgen.

Dronning Elizabeth deler ut VM-trofeet til Bobby Moore.

VM-TROFEET: Dronning Elizabeth deler ut VM-trofeet til Bobby Moore etter at England vant VM i 1966.

Foto: - / AFP

Spilte kamper torsdag kveld

Manchester United sin hjemmekamp mot Real Sociedad hadde ikke startet da nyheten om at dronningen hadde gått bort kom. Lagene markerte med ett minutts stillhet i forkant av kampen.

Manchester United hedret dronning Elizabeth før europaligakampen mot Real Sociedad.

SØRGEBÅND: Manchester United-spillerne markerte både med ett minutts stillhet og sørgebånd.

Foto: OLI SCARFF / AFP

Klisjeen om at man kunne høre en knappenål i stillheten var faktisk sann i kveld på Old Trafford. Mange supportere som var på plass på Old Trafford var tydelig preget. Noen ba, og andre holdt seg på hjertet. Flere hadde øynene lukket.

Begge lag spilte med svarte sørgebånd. I tillegg ble det ikke spilt noe musikk før kampen på stadion.

Europaliga-hymnen ble heller ikke spilt ved innmarsj, og det ble ikke tatt noe lagbilde. Reklameskiltene rundt banen ville også være svarte gjennom hele kampen.

Arsenal spilte bortekamp mot sveitsiske FC Zürich da nyheten om dronningens bortgang kom. For å hedre dronningen gikk begge lag sammen til midtsirkelen i pausen og hadde ett minutts stillhet for dronningen.

Også West Ham markerte med ett minutts stillhet før avspark mot FCSB.

Ett minutts stillhet i pausen mellom FC Zurich og Arsenal.

ETT MINUTTS STILLHET: I pausen mellom FC Zürich og Arsenal.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

Idrettsverden sørger

Dødsfallet har også påvirket andre idretter enn fotballen. Deriblant ble alle stevner i dronningens favorittsport galopp avlyst torsdag.

Golfturneringen DP World Tour ble også avbrutt. Viktor Hovland lå i delt ledelse, men etter at nyheten om dødsfallet til dronning Elizabeth kom ble golfturneringen stoppet.

– All spill er stoppet ut torsdag etter dødsfallet til dronningen, skriver DP World Tour på sine hjemmesider.

De har også avlyst fredagens runde, i likhet med flere andre idrettsarrangementer.

Nyheten har også truffet formel 1-sirkuset, og britiske Lewis Hamilton uttalte seg på en pressekonferanse før dødsfallet var kjent.

Hun har vært en veldig sterk leder veldig lenge. Jeg vet at hun alltid har vært en som kjemper. Vi vet ikke noe mer om hvordan situasjonen er, men alle mine tanker er med henne og familien, og mine bønner går til dem, sier Hamilton.

Her er kampene i Premier League som er utsatt:

Siste nytt

 • Felles nordisk front mot russisk og belarusisk deltakelse i idretten

  Forrige uke oppfordret Polen og de baltiske landene de nordiske landene til å slutte seg til en utelukkelse av russiske og belarusiske utøvere i OL.

  De nordiske landene fastslår nå i en felles uttalelse at det er uakseptabelt med russisk og belarusisk deltakelse i idretten så lenge krigen i Ukraina pågår.

  Uttalelsen som blant annet er signert av den norske idrettspresidenten Berit Kjøll er sendt til Den internasjonale olympiske komité (IOC), Den europeiske olympiske komité (EOC), Den internasjonale paralympiske komité (IPC), Den europeiske paralympiske komité (EOC) og ANOC (Forbundet av nasjonale olympiske komiteer), skriver NTB.

  I teksten poengteres det blant annet at situasjonen rundt krigshandlingene i Ukraina ikke er endret.

  «Vi, de nordiske olympiske og paralympiske komiteer og idrettsforbund, benytter anledningen til å bekrefte vår standhaftige støtte nok en gang til det ukrainske folket og kravet om fred», skriver idrettstoppene.

  – Denne uttalelsen befester på mange måter det standpunktet nordisk idrett har hatt. Så dette blir en ytre manifestasjon på et norsk og nordisk syn på saken, sier kommunikasjonsansvarlig i Norges Idrettsforbund, Finn Aagaard, til NRK.

  I slutten av januar åpnet Den internasjonale olympiske komité (IOC) for at russiske og belarusiske utøvere kan få delta i neste års sommerleker under særlige betingelser, deriblant at det må skje under nøytralt flagg. Det til tross for den pågående krigen i Ukraina.

  Utspillet har skapt rabalder både i Norge og internasjonalt.

  OL
  Foto: Kim Kyung-hoon / AP
 • Kilde dropper slalåm etter skuffende super-G – McGrath med i medaljekampen

  Aleksander Aamodt Kilde var best av de norske i den innledende super-G-en i superkombinasjonen, men han stiller ikke til start i slalåmen, som starter 14.30 tirsdag.

  – Jeg hadde egentlig bestemt meg før super-G-en at jeg ikke skulle kjøre slalåm. Det funket rett og slett ikke med hånden. Det var for lite stabilitet og for mye smerte, så det risikerer jeg ikke nå så tidlig i mesterskapet. Da sto jeg på start med en litt annen tankegang enn om jeg skulle risikert 100 prosent. Å ta den risikoen i dag, det var ikke vits i, sier Kilde til NRK, og bekrefter at han tok det som en gjennomkjøring.

  Årsaken til den vonde hånden er skaden han pådro seg under trening i Kitzbühel i januar.

  Teknikkspesialisten Atle Lie McGrath overrasket med en femteplass i super-G-debuten i Beaver Creek tidligere denne sesongen og han holdt også god fart tirsdag.

  Han lå lenge foran Kilde i løypa, men en noe svak avslutning gjorde at han kom inn to tideler bak landsmannen.

  – Jeg er litt skuffet over avslutningen min på super-G-en, men jeg har gitt meg selv en helt solid posisjon og alt kan skje i en slalåmomgang, sier McGrath.

  Etter 32 leder Pinturault seks hundredeler foran regjerende verdensmester Marco Schwarz og 14 hundredeler foran Raphael Haaser. Kilde ligger på en syvendeplass, mens McGrath er nummer ti. Adrian Smiseth Sejersted kjørte ut.

  Aleksander Aamodt Kilde
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Nordmann fikk proffkontrakt etter sjelden karrierevei: – En guttedrøm i oppfyllelse

  Jonas Skulstad (24) har signert karrierens første proffkontrakt med den danske superligaklubben Aalborg etter å ha gått veien om klubbens lag i 5. divisjon.

  Rogalendingen studerer i Aalborg og har kombinert det med spill for Aalborgs lag på femte nivå i dansk fotball. Tirsdag melder klubben at han nå hentes opp i A-stallen etter imponerende spill.

  Skulstad har gjentatte ganger fått sjansen på superligatroppens treninger den siste tiden og skal ha imponert trener Erik Hamrén.

  Jonas Skulstad har tidligere spilt for Egersund og i collegefotball i USA.

  – Det er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse at jeg nå har fått min første proffkontrakt og kan leve av å spille fotball. At det samtidig skjer i en storklubb som AaB er noe jeg er superstolt av, sier rogalendingen.

  Han får gode skussmål av klubben sin.

  – Jonas er fysisk sterk, har et godt hodespill og et fint venstrebein og er spillintelligent. Og han er veldig verbal når han er på banen, sier sportslig leder i AaB Thomas Bælum.

  Aalborg ligger nest sist i den danske superligaen.

  (©NTB)

   Erik Hamrén
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste