Hopp til innhold

Arrangør vil hente Jakob og Filip Ingebrigtsen med helikopter – pappa Gjert kan si nei

STANFORD (NRK): Jakob og Filip Ingebrigtsen vil løpe. Arrangørene i Lausanne tilbyr helikoptertransport. Men trenerpappa Gjert er ikke sikker på om det er så smart.

Gjert, Filip og Jakob Ingebrigtsen

VIL LØPE: Filip og Jakob Ingebrigtsen er konkurransesugne etter sterke prestasjoner i Stanford. Pappa Gjert er skeptisk.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

De hadde kanskje ikke avbrutt høydesamlingen i St. Moritz og dratt til California for å løpe en engelsk mil i Prefontaine Classic, om det ikke hadde vært en forpliktelse som følge av utstyrsavtalen med Nike.

Men da de pakket sammen og satte seg på flyet tilbake til Sveits i natt, angret verken Filip, Jakob eller Gjert Ingebrigtsen på at de totalt sett investerer et helt døgn i flyreising tur/retur San Francisco.

For Filip og Jakob ble nummer tre og fire i møte med hele verdenseliten, og begge satte personlig rekord.

Rett etter løpet handlet diskusjonen allerede om det neste løpet, eller nærmere bestemt hva som blir det neste løpet.

Etter planen skal begge løpe 1500 meter i Lausanne allerede fredag, og har lyst til det.

– Monaco er pri én

– Ja, helt klart. Nå begynner det å kjennes bra ut, og jeg har ikke hatt så mange løp på 1500 eller mile ennå, så jeg vil ta de mulighetene jeg før. Så jeg løper gjerne der hvis ikke kroppen er helt ødelagt etter lang reise hjem, sier Filip til NRK.

– Jeg vil til Lausanne, ja. Jeg vil til alle plasser der det er løp. Om det er forsvarlig eller nødvendig er en annen sak, men jeg har veldig lyst til å springe løp, sier Jakob.

Arrangørene har til og med sørget for helikoptertransport for å gjøre reisen fra høydeleiren i St. Moritz så lite belastende som mulig.

Trenerpappa Gjert er imidlertid skeptisk.

– Det får vi se neste torsdag - om vi putter dem på et helikopter og sender dem med til Lausanne, sier han til NRK, og minner om at løpet i Monaco påfølgende uke er viktigere.

– Monaco er pri én, fastslår han.

Restitusjonen i full gang

Forberedelsene til en mulig start i Lausanne startet i hvert fall umiddelbart etter søndagens løp. Før flyavgang skulle Gjert ha sønnene gjennom en skikkelig restitusjonsøkt.

– Vi er nødt til å ha dette ut av systemet, vi kan ikke sette oss på et fly med beina fulle av mile-løp, sier han.

Planen for hva som skjer etter landing i Zürich mandag ettermiddag, er også klar:

– Da kjører Gjert bilen. Det er ingen av dem som får kjøre bil, for jeg er livredd når jeg sitter på med dem. Så skal jeg opp til St. Moritz med dem, og så skal de rett i bassenget, der skal de være en times tid, så får de mat og så skal de gå og legge seg, sier Gjert.

Siste nytt

  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål tre minutter ut i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille treningskamp borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters
  • Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

    Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

    Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

    Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

    Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

    Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

    Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

    De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

    André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal