Arrangør vil hente Jakob og Filip Ingebrigtsen med helikopter – pappa Gjert kan si nei

STANFORD (NRK): Jakob og Filip Ingebrigtsen vil løpe. Arrangørene i Lausanne tilbyr helikoptertransport. Men trenerpappa Gjert er ikke sikker på om det er så smart.

Gjert, Filip og Jakob Ingebrigtsen

VIL LØPE: Filip og Jakob Ingebrigtsen er konkurransesugne etter sterke prestasjoner i Stanford. Pappa Gjert er skeptisk.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

De hadde kanskje ikke avbrutt høydesamlingen i St. Moritz og dratt til California for å løpe en engelsk mil i Prefontaine Classic, om det ikke hadde vært en forpliktelse som følge av utstyrsavtalen med Nike.

Men da de pakket sammen og satte seg på flyet tilbake til Sveits i natt, angret verken Filip, Jakob eller Gjert Ingebrigtsen på at de totalt sett investerer et helt døgn i flyreising tur/retur San Francisco.

For Filip og Jakob ble nummer tre og fire i møte med hele verdenseliten, og begge satte personlig rekord.

Rett etter løpet handlet diskusjonen allerede om det neste løpet, eller nærmere bestemt hva som blir det neste løpet.

Etter planen skal begge løpe 1500 meter i Lausanne allerede fredag, og har lyst til det.

– Monaco er pri én

– Ja, helt klart. Nå begynner det å kjennes bra ut, og jeg har ikke hatt så mange løp på 1500 eller mile ennå, så jeg vil ta de mulighetene jeg før. Så jeg løper gjerne der hvis ikke kroppen er helt ødelagt etter lang reise hjem, sier Filip til NRK.

– Jeg vil til Lausanne, ja. Jeg vil til alle plasser der det er løp. Om det er forsvarlig eller nødvendig er en annen sak, men jeg har veldig lyst til å springe løp, sier Jakob.

Arrangørene har til og med sørget for helikoptertransport for å gjøre reisen fra høydeleiren i St. Moritz så lite belastende som mulig.

Trenerpappa Gjert er imidlertid skeptisk.

– Det får vi se neste torsdag - om vi putter dem på et helikopter og sender dem med til Lausanne, sier han til NRK, og minner om at løpet i Monaco påfølgende uke er viktigere.

– Monaco er pri én, fastslår han.

Restitusjonen i full gang

Forberedelsene til en mulig start i Lausanne startet i hvert fall umiddelbart etter søndagens løp. Før flyavgang skulle Gjert ha sønnene gjennom en skikkelig restitusjonsøkt.

– Vi er nødt til å ha dette ut av systemet, vi kan ikke sette oss på et fly med beina fulle av mile-løp, sier han.

Planen for hva som skjer etter landing i Zürich mandag ettermiddag, er også klar:

– Da kjører Gjert bilen. Det er ingen av dem som får kjøre bil, for jeg er livredd når jeg sitter på med dem. Så skal jeg opp til St. Moritz med dem, og så skal de rett i bassenget, der skal de være en times tid, så får de mat og så skal de gå og legge seg, sier Gjert.

Siste nytt

 • Stavanger med sesongens første tap

  Det skulle gå ti kamper før Stavanger Oilers avga poeng i årets eliteserie i ishockey. Etter 1-1 til full tid, og en målløs overtidsperiode, tapte siddisene til slutt 1-2 etter at hjemmelaget Storhamar hadde avgjort på straffer lørdag.

  Eliteserien ishockey, menn (12. Runde): Storhamar - Stavanger
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • City tilbake på vinnersporet

  Etter et svært overraskende tap før landslagspausen, slo Manchester City tilbake med 2-0-seier borte mot Crystal Palace i Premier League lørdag.

  Scoringer av Gabriel Jesus og David Silva sørget for 0-2 og tre poeng til gjestene.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Rosenborg rotet bort seieren

  Rosenborg ledet to ganger borte mot Kristiansund i eliteserien lørdag, men rotet bort ledelsen begge gangene.

  Dermed ble det 2-2 i den første kampen i 25. serierunde. Rosenborg ligger fortsatt på fjerdeplass på tabellen, men har én kamp mer spilt enn Odd og Bodø/Glimt på plassene foran.

  Akintola og Maars Johnsen scoret for Rosenborg. Gjertsen og Psyché scoret for hjemmelaget.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal