Arrangør vil hente Jakob og Filip Ingebrigtsen med helikopter – pappa Gjert kan si nei

STANFORD (NRK): Jakob og Filip Ingebrigtsen vil løpe. Arrangørene i Lausanne tilbyr helikoptertransport. Men trenerpappa Gjert er ikke sikker på om det er så smart.

Gjert, Filip og Jakob Ingebrigtsen

VIL LØPE: Filip og Jakob Ingebrigtsen er konkurransesugne etter sterke prestasjoner i Stanford. Pappa Gjert er skeptisk.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

De hadde kanskje ikke avbrutt høydesamlingen i St. Moritz og dratt til California for å løpe en engelsk mil i Prefontaine Classic, om det ikke hadde vært en forpliktelse som følge av utstyrsavtalen med Nike.

Men da de pakket sammen og satte seg på flyet tilbake til Sveits i natt, angret verken Filip, Jakob eller Gjert Ingebrigtsen på at de totalt sett investerer et helt døgn i flyreising tur/retur San Francisco.

For Filip og Jakob ble nummer tre og fire i møte med hele verdenseliten, og begge satte personlig rekord.

Rett etter løpet handlet diskusjonen allerede om det neste løpet, eller nærmere bestemt hva som blir det neste løpet.

Etter planen skal begge løpe 1500 meter i Lausanne allerede fredag, og har lyst til det.

– Monaco er pri én

– Ja, helt klart. Nå begynner det å kjennes bra ut, og jeg har ikke hatt så mange løp på 1500 eller mile ennå, så jeg vil ta de mulighetene jeg før. Så jeg løper gjerne der hvis ikke kroppen er helt ødelagt etter lang reise hjem, sier Filip til NRK.

– Jeg vil til Lausanne, ja. Jeg vil til alle plasser der det er løp. Om det er forsvarlig eller nødvendig er en annen sak, men jeg har veldig lyst til å springe løp, sier Jakob.

Arrangørene har til og med sørget for helikoptertransport for å gjøre reisen fra høydeleiren i St. Moritz så lite belastende som mulig.

Trenerpappa Gjert er imidlertid skeptisk.

– Det får vi se neste torsdag - om vi putter dem på et helikopter og sender dem med til Lausanne, sier han til NRK, og minner om at løpet i Monaco påfølgende uke er viktigere.

– Monaco er pri én, fastslår han.

Restitusjonen i full gang

Forberedelsene til en mulig start i Lausanne startet i hvert fall umiddelbart etter søndagens løp. Før flyavgang skulle Gjert ha sønnene gjennom en skikkelig restitusjonsøkt.

– Vi er nødt til å ha dette ut av systemet, vi kan ikke sette oss på et fly med beina fulle av mile-løp, sier han.

Planen for hva som skjer etter landing i Zürich mandag ettermiddag, er også klar:

– Da kjører Gjert bilen. Det er ingen av dem som får kjøre bil, for jeg er livredd når jeg sitter på med dem. Så skal jeg opp til St. Moritz med dem, og så skal de rett i bassenget, der skal de være en times tid, så får de mat og så skal de gå og legge seg, sier Gjert.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal