NRK Meny
Normal

Aronian vant storturnering

Levon Aronian ble best under FIDEs Grand Prix-turnering i russiske Nalchik. Han ledet gjennom store deler av turneringen, og kom til slutt et helt poeng foran nestemann.

Levon Aronian
Foto: Association Max Euwe

Aronian leverte en solid prestasjon med 8,5 av 13 poeng og kun ett tap i løpet av turneringen.
Nummer to ble Peter Leko og tredjeplassen gikk overraskende til Vladimir Akopian.

Feltets øvrige storkanoner skuffet, både Kamsky og Svidler leverte en middelmådig innsats, men likevel ikke så dårlig som Ivanchuk. Med kun 5,5 poeng og en 12. Plass er han neppe fornøyd med tingenes tilstand. Det ble kun en seier i løpet av turneringen.

Aronian har nå vunnet begge turneringene han har spilt og ligger bare 3 poeng bak Radjabov i sammendraget.

Vasili Ivanchuk

Vasili Ivanchuk sliter.

Foto: Alvaro Barrientos / AP

Han har også gjort et byks på den uoffisielle verdensrankingen, og dyttet Magnus Carlsen ned til en plass, til nummer 4. Ivanchuk, som i lang tid har knivet med Carlsen om tredjeplassen, har falt som en stein etter flere dårlige turneringer, og er nå helt nede på 19.plass!

Den uoffisielle verdensrankingen(ekstern lenke)

Ikke alle er med

Store deler av verdenseliten deltar i Grand Prix syklusen, som er kvalifiserende for VM. Men de store kanonene deltar ikke.

Besøk Sjakkforumet og legg inn dine kommentarer!

Topalov, Kramnik og Anand har vært opptatt med VM-matcher denne sesongen, og stiller således ikke opp. Magnus Carlsen har trukket seg fra Grand Prix-turneringene i protest mot at reglene ble forandret midt i sesongen. Også Shirov og Adams nekter å spille.

Les også: Carlsen trekker seg fra VM-kvaliken

Siste nytt

 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Edvald fikk tidsstraff

  Edvald Boasson Hagen er ilagt en tidsstraff på to minutter og en bot på drøyt 1600 kroner etter den ellevte etappen i Tour de France. Han skal ha mottatt hjelp i form av en ny sykkel fra gamlelaget Team Sky da han fikk trøbbel med sin egen, melder TV 2

  Tour de France 2018
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Mol og Sørum tok sin andre seier

  Anders Mol og Christian Sørum vant for andre gang på rad i EM i sandvolleyball i Nederland onsdag. Den norske duoen slo et russisk par 2-0.

  Vår andre herreduo, Berntsen og Mol, gikk på sitt andre strake tap, og på kvinnesiden er EM over for Ulveseth og Lunde, som tapte tre på rad i gruppespillet.

  Mol og Sørum
  Foto: Fivb.com / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale