NRK Meny
Normal

Armstrong: – Min skyld at Froome får dopingspørsmål

Lance Armstrong hevder han får vondt av dopingbeskyldningene mot Chris Froome. – Det sier han bare for å få tilbake sympati, sier sportsdirektør i Sky, Gabriel Rasch.

Lance Armstrong

KONTROVERSIELL: Lance Armstrong skal være til stede i Tour de France denne uka for å samle inn penger til kreftsaken.

Foto: Graham Hughes / Ap

– Jeg vet hvordan det er for Chris å være midt i Tour de France å måtte svare på slike spørsmål. For å være ærlig er det mye min skyld, sier Lance Armstrong i et ferskt intervju med tv-kanalen Sky Sports.

Armstrong er blitt selve bildet på dopingproblemene i sykkelsporten etter at han innrømmet å ha dopet seg til sine sju Tour de France-titler.

Nå er han tilbake i verdens største sykkelritt for å samle inn penger til kreftorganisasjonen «Cure Leukemia» sammen med blant andre den tidligere fotballspilleren Geoff Thomas. Besøket er blitt kritisert av mange.

Chris Froome

BEST: Etter den 11. etappen onsdag leder Chris Froome Tour de France med 2,52 minutter.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

– Vond følelse

Da tv-kanalen Sky Sports møtte amerikaneren like etter ankomst i Frankrike onsdag, var tema de siste dagers dopingbeskyldninger mot Tour de France-leder Chris Froome.

– Jeg får en vond følelse av det, sier Armstrong.

– Uansett hvem som vinner Tour de France 2015 bør de ikke trenge å svare på spørsmål som omhandler vinneren for ti eller femten år siden. Det er ikke rettferdig.

Video

Mandag kveld ble det publisert en video på You Tube som mistenkeliggjør Froomes maktdemonstrasjon opp Mont Ventoux i 2013-utgaven av Tour de France. Videoen inneholder data fra Froomes sykkelcomputer - som Team Sky mener er blitt hacket.

Froome har selv sagt at han ikke bryr seg om beskyldningene.

Da Froome på tirsdag smadret feltet i fillebiter opp den siste beinharde fjellsiden på den 10. etappen, kom så mistankene igjen fra enkelte hold. Blant annet fra danske Michael Rasmussen - som selv har innrømmert å ha dopet seg som proffsyklist.

Etter etappen ledet Froome med 2,57 minutter på andremann, Nairo Quintana.

– Mange stiller disse spørsmålene når de ser hva han presterer, hvordan han sykler og hvor store tidsdifferansene er. Da tenker mange at «han bare er en til av dem», sier Armstrong med referanse til doperne.

– Utspekulert

En av sportsdirektørene i Froomes lag Sky, Gabriel Rasch, tror ikke amerikanerens beklagelser går hjem i sykkelverden.

– Han er nok i Frankrike for å få tilbake sympati og det er derfor han sier sånne ting, sier Rasch til NRK.

– Han er ganske utspekulert og kalkulerende så det er ingenting som overrasker meg med han. Armstrong skal gjøre ganske mye for at vi skal tro på han, sier Rasch som kommenterte onsdagens Tour de France-etappe for NRK Radio.

Froome kritisk til Armstrong-besøk

Uttalelsene til Armstrong kommer bare én dag etter at han la ut en tweet der han selv stiller spørsmålet «Er Froome for sterk til å være ren?». En uttalelse han selv har sagt at ikke var ment som en dopingbeskyldning mot briten.

Laster Twitter-innhold

Froome på sin side sa etter onsdagens etappe, som ikke endre stort i sammendraget, at han ikke liker at Armstrong kommer til Tour de France.

– Vi ser det definitivt ikke som nødvendig at han er tilbake her. Han er ikke på startstreken med oss og vi skal ikke se ham, sa Sky-rytteren.

Se video: Froome rykker fra Quintana

Chris Froome vant den 10. etappen av Tour de France. Kommentator: Carl Andreas Wold.

TEKNIKK: Her rykker Chris Froome fra Nairo Quintana på opp til La-Pierre-Saint-Martin på den 10. etappen. Teknikken han bruker med å sykle på lette gir med høy frekvens i knallharde stigninger, imponerer ekspertene. (Bilder fra TV 2.)

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
EM feltritt: Dressurridning
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart