Hopp til innhold

Lance Armstrong til NRK: – Jeg kan forstå at folk er opprørt

I dag sykler Lance Armstrong i Tour de France igjen. Han har fått kritikk for å stille opp og sier til NRK at han forstår kritikken.

Lance Armstrong møter pressen før han er tilbake på sykkelen igjen når han skal sykle for et veldedig formål.

TILBAKE: Lance Armstrong er tilbake i Tour de France for å samle inn penger til et veldedig formål.

I dag er han tilbake i sirkuset. Foran et enormt pressekorps tok Lance Armstrong seg tid til å svare på spørsmål fra alle verdens medier. Presseoppbudet var så enromt at livvaktene nærmest måtte gå til angrep på journalistene for å holde dem unna.

Lance Armstrong skal bruke de neste to dagene på å sykle den 13. og 14. etappen av Tour de France. Dagen før rytterne gjør det sykler den kontroversielle amerikaneren etappene til inntekt for et veldedig formål.

Presidenten i det internasjonale sykkelforbundet har tidligere uttalt at han reagerer på at Lance skal tilbake til sirkuset.

– Jeg forstår at folk er opprørt. Jeg skjønner at jeg har såret noen. Det er noe som kommer til å følge meg lenge, sier Lance Armstrong til NRK i dag.

Sympatibeskyldninger

I går sa Armstrong i et intervju med tv-kanalen Sky Sports at han får vondt av dopingbeskyldningene mot Chris Froome. Sportsdirektør i Team Sky-laget, Gabriel Rasch, mente Armstrong sa det for å samle sympati.

– Det stemmer ikke, hevder Armstrong.

Armstrong forstår at heller ikke rytterne er spesielt fornøyde med at han er der.

– Jeg tror aldri jeg kommer til å bli tilgitt av sykkelfeltet, sier Armstrong.

Armstrong sykler sammen med den tidligere fotballspilleren Geoff Thomas for å samle inn penger til den veldedige organisasjonen «Cure Leukemia».

Thomas er initiativtaker til en gruppe som sykler hele Touren for å samle inn penger. «Le Tour - One day ahead» har som mål å samle inn en million pund i løpet av Touren.

Rytterne bryr seg ikke

NRK har spurt flere av rytterne i årets tour om hva de synes om Armstrongs Tour de France-stunt. Gjennomgangstonen er at de ikke bryr seg.

Geraint Thomas, Sky:

– Jeg konsentrerer meg bare om det jeg gjør her, Jeg kunne ikke brydd meg mindre.

– Jeg bryr meg ikke om hva han gjør, det har ingenting med meg å gjøre.

Geraint Thomas

LIKEGYLDIG: Geraint Thomas er en av rytterne som er fullstendig likegyldig til at Lance Armstrong er tilbake i Tour de France.

Foto: BENOIT TESSIER / Reuters

Synes du ikke det er dårlig for sporten?

– Du vet, vi betaler helt klart en pris i dag for det han har gjort, men hva kan jeg si?

Alexander Kristoff:

– Har egentlig ikke så mange tanker om det, men hvis han klarer å samle inn en del penger til veldedighet får det vel være greit.

Er det riktig at han skal få sole seg i glansen av TdF?

– Det er flere som er her tilstede som har gjort tilsvarende ting, så sånn sett fortjener kanskje ikke de det heller... men han har ikke gitt Tour de France et godt rykte, men han var ikke alene om det.

Sportsdirektør i Sky, og ekspertkommentator for NRK under Tour de France, Gabriel Rasch:

– Han burde holdt seg unna Touren syns jeg, han og mange andre har gjort nok skade på sykkelsporten. Det er en god sak, jeg støtter saken, men de kunne valgt en annen arena. Når det er sagt, det er en fri verden og det han gjør har ingenting med Tour de France å gjøre.

Chris Froome:

– Vi ser det definitivt ikke som nødvendig at han er tilbake her. Han er ikke på

Chris Froome

STØTTE: Chris Froome støtter innsamlingsaksjonen.

Foto: ERIC GAILLARD / Reuters

startstreken med oss. Du må se hvorfor han gjør det, noe som er å støtte Thomas' sak å samle inn penger til blodkreftforskning. Jeg støtter Geoffs sak, det er nært til mitt hjerte.

Sky-rytteren mistet selv sin egen mor på grunn av blodkreft for noen år siden.

– Jeg ønsker Geoff Thomas (intiativtakeren, red anm.) og hans gutter det beste i å samle inn så mye penger som mulig. Som jeg sa tidligere om Lance, han er ikke her på linje med oss. Vi skal ikke se ham. Det er et ikke-arrangement for oss.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    – Det er en av de beste kampene vi har spilt her. Prestasjonsmessig er vi ganske nære, og så er det et par situasjoner hvor vi kommuniserer ganske dårlig, sier Nedregotten til NRK.

    – I etterpåklokskapens navn var det dumt av meg å trene dem i fjor, men slik ble det, sier Nedregotten med et smil.

    I forkant av VM i fjor hjalp han det estiske paret med både teknikk og taktikk.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal