Armstrong slipper fengselsstraff

De amerikanske myndighetene kommer trolig ikke til å straffeforfølge den dopingdømte ekssyklisten Lance Armstrong (41).

Armstrong og Oprah Winfrey

Lance Armstrong innrømmet å ha brukt doping overfor Oprah Winfrey i et TV-intervju tidlig i januar. Amerikanske myndigheter kommer likevel ikke til å sende ham i fengsel.

Foto: George Burns / Reuters
Andre Birotte

Statsadvokat André Birotte meddelte tirsdag at Armstrong ikke vil bli straffeforfulgt for dopinginnrømmelsene.

Foto: GABRIEL BOUYS / Afp

– Vi har selvfølgelig fått med oss Armstrongs tilståelser og medieoppslagene. Det har imidlertid ikke forandret vårt syn på saken, sa statsadvokat André Birotte ifølge nyhetsbyåret AFP tirsdag kveld.

Det har vært antatt at Armstrong, som innrømmet omfattende dopingmisbruk hos talkshow-verten Oprah Winfrey i starten av januar, ville få problemer med de amerikanske myndighetene etter de omfattende tilståelsene hans.

Flere idrettsjurister og eksperter har påpekt at Armstrongs tilståelser kan sende ham i fengsel. Armstrong sa nemlig under ed i 2005 at han aldri hadde brukt doping, som han i ettertid har innrømmet var løgn.

Ikke aktuelt

Ifølge Birotte, som har vært med å lede saken mot Armstrong, har det aldri vært aktuelt å straffeforfølge den detroniserte ekssyklisten.

– Vi bestemte oss for dette for over et år siden, sa han på en pressekonferanse i Washington tirsdag kveld norsk tid.

Rettsadvokaten hevder imidlertid at myndighetene vil fortsette å følge saken tett.

Foruten myndighetene, er Armstrong blitt saksøkt av sin tidligere lagkamerat Floyd Landis for svindel. I tillegg er det en rekke aktører som har varslet millionsøksmål mot Armstrong.

Justisdepartementet i USA har ennå ikke tatt stilling til om de ønsker å ta del i Floyd Landis sitt søksmål.

Lance Armstrong har blitt strippet for alle sine sju Tour de France-titler og er utestengt fra all konkurranseidrett på bakgrunn av omfattende avhør utført av det amerikanske antidopingbyrået (USADA).

Siste nytt

 • Stygg vridning

  Vojtech Stursa falt stygt under første omgang i Klingenthal. Tsjekkeren får nå behandling av helsepersonell i bakken. – Det ser ikke bra ut, sier NRKs kommentator Johan Remen Evensen. Stursa var bevisst da han ble fraktet ut fra stadion.

  Komm.: Christian Nilssen og Johan Remen Evensen.
 • Kanonløp av Lorentzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen satte nok en strålende
  personlig rekord på 500 meter under verdenscupløpene på skøyter i Astana søndag. Til tross for en litt nølende åpning klokket han inn til 34,87. Det var personlig rekord med 22 hundredeler. Ikke rart bergenseren knyttet neven etter målgang. Han ble til slutt nummer ti på distansen.

  Lorentzen setter ny personlig rekord på 500m.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: storslalåm 2. omgang, menn
V-cup skøyter
V-cup kombinert: 10 km langrenn
V-cup hopp
V-cup hopp menn
V-cup hopp menn
V-cup skøyter
V-cup skøyter
Sport i dag
Sport i dag
Kvalifisering til eliteserien: Stabæk - Jerv