Hopp til innhold

Armstrong fnyser av urin-angrep: – Slik har det vært i 100 år. Urin, spytt og knyttnever

Den dopingtatte Tour de France-vinneren er ikke overrasket etter at Mark Cavendish fikk kastet urin etter seg.

Cav og Lance

Tidligere proffrytter Lance Armstrong skjønner ikke oppstyret rundt urin-angrepet mot Mark Cavendish på onsdagens Tour de France-etappe.

Foto: NATHALIE MAGNIEZ / Afp/Scanpix

Mark Cavendish havnet i fokus i og etter spurten på tirsdagens etappe i Tour de France. Først var han involvert i en velt der Tom Veelers smalt i bakken.

Cav

Armstrong og Cavendish møttes under et ritt i Irland i 2009.

Foto: PETER MUHLY / AFP

På onsdagens tempoetappe ble det kastet urin etter Cavendish fra noen langs løypa.

– Hvorfor dette plutselige sjokket? Dette har pågått i 100 år i forskjellige former: Urin, spytt, knyttnever, etc, skriver Lance Armstrong på Twitter.

Armstrong var tydelig ikke overrasket over oppstyret rundt situasjonen. Amerikaneren vant Tour de France hvert år mellom 1999 og 2005 - men ble etter dopingavsløringene i fjor strippet for alle de sju seirene.

– Idioti

Cavendish selv har ikke uttalt seg om urinkastingen ennå, men de tidligere lagkameratene i Sky reagerer.

– Det er idioti. Det er trist at folk holder på sånn, sier Edvald Boasson Hagen til NRK.no.

Den angivelige urinkastingen mot den kontroversielle spurtkanonen er blitt onsdagens store snakkis i Tour de France-sirkuset.

– Jeg ble skamfull da min venn Mark Cavendish fortalte at han ble hånet og kastet urin på under løpet. Skam dere! twitret Cavendish' lagkamerat Jerome Pineau etter at han kom i mål på onsdagens tempoetappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Cavendish i spurten

Cavendish havnet i fokus etter at Veelers veltet i spurten i tirsdag.

Foto: Skjermdump TV 2

Etappeseier

Omega Pharma-Quick Step havnet også i sportslig fokus i dag. Tony Martin var suveren og vant med 11 sekunder ned til sammenlagtleder Chris Froome.

Sportsdirektør i laget, Brian Holm, fulgte briten i følgebil på onsdagens etappe og ble vitne til flaskekastingen.

– Det var noen som kastet noe i hodet på ham og etter målgang fikk jeg høre at det var urin. Sykkelrytterne er som ens egne barn, så når man ser slikt får man lyst til å stoppe opp og gi dem noen kakk, men vi er siviliserte mennesker og kjørte videre. Nå er det viktig at «Cav» ikke mister konsentrajosnen, sier Holm til TV 2.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal