Hopp til innhold

Andrine Hegerberg møtte Sjögren: – Ville si at jeg aldri har sagt nei til landslaget

I fjor ga Andrine Hegerberg opp å få spille for landslaget i VM, men i vinter tok hun opp igjen kontakten med landslagssjef Martin Sjögren. Nå er målet EM i 2022.

Andrine Hegerberg

VIL TILBAKE: Andrine Hegerberg har ikke spilt landslagsfotball siden EM sommeren 2017. Det vil hun gjøre noe med nå.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Samtidig som lillesøster Ada Hegerberg nekter å spille for landslaget, gjør storesøster Andrine Hegerberg det nå klart at hennes mål er å spille for Norge i EM i 2022.

– Det har vært en litt humpete vei på landslaget for min del, men personlig har jeg veldig, veldig lyst til å komme tilbake på landslaget igjen, sier Andrine Hegerberg.

Lørdag gjestet hun NRKs populære radioprogram «Nitimen». Da Hegerberg fikk spørsmål om målet nå er å spille for landslaget igjen, var Roma-proffen svært tydelig.

– EM er et mål jeg har der framme. Absolutt. Det er et mål jeg har for å motivere meg i treningshverdagen. Det er et hårete mål jeg har lyst til å nå, og som pirrer meg veldig, sier hun.

EM spilles sommeren 2022.

Ada og Andrine Hegerberg på Lørenbanen.

Andrine Hegerberg (t.h.) sammen med lillesøster Ada Hegerberg i høst.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi tok opp kontakten igjen

Denne meldingen kommer bare et drøyt år etter at Andrine Hegerberg sa at hun ga opp drømmen om å spille for landslaget under fjorårets VM i Frankrike.

Men etter et møte i februar, der blant andre landslagssjef Martin Sjögren skal ha vært til stede, går hun nå igjen løs på utfordringen om å spille med flagget på brystet.

Hegerberg bekrefter møtet overfor NRK.

– Vi fikk til et møte på nyåret, i februar. Da hadde vi en prat der vi tok opp kontakten igjen, sier hun og legger til:

– Vi hadde en dialog om ståa og hva han tenker om laget sitt.

Hennes budskap på møtet var klart:

– Det var å si at jeg er tilgjengelig for landslagsspill igjen og at jeg aldri har sagt nei.

Utover det ønsker ikke Hegerberg å si hva som ble sagt eller hvem som tok initiativ til møtet.

Martin Sjögren har ikke besvart NRKs henvendelser til denne saken.

Personalsak etter EM

Andrine Hegerberg har ikke spilt med flagget på brystet siden EM i 2017. Mesterskapet som gjorde at hennes to år yngre søster, og en av verdens beste spillere, Ada Hegerberg, havnet på kant med landslaget og sluttet.

Som Andrine Hegerberg selv sier har landslagsveien etter det vært humpete også for hennes del. Først fordi hun ble vraket på grunn av det landslagsledelsen omtalte som en personalsak etter 2017-EM. Saken innebar et angivelig regelbrudd som Hegerberg og landslaget ikke er enige om omstendighetene rundt.

Men etter en oppklarende samtale i september 2017 har landslagstrener Martin Sjögren stått fast ved at det etter den samtalen kun har vært sportslige årsaker til at Andrine Hegerberg ikke er blitt tatt ut.

Selv har familien Stolsmo Hegerberg ikke lagt skjul på at de mener vrakingen av storesøsteren kan ha blitt påvirket av Ada Hegerbergs betente forhold til landslaget.

– Tøff konkurransesituasjon

Martin Sjögren

Landslagssjef Martin Sjögren.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Men landslagssjef Martin Sjögren har tidligere vært tydelig på at Andrine Hegerbergs landslagsfremtid ikke påvirkes av søsterens betente forhold til landslaget.

I oktober sa Sjögren følgende til NRK om hva som skal til for at Andrine Hegerberg blir tatt ut i en landslagstropp igjen:

– Nå har hun havnet i en klubb (Roma) der hun har fått spilletid. Det er et steg i riktig retning. Så er det en konkurransesituasjon. I den posisjonen har vi fått fine prestasjoner av dem som har spilt der. De har etablert seg mer og mer i klubb- og landslag. Det er en tøff konkurransesituasjon.

Sportsnyheter

Haaland høgt

Haaland med fire mål (!) - blir hylla for ekstrem skåring

Erling Braut Haaland herja for Manchester City med fire mål mot Wolverhampton. Og det var spesielt eitt mål som tok pusten frå «alle».

Siste nytt

  • Rosenborg ydmyket av Brann

    Brann kjørte over Rosenborg fra start til slutt foran et fullsatt Brann Stadion. Det endte i raseri for Ole Sæter da han ble byttet ut og ga et kraftig slag i plastikken på innbytterbenken. Overkjøringen fra hjemmelaget stoppet ikke før det sto 3–0.

    – Bergenserne er sulteforet på å knuse Rosenborg. Det var flere supportere som ringte meg og sa at «nå må du knuse de», sier Sivert Heltne Nilsen til NRK etter kampen.

    Med seieren sørget Brann for tabelltopp. De er ett poeng foran Bodø/Glimt og Molde, med henholdsvis to og én kamp mer spilt. Rosenborg på sin side mistet litt av kontakten med toppen av Eliteserien. De er nå på 5. plass og er fem poeng bak Brann.

    – Vi slipper inn altfor billige mål. Det er vi nødt til å luke bort, sier Ole Selnæs til NRK etter kampslutt.

    Det skulle ikke ta mer enn 3 minutter før Brann-spiller Ole Didrik Blomberg fant veien til nettmaskene. På grasiøst vis feiret han med en baklengs salto i solskinnet.

    Deretter sørget Aune Heggebø for å doble ledelsen og Niklas Castro toppet kransekaken med sin 3-0-scoring.

    – Nå rakner Rosenborg, var den korte oppsummeringen fra TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

    Football, Eliteserien, Brann - Rosenborg
    Foto: BILDBYRÅN
  • Ivanovic herjet – sikret LSK-seier med to mål

    Den serbiske landslagsspilleren Miljana Ivanovic ble den store helten for LSK kvinner hjemme mot Kolbotn lørdag. Hun scoret begge målene for vertene i 2-1-seieren.

    – Avslutningen hennes er iskald. Hun avgjør det hele, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp om matchvinnermålet som kom i det 84. minutt.

    Etter matchvinnerscoringenpådro Ivanovic seg en ordentlig smell og ropte mot benken. Hun klarte likevel å fullføre kampen og kunne derfor juble for seieren med lagvenninnene.

    LSK Kvinner har vunnet sine tre siste hjemmekamper.

    Etter lørdagens kamp er LSK Kvinner på tredjeplass på tabellen med tolv poeng, mens Kolbotn er nummer åtte med tre poeng.

  • Berge og Burnley på vei ned etter stortap

    Håpet om fornyet Premier League-kontrakt svinner for Sander Berge og hans Burnley, som lørdag tapte 1-4 hjemme for Newcastle.

    Samtidig tok Nottingham Forest et kjempesteg mot ny kontrakt ved å slå allerede fortapte Sheffield United 3-1 på bortebane. Callum Hudson-Odoi ble stor helt med to mål.

    (NTB)

    Premier League - Burnley v Newcastle United
    Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal