Hopp til innhold

Andrine Hegerberg møtte Sjögren: – Ville si at jeg aldri har sagt nei til landslaget

I fjor ga Andrine Hegerberg opp å få spille for landslaget i VM, men i vinter tok hun opp igjen kontakten med landslagssjef Martin Sjögren. Nå er målet EM i 2022.

Andrine Hegerberg

VIL TILBAKE: Andrine Hegerberg har ikke spilt landslagsfotball siden EM sommeren 2017. Det vil hun gjøre noe med nå.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Samtidig som lillesøster Ada Hegerberg nekter å spille for landslaget, gjør storesøster Andrine Hegerberg det nå klart at hennes mål er å spille for Norge i EM i 2022.

– Det har vært en litt humpete vei på landslaget for min del, men personlig har jeg veldig, veldig lyst til å komme tilbake på landslaget igjen, sier Andrine Hegerberg.

Lørdag gjestet hun NRKs populære radioprogram «Nitimen». Da Hegerberg fikk spørsmål om målet nå er å spille for landslaget igjen, var Roma-proffen svært tydelig.

– EM er et mål jeg har der framme. Absolutt. Det er et mål jeg har for å motivere meg i treningshverdagen. Det er et hårete mål jeg har lyst til å nå, og som pirrer meg veldig, sier hun.

EM spilles sommeren 2022.

Ada og Andrine Hegerberg på Lørenbanen.

Andrine Hegerberg (t.h.) sammen med lillesøster Ada Hegerberg i høst.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Vi tok opp kontakten igjen

Denne meldingen kommer bare et drøyt år etter at Andrine Hegerberg sa at hun ga opp drømmen om å spille for landslaget under fjorårets VM i Frankrike.

Men etter et møte i februar, der blant andre landslagssjef Martin Sjögren skal ha vært til stede, går hun nå igjen løs på utfordringen om å spille med flagget på brystet.

Hegerberg bekrefter møtet overfor NRK.

– Vi fikk til et møte på nyåret, i februar. Da hadde vi en prat der vi tok opp kontakten igjen, sier hun og legger til:

– Vi hadde en dialog om ståa og hva han tenker om laget sitt.

Hennes budskap på møtet var klart:

– Det var å si at jeg er tilgjengelig for landslagsspill igjen og at jeg aldri har sagt nei.

Utover det ønsker ikke Hegerberg å si hva som ble sagt eller hvem som tok initiativ til møtet.

Martin Sjögren har ikke besvart NRKs henvendelser til denne saken.

Personalsak etter EM

Andrine Hegerberg har ikke spilt med flagget på brystet siden EM i 2017. Mesterskapet som gjorde at hennes to år yngre søster, og en av verdens beste spillere, Ada Hegerberg, havnet på kant med landslaget og sluttet.

Som Andrine Hegerberg selv sier har landslagsveien etter det vært humpete også for hennes del. Først fordi hun ble vraket på grunn av det landslagsledelsen omtalte som en personalsak etter 2017-EM. Saken innebar et angivelig regelbrudd som Hegerberg og landslaget ikke er enige om omstendighetene rundt.

Men etter en oppklarende samtale i september 2017 har landslagstrener Martin Sjögren stått fast ved at det etter den samtalen kun har vært sportslige årsaker til at Andrine Hegerberg ikke er blitt tatt ut.

Selv har familien Stolsmo Hegerberg ikke lagt skjul på at de mener vrakingen av storesøsteren kan ha blitt påvirket av Ada Hegerbergs betente forhold til landslaget.

– Tøff konkurransesituasjon

Martin Sjögren

Landslagssjef Martin Sjögren.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Men landslagssjef Martin Sjögren har tidligere vært tydelig på at Andrine Hegerbergs landslagsfremtid ikke påvirkes av søsterens betente forhold til landslaget.

I oktober sa Sjögren følgende til NRK om hva som skal til for at Andrine Hegerberg blir tatt ut i en landslagstropp igjen:

– Nå har hun havnet i en klubb (Roma) der hun har fått spilletid. Det er et steg i riktig retning. Så er det en konkurransesituasjon. I den posisjonen har vi fått fine prestasjoner av dem som har spilt der. De har etablert seg mer og mer i klubb- og landslag. Det er en tøff konkurransesituasjon.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal