Har vært ute siden søsterens nei – nå gir Hegerberg opp VM-drømmen

Andrine Hegerberg forteller om en sesong preget av nedturer. Nå har PSG-spilleren også innsett at det blir ufrivillig sommerferie mens lagvenninnene spiller VM.

Andrine Hegerberg

FRUSTRERT: Andrine Hegerberg innrømmer at landslagsvrakingen påvirker henne.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg må innrømme at det har vært litt tøft, sier Andrine Hegerberg på telefon fra Paris.

Mange har lurt på hvorfor hun, som spiller på et av verdens beste fotballag, ikke har vært i en landslagsstropp på snart to år.

Realiteten er at hun ikke har hørt fra landslagssjefen på nesten to år, og selv er hun usikker på hvorfor.

– Ingen glanssesong

FBL-EUR-C1-WOMEN-LINKOPING-PSG

PROFIL: Til tross for at hun ikke har vært fast i startelleveren, har Andrine Hegerberg (t.h.) likevel blitt en profil utad. Her fra mesterligakampen mot Linköping i oktober.

Foto: STEFAN JERREVANG / AFP

Hegerberg har riktignok ikke spilt en offisiell klubbkamp siden oktober i fjor.

Etter at 25-åringen pådro seg en ankelskade i mesterligakampen mot Linköping, har hun sett PSG-kampene fra tribunen. Og da hun endelig fikk prøve seg i en treningskamp mot gamleklubben Birmingham for halvannen uke siden, endte forsøket med hjernerystelse.

– Det har ikke vært noen glanssesong, det må jeg innrømme.

Hegerberg gikk fra Birmingham til Paris Saint-Germain i januar 2018. Den daværende treneren, Patrice Lair, ville at Hegerberg skulle komme inn i spillergruppa, spille seg inn i startelleveren og hjelpe klubben med å ta opp kampen mot Lyon.

Men da Lair ble erstattet av Olivier Echouafni noen måneder senere, fikk ikke Hegerberg den tilliten hun hadde håpet på.

– Vi har rullert utrolig mye. Eller, vi er et par spillere som har rullert utrolig mye i alle fall. Det er en kamp om hver plass, og det har gått litt opp og ned. Når det er tatt ut en tropp er det likevel syv spillere som sitter på tribunen, forteller hun.

Før skaden spilte hun alle mesterligakampene til PSG, og under en internasjonal turnering i fjor sommer ble hun kåret til turneringens beste.

Likevel har hun måttet takle å se mange kamper fra benken og tribunen, selv når hun har vært skadefri.

– Jeg føler egentlig at jeg har prestert ganske bra når jeg har fått sjansen. Men jeg skulle nok ønsket meg litt mer spilletid.

France Golden Ball

SØSTRE: Ada Hegerberg (t.v.) fikk Gullballen og ble kåret til verdens beste fotballspiller i desember i fjor. Storesøster Andrine Hegerberg var med på feiringen.

Foto: Christophe Ena / AP

Tror ikke på VM-spill

Andrine Hegerberg er den to år eldre søsteren til Ada Hegerberg.

Ada ble nylig kåret til verdens beste fotballspiller, men har ikke spilt for det norske landslaget siden EM i 2017. Mesterskapet ble en norsk fiasko, og like etterpå sa Ada nei til videre spill for landslaget.

– Men jeg sa aldri nei til landslaget, selv om mange tror det, sier Andrine Hegerberg.

Midtbanespilleren fikk sin landslagsdebut i 2012. Hun har 25 a-landskamper og 77 kamper for aldersbestemte landslag bak seg, men har ikke hatt noe med landslaget å gjøre siden søsterens landslagsexit.

– Det er en kjip situasjon. Jeg synes det har vært en tung periode etter landslaget. Jeg har liksom prøvd å finne motivasjon i andre ting, samtidig som man merker at det påvirker litt. Når det er landslagssamlinger så er vi bare tre spillere igjen som ikke er på landslaget.

Hun innrømmer at det blir tungt å se lagvenninnene i PSG og tidligere lagvenninner på det norske landslaget spille VM i hjembyen Paris, om hun ikke får delta selv.

– Jeg tror ikke jeg blir tatt ut til VM, det ser jeg ikke for meg i det hele tatt. Den har jeg lagt helt død.

Har du gitt opp?

– Ja, landslaget, ja.

– Andre har gjort det bedre

martin sjögren

KLAR TALE: Landslagssjef Martin Sjögren mener det skal mye til før Andrine Hegerberg blir å se i VM.

Foto: Janerik Henriksson/TT / NTB scanpix

Sist midtbanespilleren hadde kontakt med landslagssjef Martin Sjögren var like etter EM i 2017. Siden da har hun ikke vært aktuell for landslagsspill, ifølge Sjögren selv.

– Det er en konkurransesituasjon. Jeg synes andre spillere har gjort det bedre og vi har funnet et midtfelt som fungerer veldig bra. I tillegg har Andrine hatt skader og ikke spilt så mye, sier landslagssjefen.

Han sier vrakingen ikke har noe med søsterens betente forhold til landslaget og Norges Fotballforbund å gjøre, og at det ikke ligger noen utenomsportslig grunn bak.

– Det har ingenting med saken å gjøre. Ada er Ada og Andrine er Andrine. Vi skiller sak og spiller.

Andrine Hegerberg ønsker ikke å kommentere om hun tror det kan ligge noe utenomsportslig bak landslagsvrakingen. Men hun er usikker på hvor mye Sjögren har sett henne spille de siste to årene, og hvorfor han ikke har tatt kontakt.

– Det er mange landslagstrenere på besøk her, jevnlig, men ikke den norske, sier hun.

– Jeg har kun kontakt med spillere som kan være aktuelle for landslagstroppen, svarer Sjögren.

Ønsker å forlenge kontrakten

Hegerbergs kontrakt med PSG går ut i månedsskifte mai/juni, men ifølge spilleren har hun fått tilbud om å forlenge kontrakten. Om hun fortsetter eller ikke, har hun ennå ikke bestemt seg for.

Nå vil hun fokusere på å bli skadefri, noe hun trolig er på god vei til. Hjernerystelsen blir gradvis borte, og 25-åringen har et ørlite håp om å bli spilleklar til returoppgjøret mellom PSG og Chelsea i mesterligakvartfinalen førstkommende onsdag.

Den første kvartfinalekampen endte 2–0 til Chelsea i London.

– Det blir en tøff returkamp for vår del. To mål er mulig, men da er vi nødt til å spille bedre enn sist.

Landslagssjefen var til stede på kampen i London. Kanskje er han på plass til returoppgjøret i Paris, og kanskje får han med seg Hegerbergs comeback for PSG.

Siste nytt

 • Kristoffersen-dom trolig neste uke

  Dommen i søksmålet Henrik Kristoffersen har rettet mot Norges Skiforbund er ventet i løpet neste uke, melder Oslo tingrett overfor NRK. – Siste nytt er at dommen kan forventes å bli avsagt i løpet av neste uke, opplyser kommunikasjonsrådgiver Markus Iestra i Oslo tingrett.

  Rettssaken mellom Henrik Kristoffersen og Norges Skiforbund
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
 • Legendarisk Celtic-kaptein død

  Billy McNeill, kaptein på Celtic-laget som vann europacupen i 1967, er død, 79 år gammal. Han spela 790 kampar for klubben i løpet av 18 år.

  Med 2-1 over Inter i finalen i Lisboa blei Celtic det første britiske laget som vann europacupen – forløparen til dagens meisterliga.

  Alle spelarane var «local lads», oppvaksne innanfor fem mil frå Celtics heimebane i Glasgow.

  Billy McNeill
  Foto: AP
 • Dømmer toppkamp i Egypt

  Dommer Ola Hobber Nilsen skal lede toppoppgjøret mellom Pyramids FC og El Zamalek i egyptisk Premier League tirsdag kveld. Det melder VG. Hobber Nilsen var opprinnelig satt opp til å dømme Rosenborg og Strømsgodset på Lerkendal 2. påskedag.

  Ola Hobber Nilsen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal